Loempia met garnalen en paddenstoelen

Laat de garnalen een nacht weken

1 ei
loempiavellen (klein of groot, ik koos klein)
frituurolie
voor de vulling:
125 g taugé
75 g kipfilet, fijngesneden
50 g grote rauwe garnalen, gepeld, fijngesneden (ik nam 125 g garnalen)
10 g gedroogde Chinese paddenstoelen, een nacht geweekt, steeltjes verwijderd, fijngesneden
1 el donkere sojasaus (beetje dropachtig)
0,5 el Shaosing
0,5 tl sesamolie
0,5 tl zout
0,5 tl szechunapeper, fijngewreven (misschien wat meer)

Taugé, kipfilet, garnalen, paddenstoelen, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, zout en szechuanpeper door elkaar mengen.
Ei loskloppen met 1 eetlepel water. Loempiavellen loshalen. Loempia’s maken. Punt naar je toe, bovenranden met ei bestrijken, mengsel erop, zijkanten naar binnen vouwen en oprollen. Loempia’s in olie bakken en uit laten lekken.

Vegetarische loempia:
omelet, taugé, bosui, glasnoedels, koriander
sojasaus, sesamolie, rode peper

Advertenties

Een gedachte over “Loempia met garnalen en paddenstoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s