2013

januari – Boerenkoolstamppot, omdat het winter is. En drie keer spaghetti met gehaktsaus (waarvan een keer een bolognese)
februari – Onder andere twee keer kaasfondue. Een keer thuis en een keer in Wengen.
maart – Ontbijten bij Vinnie’s Deli, salade met dillesaus van Rachel Khoo, verse ravioli met twee vullingen, Perzische rijstpudding, eten bij BAUT en de Bierfabriek.
april – Nonnenscheetjes, sushi, garnalenkroket, kabeljauwkroket, verjaardag in Indonesisch restaurant Blauw, hemels eten in Spuntino en Nopi.
mei – Lo Stivale d’oro voor een opera, Rollende Keukens, poussin bij de Sperwer en asperges in Limburg
juni – Holland Festivalmaand: eten in de artiestenfoyer, Zouthaven, Hanneke’s Boom, Ocha, The Burrito Maker, Rest. Amsterdam, Sawadee Ka en Gebr. Hartering. Maar ook verse asperges, gestoofde lamsschouder en bloedworst op de Neighbourfoodmarket en de zelfgevulde crepinette.
juli – Surinaams, Indo en een hoop seafood, haggis en black pudding in Schotland.
augustus – De maand begint met verse vis. Verderop geitenkaastaarten.
september – Burrata van Maartens marktkraam, zelfgemaakte ravioli, sticky toffee pudding, bapao gemaakt, stereten in Lastage, koken uit Polpo (linzen met salsa verde en kabeljauw, focaccia, caponata), van farm-to-table-eten van Ricardo
oktober – Pizzette volgens Polporecept, Kiete maakt dimsums en viskoekjes, ik kookte vijf vegetarische gerechten (waaronder een pastarol gevuld met pompoen en geitenkaas) en maakte een yoghurtparfait.
november – Hoogtepunt van de maand: Lunch bij Jacques Jour
december – Koken uit het Runners kookboek, kerst in Rotterdam en Roermond, hamburgerlunch bij Thrill Grill, Bombay Inn, BAUT, mock duck bij Dave

dinsdag 1 januari
Semolinagnocchi met nog wat bolognesesaus, met zuurkool, paneermeel en melk gevulde pompoen (2 uur in de oven/200 C°)

pompoen met zuurkool_Fotor

woensdag 2 januari
Boerenkoolstamppot met rookworst van Brandt&Levie, spekjes

donderdag 3 januari Rode quinoa, beetgare boerenkool, ingelegde rode kool, stukje gevulde pompoen, spekjes, humus

vrijdag 4 januari
Eten bij Moes Brandade met makreel, gebakken heek met gekookte knolraap, wortel, schorseneren, sticky toffee cake

zaterdag 5 januari
Snel even wat nasi-tofu-zoetzure kip van Tokoman voordat Einstein on the Beach begint.

zondag 6 januari
Gestoofde hertenpoulet met spekjes, ui, rozemarijn, rode wijn, frambozenazijn, champignons. Met aardappelpastinaakpuree.

maandag 7 januari
Ik bakte sjalot, ui, rode peper met citroengras, laos en gember. Van de lempervulling had ik nog wat kipvulling over. Dat erbij. Verse rode kool (nou ja, vers) en savooiekool. Een net over de houdbaarheidsdatum hamburger, brokjes gedroogde abrikoos.

dinsdag 8 januari
Yum woon sen met gehakte kip en spruitjes, verse citroengras, gember en rode peper

woensdag 9 januari
Spaghetti met tomatensaus, worst en pastinaakchips

20130110-221559.jpg

donderdag 10 januari
quinoa met gebakken paprika, savooiekool, pastinaak en worst

vrijdag 11 januari
sushi time! met surimi, verse zalm, haring in sesamolie en soja, knapperig zalmhuidje

20130111-214511.jpg

zaterdag 12 januari
Eten met vrienden van vroeger. Ik maakte brandade met spekbokking. Er waren ook bonensalade, vissoep en gehaktballetjes met satesaus

zondag 13 januari
Beetje vermicelli van gisteren met ei en osseworst. Een maaltijd van niks.

