2011

Wat at ik onder andere in:
januari – zelfgemaakte noedels, ajam betoetoe en pizza
februari – nasi goreng van Rick Stein, vegetarische brokjes en kaasfondue in Wengen
maart – eten bij Tempura, lunchen bij oma, zelfgemaakte ravioli, diner van André Amaro en diner bij Chang-I
april – Home made kipnuggets, lunchen bij Pont 13, tapas bij Mano a mano, lamsbout, chicken fattee van Casa Moro
mei – eten uit de krat: o.a. kalfsnek en jodenhaas
juni – tijdens het Holland Festival is het altijd te druk om goed te eten. Laat staan dat het makkelijk is om bij te houden wat ik at.
juli – Ik at een van de lekkerste pizza’s ooit hoog in de Franse Alpen.
augustus – meer eten in de Alpen, Lucca en Toscane, in Amsterdam: lunch bij Gartine, pizza van Restaurant As, in Cadzand en Brugge garnaalkroketten en in Venetië een broodje met aubergine en een aperol spritz
september – Inktvisseninktpasta, afscheidsdiner in l’Ozio, Saskia’s Huiskamer en sticky rice cake op Foodnight in Amsterdam Oost
oktober – Tartaar van jodenhaas en wit eten in het kader van Zwanenmeer: pastinaak/koolrabisoep met pastinaak/koolrabichips met bouillon van runderschenkel
november – Veel frites uit de oven, maar ook Sari Citra, gestoofd hertenvlees en worst van Mr. Kitchen
december – Het jaar sluiten we af met oesters, crabstickpaté, pão de queijo, focaccia, poussin van Juliet, knolselderijcrème, saté babi en oliebollen

zaterdag 1 januari
tempura (zalm/garnalen/paprika/courgette/aubergine) met sushirijst

zondag 2 januari
rest van de tempura van gisteren met sushirijst

maandag 3 januari
biologische braadworst/mccain rösti/sla

dinsdag 4 januari
kaasfondue uit een pakje met sla, gebakken courgette/paprika/aubergine en stokbrood

woensdag 5 januari
kip met tomaat/olijven/kappertjes en rijst

donderdag 6 januari
spaghetti meatballs (1 van de 9)
vanilleijs met caramelsaus

vanilleijs met caramel

vrijdag 7 januari
spaghetti meatballs

zaterdag 8 januari
worst, gebakken witlof en aardappelpuree

zondag 9 januari
slavink, sla en rösti

maandag 10 januari
New King: nasi met garnalen

dinsdag 11 januari
panga met groente en rijst

woensdag 12 januari
chinese kool, paprika, zwarte bonen, glasnoedels met rijst
ijs met caramel

donderdag 13 januari
spaghetti meatballs
ijs met caramel

vrijdag 14 januari
Kayan kookt: zelfgemaakte chinese noedels (ngan xiam fan)
wortel/bleekselderij/white crab mushrooms/tauge/paprika/sjalotje/knoflook/bosui/rawit/soya/suriworst/gedroogde garnalen
Kiete maakt toetje: klepon

zelfgemaakte noedels

zaterdag 15 januari
cake gebakken uit Domestic Goddess
Ko Chang: ko chang mix (pangsit/sate/viskoekje/kip in bananenblad/garnaal) en eendenborst in rode curry

zondag 16 januari
varkenskotelet, chinese kool en rijstnoedels

maandag 17 januari
restje van gisteren

dinsdag 18 januari
gnocchi (zelfgemaakt – 683 g aardappelen/151 g bloem) met entrecote/olijven/rucola

woensdag 19 januari
kip met gegrilde paprika en courgette met rijst

donderdag 20 januari
spaghetti meatballs met tomatensaus (meatballs van vorige week uit de vriezer/echt minder lekker)
ijs met caramel

vanilleijs met caramel

vrijdag 21 januari
geroosterde kippendij met ketjap/currysaus/sesamzaad (25 min. 200˚C), gewokte groenten (rode paprika/mais/bosui/taugé) met witte rijst
ijs met gecarameliseerde appel

zaterdag 22 januari
pizza (recept uit Italy van Jamie Oliver) en tomatensaus
– met mozzarella/salami/olijven
– met rode peper/pancetta van caulils/mozzarella
– met gegrilde aubergine/ricotta/pancetta/basilicum

pizza

zondag 23 januari
groentensoep met bleekselderij/wortel/champignons/olijven/basilicum/laurier/kruidnagel/2 liter water/3 kippenbouillonblokjes)
pizza

maandag 24 januari
groentensoep van gisteren
spaghetti met gegrilde aubergine/spekjes/champignons
ijs met ananas, ijs met gebakken banaan in panko

dinsdag 25 januari
kabeljauw gebakken met zwarte bonen en bosui / gewokte groente: ui/wortel/bleekselderij/courgette/mais/tomaat met aardappelzetmeel en water en witte rijst

woensdag 26 januari
Chili con carne met maisdeeg

donderdag 27 januari
Pad thai met kip en garnalen
lekker!

