Noedelsalade met krokante sesameend

4 eendenbouten
2 steranijs
3 tenen knoflook, gekneusd
4 cm gemberwortel, in plakken
1 tl vijfkruidenpoeder
500 ml plantaardige olie

saus
4 el tomatenketchup
1 el sojasaus
1 el honing
2 el sinaasappelsap
2 el sesamolie

salade
200 g glasnoedels
200 g daikon, geschild en grof geraspt (of komkommer/wortel)
1 bos waterkers
100 g taugé
4 bosuien, ringen
1 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
2 el korianderblaadjes, grof gehakt

dressing
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
2 cm gemberwortel, fijn geraspt
1 teen knoflook, geperst
1 el sesamolie
3 el zonnebloemolie

In braadpan: eendenbouten met steranijs, knoflook, gember en vijfkruidenpoeder. Water toevoegen totdat alles onder staat. Tegen de kook aanbrengen en een uur zachtjes gaar stoven met deksel op de pan. De gare bouten daarna een kwartier laten afkoelen. Vet en vel verwijderen en het vlees van de bouten plukken. Stukjes van 1 cm dik.
Intussen saus maken door alles te mengen.
Kook de noedels beetgaar. Koud afspelen en afgieten.
In een ruime kom daikon, waterkers, taugé en bosui mengen. Met een garde sojasaus, rijstazijn, geraspte gember en knoflook kloppen. Sesam- en zonnebloemolie erbij en deze dressing door de salade mengen.

Frituurolie verhitten in een wok tot 180˚C. Steeds beetje eendenvlees krokant bakken, goed omscheppen en goed uit laten lekken. Warm houden in een voorverwarmde oven van 100˚C.  De gefrituurde eend met de saus mengen. De salade over grote diepe borden verdelen en de eend erop leggen. Bestrooien met sesamzaad en koriander.

 

Advertenties

Een gedachte over “Noedelsalade met krokante sesameend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s