maandag 14 januari
Kip met citroen en aardappel bij M&P en beetje linzen/pompoen en sla

dinsdag 15 januari
Semolinagnocchi uit de vriezer, pesto met citroen van Kayan, wat savooiekool en parmezaanse kaas in de oven

woensdag 16 januari
Pasta met ham, kaas, doperwten en room

donderdag 17 januari
Ovenfrites – de Langbein way, hamburger merguez, gebakken savooiekool en rode kool met cashewnoten en oregano-olie

vrijdag 18 januari
Eten bij Ko Chang: viskoekjes, tom kha ka, yum woon sen zeevruchten en kip, kipgehakt met basilicum (Kai Pad Krapau)

zaterdag 19 januari
Andijviestamppot, lamsmerguez, spekjes gebakken met chilipeper, tijm en een beetje azijn

zondag 20 januari
Na 3 uur 60 km per uur rijden van Tilburg naar Amsterdam: pasta met gehakttomatensaus

maandag 21 januari
Gebakken savooiekool met vissaus, donkere sojasaus, chilipeper, gember, knoflook, ui, stukjes kip en witte rijst

dinsdag 22 januari
Bij Marqt verse pasta gehaald. Gevuld met geitenkaas en citroen en met ricotta en spinazie. Sla met mozzarella erbij.

woensdag 23 januari
jasmijnrijst met hamburger. Chinese kool gebakken met ui, knoflook, wortelpeterselie, rode en groene peper, galangawortel, citroenblad, sesamolie en sojasaus.

donderdag 24 januari
Dimsum van Afhaalcentrum Het Verre Oosten. Gevuld broodje met cha siu, Ha kau. Kleefrijst met vlees in bananenblad. Soep gemaakt met Chinese kool, gefrituurde visballetjes en garnalendumpling

vrijdag 25 januari
Uitgeschoten met de cajunkruiden. Zorgde voor pittige ovenfrites. Bij Marqt haalde ik stukken gegrilde kip. Ik bakte ui met wortel en laurierblad. Er ging geblancheerde broccoli, abrikoos, bloedsinaasappel, bergamotcitroensap en -schil en gehakte selderij bij.

zaterdag 26 januari
Omdat het zo koud is buiten, omdat ik geen inspiratie heb, maar wel trek: spaghetti met een soort bolognesesaus: ui bakken met laurier, zelfde hoeveelheid winterpeen en bleekselderij in blokjes erbij en rundergehakt. Rode wijn, bouillon, tijm, lombok en gepelde tomaten. Worchestershiresaus, frambozenazijn en oregano-olie. Zo lang mogelijk laten sudderen, in ieder geval 2 uur. Afmaken met zest van bergamotcitroen en wat melk. Met spaghettini, parmezaanse kaas (echt lekkere via Maartens kraam) en gebakken courgette en rode paprika met venkelzaad en chili.

zondag 27 januari
Spaghetti met wat er nog over is aan bolognesesaus en groenten van vrijdag. Met gerapste Parmezaanse kaas.

maandag 28 januari
Wat slappe broodjes kaas en zalm met ei gegeten in Het Muziektheater Amsterdam ivm vroege voorstelling van Guillaume Tell

dinsdag 29 januari
geroosterde en met worst en ui gevulde pompoen plus gebakken Chinese kool

woensdag 30 januari
Beetje kool, bami en saté van de Surichinees

donderdag 31 januari
Garnoalekroketjes uit Aontwaarp in deSingel en chocolademousse
20130201-074208.jpg

vrijdag 1 februari
Kaasfondue: een met geitenkaas en witte wijn en een met Hollandse belegen kazen en melk

zaterdag 2 februari
Lunch bij Mercat met twee soorten tortilla’s en churros

20130205-230837.jpg

Diner: Pandanrijst met gebakken uit, aubergine, wortel en broccoli met gember, donkere sojasaus en bouillon, schnitzelreepjes gepaneerd met panko en gebakken in olie en boter.

zondag 3 februari
Catalaanse stoof met kippendij, sofrigit en pisado en schorseneren

maandag 4 februari
Hetzelfde als gisteren maar nu aangevuld met gegrilde roodbaarsfilet
Ervoor nog soep met ei en zeewier en erna een Thais dessert: warme kleefrijst met mango

