Ravioli met pompoen

Pastadeeg maken is leuk werk: bloem storten, beetje zout eroverheen, put in het midden maken, eieren erin storten (1 ei op elke 100 gram bloem), losroeren, langzaam mengen met de bloem, kneden tot je een elastisch deeg hebt. Als je niet zoveel tijd hebt kun je het ook snel mengen in de keukenmachine. Wel moet je het nog nakneden tot een soepel deeg. Half uurtje laten rusten. Ondertussen kun je de vulling maken, of in het geval van de geroosterde pompoen: pompoen in stukken met wat boter 50 minuten roosteren op 180˚C, afkoelen, schil eraf halen, fijnstampen en mengen met broodkruim, parmezaanse kaas en als je wilt rozijnen en geroosterde noten, totdat je een samenhangende vulling hebt. Pasta uitrollen met een pastamachine, de ravioli’s maken en koken in heet water. Eroverheen: gesmolten boter met salie en knoflook. Ik heb het recept van delicious., en het een klein beetje aangepast
– vooral minder rozijnen
– de amaretti vervangen door noten
– pastabloem: de helft grana duro en de andere helft 00-bloem
– in de keukenmachine mengen in plaats van met de hand in verband met de tijd (op tijd eten, want ik ging naar De stille kracht van Toneelgroep Amsterdam)
Je kunt op de site van delicious goed lezen hoe je de ravioli’s maakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s