Plat brood

Een piadina is zo gemaakt. Als je geen tijd hebt voor een rijsproces of om 10 minuten te kneden, maar toch trek hebt in een broodje, dan maak je een piadina. Plat brood uit Zuid-Italië (Emilia Romagna), gebakken in de koekenpan. Ik zag dat Jamie Oliver een piadina maakte in het programma Save with Jamie. Hij deed dit met zelfrijzend bakmeel. Ehm.. dat gebruik ik liever niet, omdat ik alles zelf wil doen 🙂

Meng 250 gram bloem met 125 nl water en wat zout. Kneed een soepel deeg, snijd het in zes stukken, rol het zo plat mogelijk uit en bak het aan beide kanten in wat olijfolie in de koekenpan. Als je denkt dat het deeg gaar is, is het klaar!

Wat echt heel lekker is:
wat kaas, olijven en citroenschil ertussen doen en nog even in de pan de kaas laten smelten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s