20130205-231026.jpg

dinsdag 5 februari
Er was nog soep over. Verder aten we:
– gegrilde witlof
– ovenfrites met cajunkruiden
– geroosterde makreel met gehakte peterselie en pistachenoot met sap van een bergamotcitroen en olijfolie
– artisjok met vinaigrette

20130205-230801.jpg

woensdag 6 februari
Pasta casarecchio met gebakken mirepoix en boerenkool en crème fraîche en chipolata

20130206-230511.jpg

donderdag 7 februari
Gisteren maakte ik alvast stoofvlees met mirepoix en wat frambozenazijn. Ik at het met gekookte kruimige aardappels.

vrijdag 8 februari
Restjes opmaken: nog wat stoofvlees en aardappel, witte rijst met boerenkool

zaterdag 9 februari – Wengen
In Wengen een minestronesoep in Da Sina’s

zondag 10 februari
Lunch op Männlichen met griesmeelsoep en een broodje.
Diner: spaghetti met spek, broccoli, paprika en peterselie

maandag 11 februari
Lunch in Klein Scheidegg met braadworst en rösti. Diner:

dinsdag 12 februari

woensdag 13 februari

donderdag 14 februari

vrijdag 15 februari
Kaasfondue van de chäse gruebi

zaterdag 16 februari
Thai eten bij Songkram

zondag 17 februari
Drie hete Indische gerechten:
– kip gestoofd in sojasaus en sambal peteh
– bouillon met groene kool, wortel, bleekselderij met lomboks, kemirinoten, trassi
– ovenfrites gebakken met gebakken sambal, azijn. en suiker

20130222-210240.jpg

maandag 18 februari Spaghetti met een gehaktsaus (gemaakt met spek uit Zwitserland) en een soort caponata met aubergine, wortel, groenselderij, ui, tomaat, wat suiker en frambozenazijn. Mozzarella en basilicum, parmezaanse kaas erbij.

dinsdag 19 februari Take away van Kantjil: nasi goreng met paksoi en tahoe en ajam ritja

woensdag 20 februari Sushi met zalm, surimi, komkommer, avocado, haring in sojasaus en sesamolie. Broccoli met verse gember, rijstazijn en suiker en wakamé en sojabonen

20130222-211331.jpg

20130222-212722.jpg

donderdag 21 februari
Kipfilet gehakt en gebakken met bleekselderij, ui, gefrituurd aubergine en rettich. Kleefrijst erbij

vrijdag 22 februari
Ovenfrites, gepaneerde varkensschnitzels van Siem, salade van tomaat, sjalot, bleekselderij en rettich

zaterdag 23 februari
Mam nam saté mee en kroepoek

zondag 24 februari
Kabeljauw uit IJsland, met quinoa en gedroogde garnalen gevulde inktvis in tomatensaus

maandag 25 februari en dinsdag 26 februari
Spaghetti alla carbonara met veldsla, tomaten en verse geitenkaas

woensdag 27 februari
Wilde Zwijnen chef’s menu:
zeebaars, rode biet, sla met makreel, bitterbal van zuurkoolstamppot
lam, stoofvlees, poffertje van gerookte aardappel, oerpeen, witlof en groene kool
chocolademousse, Haagse hopjesroomijs met kletskop

20130228-003416.jpg

20130228-003448.jpg

donderdag 28 februari
Op de laatste dag van de maand dineerde ik met een halve zak ribbelchips op m’n werk. ’s Avonds laat nog een stuk tofu met gebakken bleekselderij.

vrijdag 1 maart
Ontbijt bij Vinnie’s Deli: yoghurt met fruit en granola en een cappuccino Lunch: van Vinnie’s halve geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappelpitten

20130304-075621.jpg

Bezorgd op werk: viskoekjes en groente in oestersaus van Thai Company

zaterdag 2 maart
Sojanoedels in eendenbouillon met paksoi, spitskool, paddestoelen en schelvisfilet