vrijdag 28 januari
worst, peulen en aardappelpuree

zaterdag 29 januari
Balinees koken:
ajam betoetoe met spinazie en ei
groente met kokosdressing
gestoomde rijst
kroepoek
sambal mgoreng
klepon

zondag 30 januari
IFFR lunch in Mangiare met brood/geitenkaas/pancetta
diner: rest gisteren

maandag 31 januari
nog een restje ajam betoetoe met ovenaardappels/wortels/peultjes en mayo

dinsdag 1 februari
kotelet, groenten en noedels
noedels koken, daarna afgieten en koud afspoelen – knoflook in de wok, 2 losgeklopte eieren erbij en omvouwend bakken
chilipeper bakken met paprika en paksoi
varkenskotelet in blokjes snijden, door maïsmeel halen en bakken met hoisinsaus
de koude noedels bakken met sesamolie

woensdag 2 februari
besteld bij P.King: eendenborstfilet met pannenkoekjes/kip met groenten/cashewnoten/oestersaus

donderdag 3 februari
rest van P.King

vrijdag 4 februari
spaghetti meatballs (K at bij Noah pannenkoeken)

zaterdag 5 februari
spaghetti meatballs met babyleaves salade en mozzarella

zondag 6 februari
Miriam kookt: curry met linzen, peen, pompoen en aardappel

maandag 7 februari
speklapje, babyleaves en alfalfa

woensdag 9 februari
limoenkip met nasi goreng van Rick Stein

donderdag 10 februari
tomatensoep met fussili

vrijdag 11 februari
Joyce neemt eten mee: kroepoek, 2 soorten rendang, atjar en rijst

zaterdag 12 februari
tilapia, paprika en rijst

zondag 13 februari
roti kukus mee voor Riet,
Marijke kookt gestoofde kalfslappen, spinazie met feta en doperwten, tagliatelle
Petra maakt salade van rucola, rauwe ham, mozzarella, perziken

maandag 14 februari
spaghetti meatballs à la M met ketjap

dinsdag 15 februari
massaman met rijst

woensdag 16 februari
spaghetti bolognese

donderdag 17 februari
restjes massaman/spaghetti bolognese/kippensoep en kruumelkesvlaai met vanilleijs

vrijdag 18 februari
kip met ketjap uit de oven, omelet uit de wok, paksoi met kokosmelk en rijst

zaterdag 19 februari
in Wengen: spaghetti, tomatensaus met vegetarische balletjes

zondag 20 februari
in Wengen: sojabrokjes, panga, kool, paprika en rijst

maandag 21 februari
in Wengen: vegetarische hamburgers met sla, tomaat, ui en patat

dinsdag 22 februari
in Wengen: restjes patat/spaghetti/gehakt/sla/rijst

woensdag 23 februari
in Wengen: gebakken gekookte spek met boontjes/wortel/prei en rijst

donderdag 24 februari
in Wengen: kaasfondue van Chas Gruebi en pizza voor Kiete

vrijdag 25 februari
in Wengen: courgettesoep, restje rijst met boontjes/pizza

zaterdag 26 februari
Chao Phraya op de Nieuwmarkt:
viskoekjes
bief in rode curry
tom kha kai
kipgehakt met basilicum

zondag 27 februari
lasagna met spinazie, ricotta en pijnboompitten

maandag 28 februari
braadworst met sla en rösti

dinsdag 1 maart
spekjes/gedroogde garnalen/tomaat/mais/kokosmelk/bosui/vissaus/gember/knoflook met rijst

woensdag 2 maart
beefburger/gebakken uien/sla met patat

donderdag 3 maart
tortellini (van grand italia) met saus van tomaten/courgette/ui/knoflook/olijven. uitgebakken pancetta en parmezaanse kaas

vrijdag 4 maart
Thai Company: loempia/tom kha kai/masaman/tilapia met groente in oestersaus

zaterdag 5 maart
lasagna met kalfsgehakt van Foodware

zondag 6 maart
lunch: warme aardappelsalade
nasi goreng
muffins met gedroogd fruit voor K (iets te veel suiker 190 g bloem/150 g suiker = 125 g?)

maandag 7 maart
nasi goreng extended met spekjes/gedroogde garnalen
tahoe/paprika/champignons apart gebakken met surinaamse worst

dinsdag 8 maart
lamsbout met knoflook/ansjovis/ingemaakte citroen van Maria
parelcouscous met ingemaakte citroen/peper/olijfolie
gegrilde kleine artisjokken (lekker!!!), aubergine, lichtgroene courgette
salsa verde: munt/peterselie/ansjovis/knoflook/citroen/mosterd

woensdag 9 maart
sushi/tempura/miso/salades bij Tempura in de Plantage Kerklaan.

donderdag 10 maart
spaghetti meatballs (met porcini), soesjes met slagroom en chocola

vrijdag 11 maart
massaman met kip en rijst

zaterdag 12 maart
lunch: ravioli met vulling van aubergine en parmezaanse kaas/tomatensaus/mozzarella van Basilico
diner van Andre Amaro in Paradiso: rauwmelkse kaas met munt/rauwmelkse kaas met zeewier/stamppot wortel met stoofvlees/zuurkool/rode kool met appel/rookworst met beetje truffel/hangop

ravioli

zondag 13 maart
ontbijt: tonijnsalade van John Leerdam
lunch: beetje parelcouscous met kikkererwten/ingemaakte citroen van Maria/salsa verde
diner: patat met een kalfskroket en sla met mozzarella

maandag 14 maart
ribkarbonade (door ei en panko gehaald) met tonkatsusaus met gebakken witlof en sla

dinsdag 15 maart
niets.. paar dimsummetjes en joppiechips

woensdag 16 maart
yakitori kip/komkommersalade met rijstazijn/gebakken paksoi met sesamolie en rijst

donderdag 17 maart
verse pasta (uit de vriezer) met tomatensaus (+porcini)/spekjes/pijnboompitten

vrijdag 18 maart
bij oma gegeten: rijst met bruinebonensoep / macaroni / kibbeling

zaterdag 19 maart
lunch van oma: nasi koening / saté
diner bij Jade: gehakt gevuld met emmenthaler/ham gemarineerd in port met groente/tomatensaus, pasta, salade en mascarponeijs

