Granola

20130924-152317.jpg

Ontbijt met volle yoghurt en homemade granola. Ik vul om de week een grote weckpot met zelfgemaakte granola volgens een recept van NRC. De inhoud pas ik aan met wat ik in de kast heb staan. Zo eet ik als ontbijt knapperige havervlokken met noten, zaden en cranberries, gember en sinaasappel.

Meng in een kom:
200 g havervlokken
100 g spelt-, gerst- of andere vlokken (quinoa kan ook)
desgewenst: 50 g boekweitkorrels (voor extra crunch) of gierst
75 g noten (of meer als je wilt), grofgehakt
50 g zonnebloempitten, pompoenpitten
25 g sesamzaad
1½ tl kaneelpoeder
½ tl zout (bijvoorbeeld met vanille)

Breng aan de kook:
3 el zonnebloemolie (of een mengsel van oliën)
2 el water
5 el honing (kun je ook in variëren)
2 tl fijngeraspte gember (of stukjes citroengras)
fijngeraspte schil van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180˚C
Zodra de olie kookt, 2 minuten op laag vuur laten staan. Meng het daarna door de vlokken en noten.
Spreid de granola uit over een bakplaat en bak het een half uur (om de tien minuten omscheppen). Als het is afgekoeld 100 g gedroogde abrikozen of cranberries of dadels of rozijnen of alles door elkaar erdoorheen doen en een pot vullen.

Granola met cardemom

 

Advertenties

Een gedachte over “Granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s