20130304-075435.jpg

zondag 3 maart
Ontbijt met avocado en roerei Lunch met sojanoedels van gisteren
Diner: een salade van Rachel Khoo maar dan anders. Kropsla, rode en witte quinoa, bruine bonen, geroosterde biet, stukjes crottin, dillesdressing (halve bos dille in de blender met 2 el olie en 2 el witte wijnazijn

maandag 4 maart
Kppendij en een hamburger, noedels, gestoomde wortel, Chinese kool en paksoi met satésaus

dinsdag 5 maart
Gebakken broccoli en courgette en tempeh met zilvervliesrijst

woensdag 6 maart
Beenham en courgette in blokjes met penne waar quinoameel doorheen zit.

donderdag 7 maart
Uit de oven: aubergine, roseval aardappelen en kipkarbonade met wijn en citroen

vrijdag 8 maart
Fittata met beetje kip, aardappels en ui. kropsla met biet en aubergine

zaterdag 9 maart
Homemade ravioli. Vulling: – mozzarella, mortadella, tomaat – ui, venkel, knoflook, witte wijn, aardappel, basilicum en parmezaanse kaas

20130309-201850.jpg

zondag 10 maart
Ravioli van gisteren met verse tomatensaus

maandag 11 maart
Met Kayan eten: eerst een garnalenkroket en crab cake bij The Lobster House.
Op de bank bij Baut: green chai thee met verse frieten. Later: soft shell crab met mangocoulis, paling met biet, noodles en salade en toe warme chocoladetaart met vanilleijs

20130312-092557.jpg

dinsdag 12 maart
Biologisch kippetje van de Bierfabriek met frietjes

woensdag 13 maart
Bij Marieke: Marokkaans kippetje met kaneel, abrikozen en pompoen met couscous, avocado met Hüttenkäse

donderdag 14 maart
Marokkaanse bloemkoolsoep met spek en amandelen en frites met raz el hanout

vrijdag 15 maart
D bloemkoolsoep aangevuld met in witte wijn gebakken aubergine en venkel. gekruid met chilipeper en raz el hanout. yoghurt en granaatappel en basilicum

20130316-093354.jpg

zaterdag 16 maart
Pindasoep uit de Soepbijbel, tjauw min met gedroogde garnalen, prei en taugé

zondag 17 maart
Octopus Op de Albert Cuypmarkt haalde ik een octopus van 1700 gram. De gietzijzeren pan verwarmen op het gas. Olie erin, dan de octopus. Afblussen met witte wijn. Wat laurierblad en een kurk erbij. Normaal laat ik hem 45 minuten tot een uur op klein vuur staan. Nu zette ik de pan met het deksel erop in de oven op 150˚C. Na 2 uur heb je dan ook hele zachte octopus. Er blijft altijd teveel over. Gegrild kan ook lekker zijn. En dan ook met olijfolie, citroen en peterselie.

20130317-213609.jpg

Catalaanse suquet. Ik maakte hem ongeveer zoals dit recept, maar dan aangevuld met vongole. Vanochtend had ik amandelmelk gemaakt. De pulp die overbleef gebruikte ik deels om de saus mee te binden.

20130317-213645.jpg

Perzische rijstpudding van Stevie Parle. Bij mij werd het meer een Perzische rijstepap, want ik wilde niet nog meer slagroom gebruiken. Eroverheen: pistachenoten en granaatappel.

20130317-213716.jpg

maandag 18 maart
Paar tentakels met olie en citroen. Rest suquet aangevuld met verse doperwten en winterpostelein. Nog een beetje rijstpudding voor toe.

dinsdag 19 maart
Makreel met mayo en kappertjes op een broodje, sla met gebakken makreel (vers, met bloem en raz el hanout), zilvervliesrijst, gegrilde witlof, chorizoworst van Brandt & Levie, rokmyoghurt met cassis, zelfgefabriceerd amandelkoekje met bloem, eiwit, suiker en amandelmeel

20130319-230012.jpg

woensdag 20 maart
Makreelsalade met geroosterd brood, octopussy met olie en citroensap, soort nasi met zilvervliesrijst, ui, wortel, bleekselderij, palmkool, winterpostelein en van gisteren: witlof, worst

