Tomatenjam

Ingrediënten
20 gram specerijen. gelijke delen korianderzaad / kruidnagel / foelie / steranijs / kaneel / vanillestokjes 3 kilo tomaten (zonder pit en vel)

Bereiding
Specerijen roosteren in een droge pan. tomatenvruchtenvlees kleinsnijden en mengen met de specerijen. Geleisuiker toevoegen (zie pak voor aanwijzingen) Zestes van 1 sinaasappel en 1 citroen Een dag marineren Volgende dag inkoken tot de gewenste dikte (ongeveer 20 min.) en overdoen in gesteriliseerde weckpotten. Over vanilleijs, met kaas, op crostini, etc.

Advertenties

Een gedachte over “Tomatenjam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s