Pizzadeeg

No knead pizzadeeg

Ingrediënten

3 3/4 cups bloem (of 3 cups bloem 3/4 cup volkorenbloem)
1/4 theelepel droge gist
1 1/2 theelepel zeezout (fijn)
1 1/2 cups lauw water

Bereiding

Meng bloem, gist en zout in een kom. Gebruik een houten lepel om het water toe te voegen. Beetje bij beetje totdat al het water is opgenomen. Je krijgt een vochtige deegbal. Kneden is niet nodig.
Doe er plasticfolie over en laat het bij kamertemperatuur 18 uur rijzen.
(meng het om 11 uur ’s avonds, en de volgende avond eet je je pizza)
Bebloem het aanrecht, leg de deegbal erop en verdeel het in 3 porties. Neem een portie deeg, druk het een beetje plat en vouw de vier hoeken naar het midden. Draai het om, zodat de naad onder komt te liggen en maak er een bal van. Doe hetzelfde met de andere porties deeg. Leg er een doek overheen en laat het een uur rusten.
Verpak het deeg in plastic en leg het in de koelkast totdat je het gaat gebruiken. Het deeg kun je erna drie dagen in de koelkast bewaren. Of in de diepvries in ziplock zakjes. Je ontdooit het deeg door ze de avond voordat je het deeg wil gebruiken in de koelkast te leggen.

Laat het (na koeling) 2-3 uur op kamertemperatuur komen.

Ciabatta

Pizzadeeg van Stevie Parle

1,5 tbsp droge gist met wat suiker en 1 tbsp olie 10 minuten laten wellen in 175 ml warm water.
Daarna een deeg maken met 250 gram bloem en wat zout. Kneden, stretchen tot een soepele bal. Afdekken en een uur laten rijzen. 4 kleine ronde pizza’s vormen. Ondertussen de oven voorverwarmen op de hoogste stand en warm een schaal mee of pizzasteen. De pizza’s zijn binnen ongeveer 8 minuten / of als ze bruin zijn, klaar.

 

dinsdag 5 augustus 2014

pizzatest #1
400 g durumtarwe
400 g tarwebloem
5 g gedroogde gist
2 el olijfolie (ruim)
1 tl zout
430 g water

mengen en stretchen tot een soepel deeg – 2 uur laten staan

20140806-092950-34190328.jpg

20140806-092951-34191992.jpg

Advertenties

2 gedachtes over “Pizzadeeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s