De Kromme Watergang

Een restaurant in Zeeuws-Vlaanderen met twee Michelinsterren. De groenten en kruiden halen ze uit de tuin tegenover het restaurant. De vis komt van dichtbij, net over de dijk of van de visafslag. We kozen het 5-gangenmenu en kregen drie amuses:

Aperitief: cava met appelmunt, limoen en verveine
Amuse 1: Een Franse oester met komkommerschuim en bolletjes komkommer (licht gezuurd en gezoet). Er kwam een platte rechthoekige kletskop gemaakt met inktvisinkt en zeewier bij
Amuse 2: Mossel van over dijk gehaald, de een zuur de ander zoet
Amuse 3: Kokkels met witte bonen en een bruine bonenpuree met krokantje van gedroogde bonen en tomaat
1e gang: Scheermes met wilde zeebaars en aardappel (Zeeuwse sushi)
2e gang: Pompoen met noordzeekrab
3e gang: Tarbot met prei
4e gang: Wilde eend (met kogels), schorseneren en paddestoelen
5e gang: Het dessert, een landschap met chocolade en noten en basilicumijs

20121014-220741.jpg

20121014-222421.jpg

20121014-220907.jpg

20121014-220917.jpg

20121014-220924.jpg

20121014-220935.jpg

20121014-221026.jpg

20121014-221038.jpg

20121014-221048.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s