Brood met havervlokken en zaadjes

Dit brood komt van de website van Levine. Ik deed een paar aanpassingen, want ik had geen maanzaad meer en ik wilde roggemeel gebruiken in plaats van maïsmeel. Het deeg heb ik met de hand gekneed.

Ingrediënten
5 gram droge gist
240 gram water, 40 – 43 °C
15 gram suiker
240 gram tarwebloem
85 gram volkorenmeel
60 gram roggemeel (per ongeluk teveel, omdat ik alles op wilde maken)
35 gram havervlokken
25 gram geroosterde sesamzaadjes
20 gram gebroken lijnzaad
7 gram zeezout
1  ½ eetlepel notenolie

Brood met zaadjes1.jpgHet deeg is gekneed (ruim tien minuten) en gaat voor de 1e keer rijzen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s