De Kromme Watergang

Een bijzonder restaurant in Zeeuws-Vlaanderen met twee Michelinsterren. De groenten en kruiden halen ze uit de tuin tegenover het restaurant. De vis komt van dichtbij, net over de dijk of van de visafslag. Alles smaakt heel puur. De gerechten komen als schilderijen op tafel. Een keer per jaar – in september – wil ik anders eten. Dat kan vaak bij restaurants met een ster of meer. Ingrediënten worden op bijzondere wijze gecombineerd, geprepareerd en gepresenteerd, zoals de ‘kletskop’ van zeewier en inktvisinkt. Een rechthoekige vorm staande in een presenteerring.

***

Aperitief cava met appelmunt, limoen en verveine
Amuse 1 Een Franse oester met komkommerschuim en bolletjes komkommer (licht gezuurd en gezoet) en de kletskop

20121014-220741.jpg

Amuse 2 Mossel van over dijk gehaald, de een zuur de ander zoet

20121014-222421.jpg

Amuse 3 Kokkels met witte bonen en een bruine bonenpuree met krokantje van gedroogde bonen en tomaat

20121014-220907.jpg

1e gang Scheermes met wilde zeebaars en aardappel (Zeeuwse sushi). Mooi knapperig brood, zacht smakende boter en een spray met zout

20121014-220917.jpg

2e gang Pompoen met noordzeekrab

20121014-220924.jpg

3e gang Tarbot met prei

20121014-220935.jpg

4e gang Wilde eend (met kogels), schorseneren en paddestoelen

20121014-221026.jpg

5e gang Het dessert, een landschap met chocolade en noten en basilicumijs

20121014-221038.jpg

20121014-221048.jpg

Advertenties

Een gedachte over “De Kromme Watergang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s