Klepon

21 augustus 2010 klepon

Klepon is lekker, klepon is zacht en toch stevig, sticky en chewy. Klepon wordt gemaakt door kleefrijstemeel te mengen met water, suiker een beetje zout en wat pandanextract. Je vormt een mengsel van de ingrediënten totdat het stevig genoeg is om er balletjes (pingpongbalformaat) van te draaien. Een stukje gula djawa duw je erin en de balletjes gaan in kokend water. Ze zijn gaar als ze omhoog komen. Uit laten lekken en door geraspte kokos rollen. Kiete maakte een variant met rode kleurstof en rode grapefruitzest. Ook lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s