Venetië #2

2013
Voor de tweede keer in de magische stad om de kunstbiënnale te bezoeken. We huren via Airbnb een piepklein appartement op de begane grond in een zijsteeg van de Via Garibaldi. Als je de steeg uitloopt kun je daar aan de bar espresso drinken, maar ook als lunch tramezzini eten. Witte korstloze sandwiches.

Venetie tramezzino

Verderop verkopen ze buiten aan een kraam artisjokken.

Venetie artisjokken

maandag 21 oktober – Venetië
De eerste avond eten we bij Covino: een toevalstreffer en het is nog open en het heeft plek, maar we moeten wel eerst even rondlopen voordat die plek vrij zou komen.
We eten er verse pistachenoten. De amuse is een golfslagbad van brood met worst
Primo: lasagne met twee verschillende paddestoelen / sardines en saór met zoete uien, zure uien, ingemaakte bloemkool en witte polenta als zachte kussens.

Venetie sardine en saor

Secondi: bacallau met pruimen, aardappel en pistachenoten / gegrilde calamares en kleine met aardappelsaus en basilicum
Kaasbordje met schilfers peer, parmezaanse kaas met twee marmelades (een met sinaasappel en peper en de ander met peer)
Dolce: tiramisu / creme brulée
En prosecco en witte wijn en wat is het er geweldig.

dinsdag 22 oktober
Osteria Al Ponte: spaghetti met mosselen en gran misti met vis en groenten: gerookte makreel en sardine, garnalen, zalm, octopus, St. Jakobsschelp, gegrilde courgette, tomaat, ui, aubergine met verse ansjovis, wat hete groene peper, paprika en bleekselderij. Fijn, goed. Drukke kleine bar.

woensdag 23 oktober
Lunch bij Corte Sconta: een bord met verschillende vis en schelp/schaaldieren: – octopus, kleine garnalen, grote garnalen (wit), witte ansjovis, sardines, kabeljauwcrème, ingelegde ui met mantisgarnaal, inktviseitjes, musketoctopus, mousse van gedroogde kabeljauw, witte en gele polenta, sardines en saor
Verder: gefrituurde soft shell crab en gevulde inktvis met rode wijn en kastanjes.

Venetie mantisgarnaal

Venetie spider crab

Diner: babyoctopus in tomatensaus / tonijntartaar, spaghetti met venusschelpen / gegrilde inktvis, witvis, vier drie soorten garnalen waaronder langoustine, paprika, courgette, aubergine en wortel

donderdag 24 oktober
Lunch bij barretje op Giudecca met thee en een schiacciata (plat breekbrood) met warme mozzarella, prosciutto, gegrilde courgette en aubergine

Venetie baguette

Diner op Giudecca bij i figli delle stelle: sardines en saor/puree van favabonen met olijfolie en pittige gegrilde groenten (o.a. spinazie), spaghetti al sieppe nero/spaghetti al buscara (pittige garnalen), spiraliworst uit Puglia met geroosterde aardappel/inktvis gestoofd in inkt met zachte polenta en een fles traminer

vrijdag 25 oktober
Lunch met pasta met garnalen en artisjokken (saus van artisjokkencrème, olijfolie, ui, knoflook en peterselie), pompoentaart met gember/panna cotta met caramelsaus en gehakte hazelnoten
Boers eten bij Trattoria Ca d’Oro: allebei een geweldige polpete: kroketje met vlees, verder: bucatini a almatriciane, fegato (lever en ui) met witte polenta

zaterdag 26 oktober
Lunch bij Anise Stellato – ontdekking van de hemel:

Venetie broodring

Babyoctopus op tuinbonencrème.

Venetie babyoctopus

gestoofde chichorei/tonijn met hazelnootkorst en roodlof

Venetie tonijnsushi

Seafood risotto en toe chocolademousse (met witte en bruine chocolade), pompoen en pistache, en grappa met rozijnen

Venetie dessert

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s