zondag 20 maart
diner: Chang-I
rauwe zalm/coquilles met mayonaise en haringeitjes/pangsit met gamba in tomatenkorianderchilisaus
lam in ketjapsaus/dorade/nasi
citroengraspanna cotta/zwarte sesamzaadijs/amandelmousse

maandag 21 maart
zoetzuur varkensvlees met paprika, broccoli, ei en rijst

dinsdag 22 maart
kabeljauw met broccoli, paksoi, lemongrasscurrypasta en rijst

woensdag 23 maart
gebakken paksoi/gedroogde garnalen/spekjes/trassi met rijst

donderdag 24 maart
spaghetti bolognese

vrijdag 25 maart
Thai van de brug: massaman/pittige salade met kip/tom kha kai/kiploempia

zaterdag 26 maart
spaghetti met kalfsgehaktballetjes in tomatensaus

zondag 27 maart
gebakken indomie met peultjes

maandag 28 maart
Nooch: Shanghai Eye, ribeye met groene asperges en rijst

dinsdag 29 maart
kipfilet uit de oven gepaneerd met ei en panko, broccoli en paprika gebakken met ui en citroengrascurry met rijst

woensdag 30 maart
gemarineerde ribeye (ketjap/rijstwijn/verse knoflook) met bloemkool/paprika uit de wok met rijst

donderdag 31 maart
spaghetti meatballs

vrijdag 1 april
Kayan eet mee: homemade kipnuggets (kippendij/ei/bloem/panko=dubbel) en frituren / salade: komkommer, tomaat, haricot verts met dressing van soja-balsamico-sesamolie-chilisaus-basterdsuiker-chilivlokken met  rijst. Kiete maakt klepon. mmm

zaterdag 2 april
gebakken zalm met champignonmix en rijst (met sambal tomaat en zoete dikke soyasaus)
vanilleijs met espresso

zondag 3 april
tortilla met tilapia, avocado, crème fraîche, peterselie, bosui, limoen, maïs

maandag 4 april
lamsbout met citroen, knoflook en rozemarijn, gegrilde aubergine en polenta

dinsdag 5 april
biefstuk met gegrilde aubergine, cherrytomatoes en polenta

woensdag 6 april
geroosterde kipfilet (gemarineerd met ketjap/ketchup > oven) met maïskolf, gebakken uitjes en rijst

donderdag 7 april
spaghetti met gehaktsaus

vrijdag 8 april
spaghetti met gehaktsaus

zaterdag 9 april
Bij Eileen en Jos eten: pompoensoep – sla met parmaham en mango – risotto met geroerbakte groenten en tonijn – kaas mjam

zondag 10 april
hete kip met roze en zwarte peperkorrels, gebakken rijst en ei uit de wok

maandag 11 april
gegrilde worst en aubergine met aardappelpuree met spinazie/doperwten/zout/peper/worcestershiresauce

dinsdag 12 april
makkelijke curry met gebakken panir, tomaten, ui, knoflook, doperwten, naan en raita (komkommer/yoghurt/peper/zout)

woensdag 13 april
diezelfde makkelijke curry aangevuld met courgette + raita + naan + pappadums

donderdag 14 april
spaghetti bolognese

vrijdag 15 april
‘Snelle’ kip van Ching-he Huang (vijfkruidenpoeder/chili) en broccoli/paprika met rijst

zaterdag 16 april
sushi met zalm en garnalen van de Landmarkt

zondag 17  april
lunch voor Esther, Annemarie, Myrna, Jacqueline en Anuschka:
Chicken fattee (Casa Moro), baba ganoush, garnalen met knoflook/tomaat/koriander
van Le Sud: dolma’s, humus met gegrilde groenten, gevulde pepers, olijven, Turks brood

maandag 18 april
als gisteren: rijst met kip-tomatensaus en garnalen met koriander

dinsdag 19 april
biologische vegetarische burger met aardappelsalade met peterselie en dressing olie/azijn/mosterd, courgette met oregano

woensdag 20 april
sushi voor de sax, wortel/bieten/geitenkaassalade van Marqt met zuurdesembrood en fruit

donderdag 21 april
spaghetti met gehaktballetjes en groententomatensaus

vrijdag 22 april
soto ayam (pakje uit yogyakarta met zelfgetrokken kippenbouillon – van de kip van zondag)
aubergine met kip (van diezelfde kip), gerookte kip, gedroogde garnalen met lemon curry, citroenbasilicum en rijst

zaterdag 23 april
bami goreng met broccoli/paprika/bosui/wokei/garnalen en zelfgebakken kroepoek

zondag 24 april
lunchen met Toon, Riet, Kiete en Maarten bij Pont 13
vissoep/antipasti vis (o.a. vongole,scheermes, zalm)
’s avonds tapas bij Mano a Mano: inktvis van de plaat/groene asperges van de plaat

maandag 25 april
lunch met jonge artisjokken/avocado/tomaat/bosui en peterselie/munt van eigen vensterbank

dinsdag 26 april
ribkarbonade met wortel en peultjes en rijst

woensdag 27 april
spaghetti met gehaktsaus

donderdag 28 april
kip uit de oven (ingesmeerd met ketjap/ketchup/suiker), champignons en maïs met lontong

vrijdag 29 april
getrakteerd: scones van De Bakkerswinkel met lemon curd/clotted cream/bramenjam
verjaardagseten bij Hwa Won in Buitenveldert met M & K: zachte krab/kipkluifjes met gember/gemarineerd rauwe rundvlees met ei – gebarbecued voor ons: varkensvlees/rundvlees/garnalen/kip en nog meer garnalen. soep met zijdetofu/ei, rijst, kimchi, taugé, rettich, bonenpasta, sla

zaterdag 30 april
koninginnedag: lunch met vietnamese loempia’s in het Vondelpark
patat uit de oven met chipolataworstjes en sla

