Ciabatta

No knead ciabatta

Ingrediënten
450 gram (3 cups) bloem
1 1/2 tsp. zout
1/4 tsp. droge gist
1 1/2 cup plus 1 tbsp. koud water
bloem om te bestuiven
1 cup (250 ml) gekookte water

Bereiding
Meng in een grote kom: bloem, zout, gist. Meng daarna het water erdoor totdat je een dik nat beslag hebt.
Bedek met folie of vochtige theedoek en laat het 18 uur staan.

20130102-075021.jpg

Na 18 uur (deze stond 20 uur) schep je het beslag op een bloem bestoven werkblad.

20130102-075447.jpg

Strooi er bloem over en vouw het deeg een paar keer dubbel. Verdeel het daarna in twee stukken en vouw ze op een bakplaat uit tot twee ciabattavormen.

20130102-075540.jpg

Leg er een doek over en laat het nog een uur rusten. Verwarm na een half uur alvast de oven voor op 200 C° met een ovenschaal op de bodem.
Voordat je de ciabatta erin schuift, schenk je een cup heet water in de ovenschaal om stoom te vormen.
Na een kwartier bakken haal je de ovenschaal eruit en laat je brood nog 5 minuten staan.

20130102-080145.jpg

 

 

Ciabatta met biga

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s