Haringsalade met waterkers en abrikozen

Vette vis, vlezige vruchten en frisse, knapperige sla: een ontstellend goede combinatie. De gemengde sla was over van de fattoush van gisteren. Er ging nog wat waterkers doorheen. De haring en abrikozen (momenteel in overvloed op de biologische markt) erbovenop en de dressing met granaatappelstroop voor de fattoush eroverheen.

’s Avonds heb ik de waterkers in een saus gebruikt (gebaseerd op een saus uit Sally Butchers boek Salmagundi – via NRC):
een gesnipperd ui zacht laten worden in olie, gehakte waterkers zacht laten worden, een beetje citroensap en tahin naar smaak erdoorheen roeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s