zondag 1 mei
paddestoelen/tofu met knoflook/zwartebonensaus met rijst
gemarineerde gegrilde ananas

maandag 2 mei
soep van Ching’s moeder (tomaat, bouillon, geklutst ei)
paddestoelen/tofu/paksoi met knoflook/zwartebonensaus met rijst
gemarineerde gegrilde ananas met vanilleijs

dinsdag 3 mei
masaman met kip en rijst
gemarineerde ananas met vanilleijs

woensdag 4 mei
restje masaman

donderdag 5 mei
kip en doperwtjes en paprika en wilde tomaat met rijst

vrijdag 6 mei
sardines en wilde tomaat uit de oven

zaterdag 7 mei
eten uit De Krat: hamburger/breekbrood/coeur du boeuf en aardappel/komkommersalade

zondag 8 mei
eten uit De Krat:
ontbijt met aardappel/ei/peterselie
avondeten: lasagna met snijbiet

maandag 9 mei
gebakken aubergine met spaghetti in tomatensaus

dinsdag 10 mei
tomatensoep van Janneke met lamsgehakt en gepureerde aubergine en verse tomaten

woensdag 11 mei
kipfilet met courgette/curry, rijst en atjar van komkommer en rode ui

donderdag 12 mei
spaghetti / pesto (zelfgemaakt) met basilicum uit de krat / gebakken parmaham / salade

vrijdag 13 mei
enjare in Latei

zaterdag 14 mei
crostini met tuinerwt/kapucijner/parmezaan en tomaat/olijf
gegrilde jodenhaas met tuinerwt/kapucijner/tijm/stengelui/crème fraîche
tomaat/courgette/mozzarella uit de oven

zondag 15 mei
asperges/parmezaan/gekookte ei/tartaar met stengelui/ovenfrites

maandag 16 mei
v.a.w. bij elkaar met rijst (spekjes/olijven/paprika/jonge courgette/stengelui/crème fraîche)

dinsdag 17 mei
kotelet/zwarte bonen/sjanghai paksoi/oesterzwammen met rijst

woensdag 18 mei
kipfilet gebakken met courgette/paprika/sojasaus en rijst

donderdag 19 mei
spaghetti met gehaktsaus/zelfgemaakte pesto

vrijdag 20 mei
Kiete eet bij Noah.
wij: forel uit de oven, gekookte asperges/ gebakken oesterzwammen, rijst

zaterdag 21 mei
kabeljauw van Frank’s smoke house met witte wijn/delicioso tomaten/basilicum/sla/rijst of aardappels met room

zondag 22 mei
met gehakt gevulde aubergine / lalaper met tonijn / spekkoek met vanilleijs

maandag 23 mei
massaman met rijst

dinsdag 24 mei
speklapjes met snijbiet (ui en knoflook bakken, gesneden snijbiet erbij, witte wijn, stoven + slagroom, zout en chilivlokken)

woensdag 25 mei
spaghetti met gehaktsaus en snijbiet (net als gisteren)

donderdag 26 mei
kipfilet gemarineerd in ketjap/chilisaus/ketoembar/djinten met rijst en gebakken groenten (aubergine/paprika/maïs)

vrijdag 27 mei
eten bij hanneke’s boom: kipsaté kippendij, vlaamse frieten, sla en zaanse mayo

zaterdag 28 mei
gekookte krieltjes met witlof ham/kaas uit de oven. paneermeel gevijzeld van menno’s zuurdesembrood. zelfgemaakte pesto tussen de witlof (15 min. gestoomd)

zondag 29 mei
Maria eet mee: kalfsnek met witte wijn/bouillon/venkelzaad, citroenschil, citroentijm/aardappelpuree/geroerbakte spinazie

maandag 30 mei
kabeljauw met coeur de boeuf/bouillon/wilde venkel in bakpapier in de oven 175 graden, 35 min. met couscous / gestoofde wilde venkel en ingemaakte citroen

dinsdag 31 mei
uit de tajine: biefstuk met bloemkool/koriander/peterselie

maandag 5 juni
zalm, een biologisch gekweekte van Frank’s Smokehouse met radijs/biet

dinsdag 6 juni
spaghetti bolognese in muziekgebouw (vies) trifle met rabarber in de Westerunie (lekker)

woensdag 7 juni
laat eten: gehakt cordon bleu / rodekoolsalade met rijst

dinsdag 8 juni
aubergine met mozzarella uit de oven

zaterdag 11 juni
ovenfrites met merguez van lindenhof met gegrilde paprika en sla met olijf en pijnboompitten

zondag 12 juni
tartaar van jodenhaas met gefrituurde uieringen (beslag met kerrie) en gepocheerd ei

dinsdag 14 juni
rettich met gemarineerde zalm

woensdag 15 juni
rijst met spitskool en gemarineerde biefstuk

donderdag 16 juni
tajine met kalfsvlees, tomaat en ingemaakte citroen

vrijdag 17 juni
tajine met kalfsvlees om 22.30 uur

vrijdag 1 juli
Thai van de brug: groenteloempia’s/groenten en kip in oestersaus/ka pad prauw

zaterdag 2 juli
uit de Krat: biefstukpuntjes gebakken in boter (Lindenhoff), caesar salad, dubbelgedopte tuinbonen

zondag 3 juli
uit de Krat: lamsburger (Lindhoff), caesar salad, maïskolf, aardappels (uit de krat van vorige week)

maandag 4 juli
haring met Romeinse sla en mierikswortelsaus / verse scholfilet gepaneerd-sofrito van ui en tomaat-rijst / clafoutis met pruim

dinsdag 5 juli
spaghetti met pancetta, paprika, romatomaat, selderij, ui, knoflook en chilivlokken / parmezaanse kaas en pancetta van caulils.

