Geroosterde rode biet met taleggio en parelgort

Zoete rode biet, zachte taleggio, kruidige basilicum en parelgort voor de bite. Als lunch, voorgerecht of vegetarisch hoofdgerecht. Voor het laatste moet je dan wel de hoeveelheid aanpassen.

De bereiding: De rode bieten een uur in de oven roosteren / 190°C / met bijvoorbeeld tijm of rozemarijn, hele ongepelde knoflook, zout, peper en olijfolie. Een beetje laten afkoelen totdat je ze kunt schillen. Het gaarkoken van de parelgort moet je plannen, want de gort moet niet helemaal afkoelen, anders smelt de taleggio niet.

Serveren: In een schaal de biet en gort een beetje mengen met olijfolie en granaatappelsiroop of balsamico (of een andere lekkere azijnsoort). Wat basilicum en de taleggio in stukjes eroverheen verdelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s