20130320-224824.jpg

donderdag 21 maart
Gebakken kikkererwtkiemen, verse doperwten, maïs, bleekselderij met een kippeboutje uit de oven. Even geen rijst.

vrijdag 22 maart
Gefrituurde garnalen in sojalimoensaus, chilikip, gebakken taugé met rest groente van gisteren en kleefrijst

zaterdag 23 maart
Pasta met gehaktsaus en ’s avonds een worstworkshop waarbij je mocht snoepen van alle worsten, pancetta en paté van Brandt&Levie. En daarna nog sla met mosterdfrisee, worst met pistachenoot, bloedworst en hersenen gebakken in reuzel

zondag 24 maart
Workshop Koreaans koken: mandu (dumpling) vouwen. de vulling: tofu, bosui, wortel, ingemaakte rettich, knoflook, gember. Zeewiersoep: ui, knoflook, kombu en andere zeewier.

20130327-080815.jpg

Kimbap. Rijst aanmaken met azijn en sesamolie en suiker. Vulling: wortel, komkommer, rettich.

20130327-080954.jpg

Na de workshop nog een gerecht in Studio K, ontwikkeld door de chef van Bridges. In zuur ‘gegaarde’ makreel. Het staartstuk liet ik in eerste instantie liggen, maar bleek eetbaar te zijn. Net als de zwarte visgraat, gemaakt van bloemkool gekneed met inktvisseninkt. De ober kreeg mijn meest tevreden glimlach.

maandag 25 maart
Meer restauranteten: Een concertmenu van Zouthaven :
Sashimi van zeebaars/ ombervis met aardappelpastinaakpuree/ panna cotta met groene thee en honingijs.

dinsdag 26 maart
Wat over was van vrijdag

woensdag 27 maart
Lunch: bagel BLT.
’s Avonds: gebakken gevulde varkensmaag met ingelegde rode kool/ in oven gestoofde lamslap met bloemkool

donderdag 28 maart
Lunch: pastei/saotosoep/baka bana bij Eten bij de baas. ’s Avonds zelfde als gisteren met speltbulgur

vrijdag 29 maart
Lunch bij Hanneke’s boom: gegrilde panini met tomaat, mozzarella, basilicum. ’s Avonds: viskoekjes/garnalensoep/pad thai met garnalen, inktvis, kip en beef bij Mee Naam Nam

zaterdag 30 maart
PSP pasta spinazie pancetta uit Zwitserland met room en ei

zondag 31 maart
Lunch bij Worst: cider, boekweitcrèpes met vosbessen, Eggs florentines.

20130401-075136.jpg

’s Avonds nog een beetje PSP met courgette, rode ui, gele paprika, sla en uienchutney

maandag 1 april
Lamstajine met abrikozen/roodlof met roquefort en noten/speltbulgur
En toe: nonnenscheetjes

nonnescheetjes

dinsdag 2 april
Spaghetti met gehaktballetjes, courgette en paprika in tomatensaus. Roodlof met roquefort en noten

woensdag 3 april
Zelfde als gisteren en K maakte sushi

donderdag 4 april
Bami goreng met tahoe en groenten

vrijdag 5 april
Met hengel en lijn gevangen tonijn, ovenfrites, geroosterde zoete aardappel, kropsla/wortel/pistachenoot met yoghurt-mayo

zaterdag 6 april
Supertjampoer: garnalen, tonijn, broccolisteel, sjalot, wortel, gember, laos, garam massala, citroengras, paprika, broccoli, pinda’s, ketjap asin, sojasaus, gedroogde garnalen, vissaus, sesamolie, beetje bami. Pandanrijst voor M en K. Spelt voor mij.

zondag 7 april
Lunch in Zouthaven met garnalenkroket
’s Avonds hapjes op Foyerdeck 1: pangsit, saté besengek, maïskoek, Vietnamese bok kho

broodje Vietnam

maandag 8 april
Na workout: massaman at home

dinsdag 9 april
Van Mediterraanse delicatessenwinkel Le Sud: kikkererwtenkoek, aubergine en humus met walnoten

woensdag 10 april
Spaanse steak – Tenero met sla, gebakken aardappel en champignons. En ik maakte Koreaanse zeewiersoep voor de pas bevallen vrouw.