woensdag 6 juli
gemarineerde garnalen met romatomatenpijnboompittensaus- rijst en romaine sla, komkommer, olijven en kersen/aardbeien/bosbessen

donderdag 7 juli
spaghetti bolognese

vrijdag 8 juli
yakitori kip met sushirijst en gebakken paprika en tomaat

zaterdag 9 juli
uit de krat: kippendij van Meel gestoofd met tomaat/verse oregano en olijven

zondag 10 juli
North Sea Jazz: saté met lontong en groenten / nasi goreng met Vietnamese loempia’s

maandag 11 juli
uit de krat: koolrabisoep met blauwe kaas / tartaar met tomatenketchup met venkel en gerookte peper / rijst

dinsdag 12 juli
penne caprese. mozzarella van basilico / tomaten uit osdorp

woensdag 13 juli
uit de krat: gebakken radicchio met kaneel/wijn/oregano, gebakken opperdoezers, biologische braadworst

donderdag 14 juli
aubergine/tomaat/kikkererwten met een beetje rijst en vieze biologische tartaar van ah.

vrijdag 15 juli
lekkerbekje met snijbonen/tomaat/citroengras en nasi goreng (trassi/ui/knoflook/ketjap/ketjup/sambal badjak)

zaterdag 16 juli
uit de krat: verse papperdelle van nonna peppa met groene kruiden / patisson met kerstomaat / aardbeien met slagroom

zondag 17 juli
gegrilde paprika/gehaktballetje en brood

maandag 18 juli
soort chowder met mosselen en …

dinsdag 19 juli
aardappelpuree/sperziebonen/kotelet

woensdag 20 juli
sla met maïs en radijs, gnocchi (zelfgemaakt) en biefstuk

donderdag 21 juli
pizza met tomaat en mozzarella

vrijdag 22 juli
x

zaterdag 23 juli
x

zondag 24 juli
Pizza op een camping in Lyon

maandag 25 juli
Lunch in de Franse Alpen: een van de beste pizza’s ooit – met ham en aubergine. Ernaast: salade met o.a. perzik. ’s Avonds in de herberg, onze eerste slaapplek met zeer authentieke sauna: La Maison de Gaudissard in Saint-Véran

AUGUSTUS in de Franse alpen en in Italië

vrijdag 12 augustus
spaghetti met melanzane ai parmigiani

zaterdag 20 augustus
risotto met spinazie

zondag 21 augustus
lunch: pizza met spinazie en ricotta in restaurant As
diner: polenta

maandag 22 augustus
gegrilde polenta met kippenlevertjes en salie, tomaat, ui en champignons

dinsdag 23 augustus
kabeljauwburgers met yoghurt/mierikswortelsaus en sla

woensdag 24 augustus

donderdag 25 augustus 
lunch met Miriam bij Gartine: zuurdesembolletje met kaas uit de Franse Alpen en dadels/pistachenoten in lavendelhoning, wilde vlierbessenbloesemlimonade en senchathee. M: aardappelkoekjes met zalm en crème fraiche, ginger beer en Earl Greythee
diner: courgettesoep met yoghurt/mierikswortelsaus van gisteren, kabeljauwburger, vegetarische merguezworstjes en brood

vrijdag 26 augustus 
Hotel Noordzee in Cadzand: garnalenkroketten, gebakken doradefilet met pastapesto en tomaat

zaterdag 27 augustus lunch in Brugge: wortelsoep. Cambrinus in Brugge: garnalenkroketten en rundstartaar, aangemaakt met rauwe ei, kappertjes en ui/sla en frites

zondag 28 augustus
– lunch in De Haan (België): garnaalkroketten
– diner in http://www.eethuysdenengel.nl in Groede: coquilles en scampi’s/spareribs/kaasplankje

maandag 29 augustus
tajine met kalfvlees/artisjokken/olijven met Maria

dinsdag 30 augustus
 Venetië!
late lunch: pizza met ansjovis en kappertjes in Via Garibaldi

woensdag 31 augustus
broodje verse kaas met gegrilde aubergine met een spritz bij El Refolo in Via Garibaldi

donderdag 1 september
– lunch bij Alle Testiere: antipasti van gefrituurde en in olijfolie en azijn gemarineerde soft shell crab. primi: een pasta met pittige saus en garnalen
– diner bij ai Tosi: een pizza met rucola, pomodori en mozzarella

vrijdag 2 september
– diner bij Bancogiro
antipasti: Finocchiona di piovra con pecorino pienza e salsa di sarde piccante. Pulp van finocchiona (salami met venkel) met geitenkaas uit Pienza en pittige saus met sardines en inktvis Selezione di crudi di pesce Rauwe zalm/tonijn/witvis in sushistijl met drie verschillende sausjes (sinaasappel, wasabi, olijfolie)
primi: Orzotto con vongole, sedano e fiori di lavanda Orzotto (soort risotto) met tapijtmosselen, selderij en lavendelbloemen
secondi:  Rollè d’ombrina con patate, speck e pesto di mandorle all’achermes Ombervisrol met aardappelpuree, gerookte ham en bittere almandelpesto met alchermes (Italiaanse likeur)
dolci:  Crostata al cacao, mango e salsa al peperoncino Taartje met cacao, mango en pittige saus

zaterdag 3 september
– lunch: gnochetti met
– eten gehaald bij de biotraiteur: pasta met zoetzure saus van paprika en een vegetarische burger met venkelzaad

zondag 4 september
– de dag na Venetië, simpel eten – venkel, ui, courgette en knoflook met veel olijfolie in de oven (220 c), gekookte aardappel en tomaat erbij.

