Favorites

Je maakt iets, je proeft en je denkt direct: oh, dit is verschrikkelijk. Zo erg en verschrikkelijk lekker dat je het nog veel vaker wilt eten. En hoe ga ik nou onthouden wat dat is, dat megalekkere?Opschrijven!

Wat vind ik verschrikkelijk lekker en wat – voor mij ook heel belangrijk – is ook nog heel makkelijk te maken. Wat is dus verschrikkelijk lekker en makkelijk te maken:

Gekonfijte venkel
Venkel koken. Ansjovis in olijfolie smelten. Knoflook en rode peper erbij. Venkel erin en laten karameliseren. Eventueel kun je er olijven bij doen.

Limoendressing
Kokosbloemsuiker oplossen in limoensap. Geraspte gember, rode peper en koriander erbij.

Octopus

IMG_2866

Vroeger kon ik geen octopus maken. Nu wel en het is ook nog eens heel simpel: octopus aanzetten in wat olijfolie met of zonder kruiden, laurierblad. Wel met wat peper en zout. Laten sudderen in zijn eigen vocht met een wijnkurk. Na drie kwartier heb je een zachte octopus. Daarna kun je het verder bereiden indien je dat wilt. Grillen bijvoorbeeld, of in stukjes snijden en dan marineren in olijfolie met knoflook.

Granola met rozenwater
Maak granola zoals je dat gewoon bent, voeg wat scheuten rozenwater toe. Lekker in combinatie met pistachenoten en gember of kardemom.

Granola met banaan
Maak granola met geprakte banaan in plaats van heel veel honing. Het blijft dan lekker aan elkaar kleven zodat je chunky granola krijgt.

Granola met pistachenoten
Op 2,5 cup havermout: 1 cup pistachenoten, gedroogde kokosflinters naar wens, ¼ tl piment,½ tl kaneel, beetje zout, ½ cup extra virgin olijfolie, ½ cup honing en als laatste rozijnen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s