donderdag 11 april
Worst van B&L met ovenfrites, broccoli en drie kiemsoorten

vrijdag 12 april – Londen
Rozijnenbroodje op Schiphol. Sla met garnalen en witte chocolademousse in het vliegtuig op weg naar Londen voor de 3D opera Sunken Garden van Michel van der Aa. Drie borrelhapjes in de Barbican

zaterdag 13 april – Londen
Ontbijt bij Leonora: bacon en roerei. Blondie bij een koffieshop. Late lunch bij Spuntino: popcorn met chilizout, gefrituurde olijven, auberginechips met venkelyoghurt, een hamburgertje met pulled pork en appel, slakjes en beenmerg en artisjokken met een gepocheerd ei en truffelpecorino. Very late dinner bij Nopi: geschroeide St. jakobschelp (scallops, Bramley apple, pork floss, chilli jam), schol. M: zoet varkensvlees vooraf en hoofd: een twee keer gekookte piepkuiken, lemon myrtle salt, chilli sauce. En koriander/muntcocktail en ik muntappelcocktail

zondag 14 april
Geitenkaas/roquefort/parmezaanse kaassoufllétaart

maandag 15 april
Open kibbeh

dinsdag 16 april
Pasta met courgette en citroen en tomatensaus, lamsmerguez en hamburger

woensdag 17 april
Somen met chinese kool en tofu

donderdag 18 april
Pizza (deeg recept van Stevie Parle) met mozzarella, tomaat en geroosterde paprika. Vantevoren at ik nog wat gebakken oesterzwam en andijvie, en een paar gegrilde kippenvleugeltjes van Marqt

vrijdag 19 april
Nog een keer pizza zoals gisteren (lekker!) met salade van een kluitje sla, komkommer, avocado, kalamata-olijven, biochoconotenijsje toe

zaterdag 20 april
Couscous met citroenmelisse, munt en kalamataolijven, chorizo van Brandt & Levie, geroosterde paprika en courgette met sjalot, knoflook en witte wijn

zondag 21 april
Brunch bij de Bakkerswinkel: croissant, rozijnenbroodje, jam, fruitshake / boterham met caponata en jonge beemsterkaas
Diner bij Azur Bleu op het Hugo de Grootplein in Amsterdam: boerderijkippetje met tijm en jonge courgette en handgrsneden frites en aïoli / kalfsribeye met aardappelpuree, haricots vert en champignon met aïoli

maandag 22 april
Eten bij Winnie. Paddestoelentaart met salade en Perzische rijstpudding – van Stevie Parle – toe

IMG_8730 april 13-22 rijstepap

dinsdag 23 april
Snel even spaghetti koken en paprika met gehakt bakken voordat we naar Den Haag moeten voor het (eerste en laatste) Koninginnedagconcert

woensdag 24 april
Hetzelfde als gisteren

donderdag 25 april
Eten bij Hanneke’s Boom: hamburger en ravioli met citroen. En een ijsje uit het Mövenpick hotel. Allemaal voordat we naar de Ebony Band kijken in Muziekgebouw aan ’t IJ

vrijdag 26 april
Eten met Rogier bij Pllek: twee voorgerechten en een dessert. Aardappelsoep met waterkers,  en tarte tatin met ijs

20130428-100638.jpg

zaterdag 27 april
Vis? uit de oven, paksoi met knoflook, gember, rijstwijn en sesamolie en rijst

zondag 28 april
Brunch bij Cantinetta: Italiaanse donuts met rabarber, porchetta

italiaanse donut

Pien kookt bij P&M: wilde zalm uit de oven met witte wijn en citroen. + quinoa, sla met avocado en geroosterde tomaten, paprika en aubergine

maandag 29 april
Verjaardag:
– Lunch bij Razmataz met M & K: quiche met pancetta
– Diner bij Blauw op de Amstelveenseweg: koningskrabkoekjes (zout), twee rijsttafels (vis en vlees), Es Ketan Hitam

dinsdag 30 april
Een bamisoepje met venkel

woensdag 1 mei
trakteren op m’n werk: o.a. fudge

mei 13-1 fudge

diner: worst, ovenfrites, friseesla met romatomaat en venkel, aubergine met pancetta