maandag 5 september
– ik ben ziek. macaroni Riet wordt voor me gemaakt.

dinsdag 6 september
– lunch: venkel, ui en saffraan bakken in olijfolie, rijst erbij en bouillon tot de rijst gaar is. diner: macaroni Riet van gisteren.

woensdag 7 september
– lunch: saffraanrijst met rauwe ham
– tussendoor: focaccia bakken
– diner: saffraanrijst/kipfilet gemarineerd (gember/roze knoflook/ketjap/ketchup/honing) en in de oven (15 min. 200 graden), wok: ui/gember/knoflook/komijn/laos, paksoi, ei, tomaat

donderdag 8 september
diner: cappeletti van Barelli met ham, tomatensaus (knoflook in olijfolie bakken, ontvelde romatomaten erbij. beetje balsamico, zout, peper) en babyleaves

vrijdag 9 september
diner: lasagna (zelf pastadeeg maken met basilicumblaadjes. laagjes: courgette in dunne gekaasschaafte plakken, gehakt in tomatensaus, bechamelsaus, pecorino)

zaterdag 10 september
diner: drie pastasoorten met tomatensaus, aubergine en paarse wortel, gebakken salie

zondag 11 september
diner op Foodnight: gohei mochi (stickyricecake), koreaanse taco, broodje porchetta, churros

maandag 12 september
aardappelpuree met courgette/prei (kruiden: kurkuma/cajunkruiden)

dinsdag 13 september
krateten: gekookte aardappels, gebakken ui/spitskool/bleekselderij (beetje sojasaus), lamsworstje gebakken. kip met peper, zout en olijfolie 25 minuten in de oven (200 graden)

woensdag 14 september
krateten: niet veel inspiratie: komijnzaad gebakken met ui, knoflook en gember, bleekselderij en paarse wortel en spitskool. kipfilet gebakken met bosui

donderdag 15 september
pasta bolognese (rundergehakt lang gestoofd met bacon/bleekselderijk/paarse wortel/ui en tomaten van de volle grond
uit de diepvries: verse pasta

vrijdag 16 september
de koelkast leegmaken:
brood met tapenade (olijven, tomaat en basilicum)
voor: pompoensoep met aardappel, spek en komijn
hoofd: gebakken wilde zalm van frank’s smoke house met biet uit de oven, mierikswortelsaus en gestoofde prei met knoflook en pecorino

zaterdag 17 september
lunch: pompoensoep
diner: jonge sla met tortellini (beetje biet van gisteren erdoor), linguine met gestoofde prei, knoflook en tapenade, pecorino en ricotta erover

zondag 18 september
eten uit de krat: knolselderijpuree met aardappel, gebakken raapstelen van palmkool met knoflook en ansjovis, gebakken zalm (Alaska sock-eye) van Frank’s smokehouse met jus (wilde venkelazijn met kappertjes en boter)

maandag 19 september
knolselderijpuree met aardappel

dinsdag 20 september
Chateau Briand met lazy frites en spinazie bij Pompstation

woensdag 21 september
Saskia’s huiskamer:
– zalmtartaar
– Ceasar’s salad
– linzensoep
– lamsstoof met pompoen, wortel en tabouleh
– citroenmeringuetaart en vijgentaart

donderdag 22 september
Nikki eet mee: spaghetti bolognese, beetje vijgentaart toe

vrijdag 23 september
Thai van Khorat Top Thai:
– loempia en viskoekjes
– kip met groente in oestersaus
– massaman beef

zaterdag 24 september
inktvisseninktpasta (vers) met pijlinktvis en kokkels

zondag 25 september
spaghetti bolognese in Roermond, ijs met warme kersen toe

maandag 26 september
afscheidsdiner van Lieven met Marieke in l’Ozio:
antipasti Involtino di Culaccia con formaggio caprino
(Blinde vink van Italiaanse salami met geitenkaas)
primo Fettuccine con crema di Marsala e Salsiccia
(Fettuccine met een saus van Marsala en Italiaanse worst)
dolci Torta della Nonna

dinsdag 27 september
inktvisseninktpasta met cavolo nero en octopus
dessert: ijs met warme frambozensaus

woensdag 28 september
gebakken paddestoelen en snijbiet met gekookte aardappel (uit de krat)

donderdag 29 september
eten met oma joyce: rijst met knoflookei, gebakken paksoi, broccoli met kipfilet, noten en gedroogde garnalen

vrijdag 30 september
pizza voor kiete met tomatensaus, paprika, aubergine, mozzarella
pizza voor erna met tomatensaus, octopus met peterselie

zaterdag 1 oktober
Kiete at zeewier/sushirijst/surimi/gebakken paprika Wij aten gekookte aardappels met spinazie (gebakken met knoflook en citroen) en worst: runderworst en kalfsworst met mosterd van Mr. Kitchen. Toe: Ben & Jerry’s cookie dough

zondag 2 oktober
lunch: aardappelsalade met gebakken aubergine en octopus
diner: Bucatini met snijbiet, tomaat en mozzarella

maandag 3 oktober
Bucatini met snijbiet, tomaat en mozzarella

dinsdag 4 oktober
Pizza Bianca van La Perla: met buffelmozzarella, San Daniele-ham, rucola en Parmigiano Reggiano D.O.P.

