Pulled pork diner

In de kerstvakantie maakte ik het al eens, pulled pork, van big van de Lindenhoff. 5 uur roken in de oven. Dat wilde ik nog wel een keer maken, nu voor een groter gezelschap. Alle recepten uit Home Made Winter van Yvette van Boven, behalve het dessert, dat schreef ze onlangs voor Red.

– cocktail met jus d’orange en Poolse wodka
– broussekaasje met perenpickles en sodabread
– pulled pork met doubles, zuurkoolsalade met hazelnoot, coleslaw en hot relish
– chocoladetaartje zonder meel met kaneelroom

Brousse kaas: zelf kaasje gemaakt van volle melk en geitenmelk. Rozemarijn, peper en zoutvlokken erop en onder de grill. Geserveerd met wat jonge spinazie en peer pickles. De peren zijn gestoofd met Grüner Veltliner wijnazijn, suiker, steranijs, kruidnagel, korianderzaad en gemberrasp.

(Ondertussen maakte ik een blikje kokosmelk open, mengde dat met groene currypasta, veel inktvis en gekookte maïs.)

Het vocht dat over was van het kaasje gebruikte ik om sodabread te maken. Nadat het brood was gebakken, ging de chocoladetaart in de oven.

Daarna kon de pork al rokend de oven in voor 5 lange uren. In die uren had ik tijd genoeg om doubles te maken. Soort pitabroodjes van zelfrijzend bakmeel die gevuld moesten worden met de pulled pork, zuurkoolsalade (met hazelnoten en hazelnootolie) en coleslaw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s