Volkorenbrood

Met wat hulp van Molen De Arend maak ik nu volkorenbrood en speltbrood met het deegprogramma van de broodbakmachine

aug 13-25 brood 1

aug 13-25 brood 1a

aug 13-25 brood 2

Volkorenbrood
In deze volgorde in het blik: 250 ml water – 8 gram zout – 450 gram volkorentarwemeel – 12 gram droge gist – 5 gram boter – 15 gram suiker
Het deegprogramma draaien (1,5 uur), het deeg uit het blik halen, de lucht eruit drukken, verdelen over met olie ingevette bakblikken, nog eens laten rijzen tot dubbel volume, in 40 minuten bakken in de oven op 225 ˚C

Speltvolkorenbrood
500 gram speltmeel – 310 ml water – 8 gram zout – 8 gram droge gist – 15 gram basterdsuiker – 15 gram boter/olie – 1 ei

Halfvolkorenbrood
In blik: 230 gram bloem – 170 gram volkorentarwemeel – 12 gram droge gist – 8 gram zout

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s