woensdag 5 oktober
Savooiekool/rammenas met halfomhalfgehakt en focaccia (zelfgemaakt) met tomaat en olijven

donderdag 6 oktober
Sushi van Sushime

vrijdag 7 oktober
Bucatini met saus van Kiete (tomatensaus/rookvlees) en broccolischeuten uit de krat, gebakken aubergine, basilicum, mozzarella, pijnboompitten

zaterdag 8 oktober
Krabsoep van Kiete met koningskrab van de Goede Vissers, schol uit de krat, tomaat, maïs en dille

zondag 9 oktober
Pure C in Cadzand-Bad/Strandhotel/Sergio Herman
≈ amuse 1: crostini van olijfbrood met tzatziki
≈ amuse 2: Marokkaans brood met humus/harira / ceviche met rauwe makreel en zeekraalcrème / ribeyerolletje met tonijnmayonaise, en een soort luchtiger dan mousse mousse van tomaat
≈ creuse met groene appel, venkel en curry, zeewier, zeewiertempura
≈ salade met linzen, pompoengelei, waterkersschuim
≈ gelakt Berkshire buikspek, quinoa, ketjapvinagrette, bio wortel (ook paarse)
≈ gekonfijte kabeljauw met paddenstoelen, aardpeer en pasta
≈ jonge eend, verschillende kolen, o.a. savooiekool met hazelnoot
≈ dessert van verschillende crèmes, tompouce, cake, ijs met kokos en stukjes yuzu en soort slavink van ijs met laagje kokos/groene thee groene thee met zoete lekkers (schuimpje/macaron/panna cotta/turks fruit)

maandag 10 oktober
stamppot met raapstelen uit de krat, champignonsjus en worst met zwarte peper van Brandt&Levie (gekocht bij Il Mattarello)

dinsdag 11 oktober
orechiette met champignons, courgette, spek, olijven en kappertjes

woensdag 12 oktober
kroepoek gebakken, rijst, Chinese kool uit de krat, kipfilet en gedroogde garnalen

donderdag 13 oktober
hamburger met ovenfrites, biet uit de oven

vrijdag 14 oktober
koolraap/rammenassoep met gebakken tijgergarnalen

zaterdag 15 oktober
M bakt aardappelschijfjes, kalfsworst van Mr Kitchen en maïs

zondag 16 oktober
M kookt: tartaar van jodenhaas met gepocheerd ei, gefrituurde uienringen in beslag met kerrie en frites

maandag 17 oktober
Eten in Pacific Park met Feikje, Myrna en Anuschka: gebakken rode poon met frites en sla

dinsdag 18 oktober
andijviestamppot met spekjes en pancetta

woensdag 19 oktober
spaghetti met spinazie/pancetta/lardo

donderdag 20 oktober
sushirijst met gebakken savooiekool/prei/spaanse worst/lardo/spekjes/gedroogde garnalen

vrijdag 21 oktober
In het kader van Zwanenmeer, wit eten: pastinaak/koolrabisoep met pastinaak/koolrabichips met bouillon van runderschenkel

zaterdag 22 oktober
couscous met bloemkool/runderpoulet uit de krat en uit de tajine

zondag 23 oktober
lunch: focaccia gebakken (Eten in Italië van Carluccio) met lardo
diner: risotto met cavolo nero uit de krat en gegrilde makreelfilet van Frank’s Smokehouse

maandag 24 oktober
primo: risotto van gisteren
secondo: orechiette met gemengde paddestoelen uit de krat, pancetta van Caulils en bechamelsaus (over van croque madame) gemengd met tijm en parmezaanse kaas

dinsdag 25 oktober
Kippenbout ingesmeerd met limoensambal uit de oven. Witte rijst, gebakken broccoli met garnalen en geconfijte citroen erbij.

woensdag 26 oktober
Lekkerbekje van de visboer, Indische tomatensaus, gebakken paksoi en witte kool

donderdag 27 oktober
Gehaktballen met kaas en koriander gerold in semolina, tomatensaus, witte kool en fellinipasta.

vrijdag 28 oktober
Pizza. Recept deeg van Home Made Winter. Erop oa buffelmozzarella uit Groningen.

zaterdag 29 oktober
Zalm met scampi, speenvarken met gorgonzolasaus

zondag 30 oktober
Aardappels met tomatenrelish, schorseneren/witlof met ham en beetje kaasbechamelsaus uit de oven

maandag 31 oktober
Lamsmerguez, gekruide romanesco en frites

dinsdag 1 november
Wij aten (weer) ovenfrites. Nu met knoflook en cajunkruiden. Erbij: broccolispruiten, coeur de boeuf en dikke brokken pancetta

woensdag 2 november
Hamburger, gegrilde tomaat, witte kool en maïs met sojasaus, alfalfa. rijst met furikake

donderdag 3 november
Tijgergarnalen, rode spitskool uit de Krat en rijst

vrijdag 4 november
Geen vis, wel gehaktballetjes met tomatensaus, fusilli, gegrilde witlof

zaterdag 5 november
3e keer deze week: ovenfrites. Nu met schnitzel en laatste ijsbergsla van het seizoen.

zondag 6 november
Gestoofd hertenvlees met champignons, aardpeercrème en aardappelpuree. Met dank aan de Krat.

maandag 7 november
Indonesisch bij Sari Citra: mihoen goreng, telor pedis (pittig ei) orak arik (gebakken wortel en bloemkool)

dinsdag 8 november
Raapstelenstamppot, uit de oven: kastanjechampignons en kerstomaten met brie. Bijna alles uit de Krat.

woensdag 9 november
Pasta met savooiekool, tomaat en gebakken zalm

donderdag 10 november
Gemarineerde drumstick met sesamzaadjes, rijst, courgette en limoen.

vrijdag 11 november
Komatsuna (Japanse mosterdspinazie) gebakken met sojasaus.

zaterdag 12 november
Eten bij Azur Bleu: salade geitenkaas met atte aardappel en artisjok, heilbot met lardo en risotto en chocoladetaart.

