Varkensbuikje

We hebben een varkensbuikje of buikspek geroosterd. Naar een heel eenvoudig recept van mijn lieve kookboekenvriendin die net is overleden: neem een varkensbuik, smeer het in met een lepel zout en twee lepels Chinese vijfkruidenpoeder en marineer het een nacht n de koelkast. Daarna langzaam roosteren op 160˚C, ongeveer 3 uur.  Of: als je minder tijd hebt: eerst 25 minuten in een 250˚C hete oven. Het vlees in dikke repen snijden en daarna nog een  uurtje of drie kwartier op 160˚C verder garen. We aten het met pittige aubergine en courgette en erbij gezonde bruine rijst. Dag Juliet! Ik vergeet je niet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s