Meatballs

Het klinkt enorm gewoon: gehaktballetjes. Maar ik ben er zo gek op. Kleine smakelijke balletjes van rundvlees, of halfomhalf, of kalfsgehakt of lamsgehakt of kipgehakt. Zacht en kruidig, of knapperig en pittig, of zacht en pittig, of knapperig en kruidig.

De variaties zijn legio: met peterselie, geraspte sjalot en worcestershiresaus. Met parmezaanse kaas, knoflook en oregano. Of met ketjap en sambal. Of met sriracha en amandelen. Of met hoisinsaus en stukjes pinda en wortel en taugé.

In ieder geval gaat er doorheen:
– een ei
– mosterd
– panko of oud brood (weken in water of melk) of semolinameel of paneermeel 
– peper (rode peper of zwarte peper) en zout en andere kruiden. Wat je maar in huis hebt aan verse kruiden: peterselie, koriander, munt, selderij, basilicum

Rollen in een beetje bloem, semolina of paneermeel, aanbakken in de pan en dan afbakken in de oven.
Ze kunnen ook alleen in de oven gebakken worden (30 minuten op 150˚C graden).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s