zondag 13 november
Lamsstoof met abrikozen, spruiten en quinoa

maandag 14 november
Frites uit de oven/boerenkool met spek en zure room

dinsdag 15 november
Eten met Marijke en Ton: ik at eerst zes slakken, daarna Elzasser zuurkoolschotel met worst, spek en ham in Flo, Amsterdam

woensdag 16 november
Gehaktballetjes met mierikswortel en parmezaanse kaas / gestoofde groene kool met tomaten / pasta

donderdag 17 november
ovenfrites (aardappels in frites snijden met cajunkruiden en zwarte peper), lamsmerguez en spruiten vd stam.

vrijdag 18 november
Mix van alles wat er nog was aan groente en vlees. Opgegeten met rijst+zelfgebakken kroepoek.

zaterdag 19 november
pasta bolognese.

zondag 20 november
Stamppot met andijvie/kliswortel/pancetta en in rozemarijnolie gebakken jodenhaas

maandag 21 november
Andijviestamppot met gegrilde drumstick/plakjes lardo di collonata en gele cherrytomaten

dinsdag 22 november
Had nog een drumstick over. Weer in de oven met lardo. Erbij: rijst en sla. En ervoor: pompoenpastinaaksoep.

woensdag 23 november
Crispy Tilapia Japan style. Courgette gebakken met gember, bosui, rijstwijn. Sushirijst erbij.

donderdag 24 november
Stamppot is beter dan de Thaise curry met biefstuk die ik in La Place van V&D at. (even snel eten tussen Idfafilms door)

vrijdag 25 november
Ovenfrites, broccoli, kipfilet met panko

zaterdag 26 november
Kalfsgoulash met gemengde paddestoelen en aardappelpuree.

zondag 27 november
Kalfsgoulash van gisteren met cavolo nero fainà, een soort polenta van kikkererwtenmeel (bitter/vies)

maandag 28 november
Gegrilde makreel van Frank’s smoke house/meergranenrijst met cavolo nero, tijm en citroen

dinsdag 29 november
Lasagna met champignons/cavolo nero/wortel/wortelpeterselie. Bechamelsaus met tijm en parmezaanse kaas.

maandag 30 november
Worst van Mr Kitchen, cavolo nero met wortel en witte rijst

dinsdag 1 december
Bami goreng met broccoli, paksoi en kipdrumstick.

woensdag 2 december
Tomatensoep met ei – spaghetti met gegrilde groenten en mozzarella – chocoladefondue met fruit en pepernoten.

donderdag 3 december
Uit de tajine: kalfspoulet, aardappel, wortel, aardpeer en citroen.

vrijdag 4 december
Frites uit de oven (niet opgelet, aangebrand), gebakken snijbiet, komatsuna, spinazie en muzina en een merguez.

zaterdag 5 december
fedelini pasta met saffraan, rozijnen, pijnboompitten en sardines (primo) en forel/prei/aardappels

zondag 6 december
Stevige kost: twee soorten kaasfondue. Een met kernhem, de ander met gruyère. En brood van Menno.

maandag 7 december
Iets met spinazie, snijbiet, komatsuna foto en taglioni met coeur de boeuf

dinsdag 8 december
Quadrucci met ragu bolognese en extra gebakken aubergine met lardo

woensdag 9 december
Kiete maakt: bietenkokossoep – Rode en gele biet met gehakt/rijst/lardo gevulde savooiekool – klepon toe (ook door Kiete gemaakt)

donderdag 10 december
Mijn moeder kookte: bami goreng, ikan boemboe bali, ajam pangan

vrijdag 11 december
Gegrilde witlof, hamburger met appel-cranberrychutney en witte rijst foto

zaterdag 12 december
Andijviestamppot met spekjes en aardpeer. foto

zondag 13 december
Bami goreng met prei, champignons, savooiekool en Chinese kool

maandag 14 december
Kipschnitzel met rijst en gebakken Chinese kool en paprika (gember, knoflook, sjalot, citroenblad, komijn, koriander, kentjur)

dinsdag 15 december
‘Kentucky Fried Chicken’ met ovenfrites en gebakken Chinese kool foto

woensdag 16 december
Spaghetti bolognese en een bloemkooltje met crème fraïche en ansjovis, gegratineerd met parmezaanse kaas.

donderdag 17 december
In zwarte bonensaus gemarineerd varkensvlees met spitskool.

vrijdag 18 december
Kippenbout met mosterd/honing en wij, koolsla met zure room en karwij. foto

zaterdag 19 december
Rundvlees van de Lindenhoff met spruiten uit De Krat en pancetta van Worstmakers foto

zondag 20 december
Stamppot boerenkool met ribkarbonade

maandag 21 december
Boerenkoolstamppot met gehaktballetjes

dinsdag 22 december
Rest. Stork tonijntartaar, kabeljauw, chocoladefondant foto

woensdag 23 december
rode biet uit de oven en kipfilet met tijm foto

donderdag 24 december
Ik krijg geen genoeg van boerenkoolstamppot. Nu met lamsmerguez. foto

vrijdag 25 december
Patrijs met spek, knolselderij en aardappel en dressing met rozijnen/abrikoos en amandelen foto

zaterdag 26 december
Pulled pork (recept Yvette van Boven en big van De Lindenhoff, spruiten/walnoot uit De Krat. foto

zondag 27 december
restje pulled pork op rijstnoedelsalade met witte kool en zoetzure dressing.

maandag 28 december
Yakitori, zoetzure groente en sushirijst foto

dinsdag 29 december
Lotuswortel/kliswortel/Japanse aardappel/visbal/gedroogde vis/ei/haringeitjes

woensdag 30 december
porchetta, prei in rodewijnsaus en ratte aardappel uit de oven foto

donderdag 31 december
Oesters-crabstickpaté-pão de queijo-focaccia-poussin-knolselderijcrème-saté babi-oliebollen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s