2010

Op 26 november 2010 besloot ik bij te houden wat at ik. Eet ik wel eens 9x hetzelfde?

vrijdag 26 november
andijviestampot met spekjes/ui
pizza met mozzarella

zaterdag 27 november
maanzaadmuffins
humus
andijviestampot met gerookte heilbot van Frank’s Smoke House

zondag 28 november
ravioli con funghi

maandag 29 november
gnocchi (zelfgemaakt met te veel aardappel) met de gehakt-porcinisaus van gisteren

dinsdag 30 november
ovenratatouille van Janneke (NRC)

woensdag 1 december
spaghetti bolognese
sukadelapjes met aardappel en crème fraîche

donderdag 2 december
bami goreng met kip, tahoe, garnalen, hoisin en paksoi

vrijdag 3 december
verse tomatensoep van AH

zaterdag 4 december
aardappelpreisoep van I met brood van Le Fournil
speculaas en banketstaaf van Holtkamp

zondag 5 december
rijst met kippendij, groene paprika en morning glory, soja, gember, rode peper

maandag 6 december
Wagamama

dinsdag 7 december
Indomie – bamisoep

woensdag 8 december
spaghetti bolognese

vrijdag 10 december
even een paar dagen in Oostburg/Zeeland: vieze bami/vlees/saus van AH 123 – echt nooit meer eten..

zaterdag 11 december
in Oostburg: gebakken aardappels met spruitjes en chipolataworst

zondag 12 december
linzensoep (met du puy linzen)

maandag 13 december
linzensoep

woensdag 15 december
foe yong hai bij de Chinees in Badhoevedorp

donderdag 16 december
geroosterde kippendij met ketjap/honing/sesamzaadjes met groenten en rijst

vrijdag 17 december
sushi in de auto (sneeuwstorm!) / patat met bamischijf

zaterdag 18 december
kokkels van Zeeliefhebbers met gember/koriander/soja en rijst. Zeeliefhebbers was een initiatief van een fotograaf, die zijn vak combineerde met het distribueren van superverse vis. Jammergenoeg is hij daar niet mee verder gegaan. De kokkels waren heerlijk.

zondag 18 december
kokkels van Zeeliefhebbers met pasta

kokkels met gember

maandag 18 december
kokkels van Zeeliefhebbers in clam chowder

dinsdag 21 december
kerstdiner bij Pierre thuis door Hanneke en Wendy
• gegrilde peer met gorgonzolasaus
• iberisch varkensrib
• gemberijs met pruimen chocolade van Vanderdonk

woensdag 22 december
gebakken inktvis van Flying Fish

inktvis met aardappelmeel

pittige varkenskotelet van Chinese tv-kok Ching-he Huang
ijs met gedroogde yuzu

donderdag 23 december
Janet kookt:
• gelei met basilicum/munt/rivierkreeftjes/zeewier
• chinese noedels met beef/paddestoelen/zwarte pepersaus
• zoete rodebonensoep met kokos/sagopearls
• stoofpeercake/stoofpeer/malagaijs

vrijdag 24 december
AH excellent pindasoep (mwah)
gebakken panga bestoven met aardappelmeel en peterselie
courgette/tomaat/ui/knoflook uit de oven
witte rijst
vanilleijs met espresso

zaterdag 25 december
1e kerstdag en Ton en Marijke koken:
• rettich/radijs/bieslook/pecorino met olijfolie
• ree gemarineerd in rode wijn met spruitjes en crema frittata
• warme perentaart met ijs

zondag 26 december
kippendij uit de oven/rijst/aubergine, paprika met gember en sereh

maandag 27 december
sushi – zelf gerold (vulling: haring met sake/soya, zalm, garnalen)
ijs met yuzu

dinsdag 28 december
spaghetti meatballs met verse spaghetti

woensdag 29 december
dim sum lunch
eten in De Kring – zeebaars met wortel en aardappelpuree

donderdag 30 december
lunch in Toko van MC Theater – pindasoep en appeltaart
avondeten: yakitori kip, kippenvleugel met soya/mirin/rijstazijn en sushirijst, pittige salade (romaanse sla/komkommer/wortel)

vrijdag 31 december
Op de laatste dag van het jaar aten we: boerenkoolstamppot met runderrookworst en spekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s