Pita

pita
Voor 8 pita’s

475 g bloem
1 el droge gist
1 tl zout
3 dl warm water

Los de gist op in het water en laat het 5 minuten staan.
We gaan met de handen kneden: op je werkblad stort je de bloem en meng je er het zout doorheen. Maak een kuil in het midden en giet er beetje bij beetje het gistwater bij. Maak met je vinger steeds grotere kringen in het kuiltje zodat de bloem helemaal opgenomen wordt zonder dat het water zich een weg baant naar de vloer en je kledij en zo. Mocht het te nat zijn dan kun je er een beetje bloem bij doen. Kneed stevig gedurende zeker 8-10 minuten tot het deeg homogeen en veerkrachtig is. Als je erin drukt moet het deeg wat terugveren. Je kunt het deeg ook in de keukenmachine kneden, doe het dan iets minder lang, ongeveer 6 minuten.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken, en maak er bolletjes van. Bestuif je werkblad met bloem. Rol uit tot schijven van een kleine centimeter dikte (en een kleine 10 cm doorsnede). Laat 40 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 220˚C.

Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier. Draai voorzichtig (eventueel met een visschep) de schijfjes om en leg ze op de bakplaten. Zet in de oven en laat 10-15 minuten bakken tot ze mooi hol zijn en een gouden kleur hebben.

Ik eet ze met humus, met gestoofde kip en tomaten, met labne, olijfolie en za’atar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s