donderdag 2 mei
Quinoa, aubergine en tomaat en basilicum, geroosterde kip, beetje kalfssucade

vrijdag 3 mei
Sushi met zalm en avocado, tonijn, wakamé

zaterdag 4 mei
Uit Jeruzalem/Ottolenghi: gekruide gehaktballetjes met verse doperwten (ipv tuinbonen) en veel peterselie en citroenmelisse (ipv mix van peterselie/dille/munt)

zondag 5 mei
Lunch: socca met gehaktballetjes
Diner bij Ton en Marijke: olijven, worst en een aperol, pompoensoep met gekonfijte sinaasappel. Van Ottolenghi de balletjes van gisteren met tuinbonen, rode rijst met quinoa, biet, courgette met hazelnoten en parmezaanse kaas, aubergine met yoghurt en granaatappelpitjes, en dessert: cantucinni gedrenkt in witte wijn, bosvruchten, mascarpone en amandelen

maandag 6 mei
Beetje kip en rijst, socca en gehaktballetjes

dinsdag 7 mei
Worst van Brandt & Levie met prei, rijst, gegrilde aubergine

woensdag 8 mei
Groene asperges met gepocheerd ei en ramen

donderdag 9 mei
Lasagna met artisjok bij Lo Stivale d’oro

vrijdag 10 mei
Rollende keukens met SaraFaye en Ruth: mosselen met patat, sexy groenten, churros met chocodip en marshmallows boven een vuurtje

zaterdag 11 mei
Ossobuco en risotto alla Milanese

zondag 12 mei
Ovenfrites, hamburger, sla (waterkers, lollo rosso, groene asperges, pistachenoten)

maandag 13 mei
Paksoi met verse rode peper, gember en bosui, overgieten met hete olie en sojasaus.

dinsdag 14 mei
Yum woon sen met gehakt en snijbonen en bosui

woensdag 15 mei
Gegrilde kip van Marqt, witte rijst, andijvie, snijbonen met citroengras, gember en chilipeper

donderdag 16 mei
Linguine, tomatensaus, pancetta, spinazie en groene asperges

vrijdag 17 mei
Spinazie en zalm en salade met rauwe venkel, rode ui en mozzarella. toetje: rabarber met sinaasappel, gember en kaneel

zaterdag 18 mei
Asperges uit Limburg met ei, ham en krieltjes

20130518-200529.jpg

zondag 19 mei
Beetje noodles van koka met zalm en spinazie

maandag 20 mei
Concertmenu in Zouthaven: zeebaarssashimi, harder met aardappel, biet, radijs, pannacotta met groene thee en honingijs

dinsdag 21 mei
Asperges met ansjovisboter, rauwe ham en ei

woensdag 22 mei
Sla met makreel, mosselen en courgette bij Stork

donderdag 23 mei
Geroosterde bataat, gebakken broccoli en gehaktballetjes met basilicum en raz el hanout

vrijdag 24 mei
Bij de Sperwer: gegrilde poussin, aardappels uit de oven, linzen, biet, kipburger, gepofte rode ui

zaterdag 25 mei
Ovenfrites met wat er over was van donderdag

zondag 26 mei
Varkensprocureur op zn Chinees met hoisinsaus/noodles en paksoi

20130527-210146.jpg

maandag 27 mei
Witte rijst, lamspoulet gestoofd met citroen, tijm en witte wijn/koolrabi en aubergine

dinsdag 28 mei
Gehaktballetjes uit de oven met kikkererwtenmeel, brood, ei, basilicum, ras el hanout / aardappelblokjes gebakken met sjalot? paprika, tomaat en veel postelein

woensdag 29 mei
Die gegrilde hele kip van Marqt blijft een favoriet. Al de tweede keer deze maand. Dit keer met rest witte rijst/bulgur, tomatenkomkommersalade met basilicum, grüner veltlinerazijn en basilicumolie.

donderdag 30 mei
Geroosterde bataat, wat kip van gisteren, tomaat, komkommer en artisjok

vrijdag 31 mei
Op de laatste dag van de maand een bezoek aan een oude bekende: de Thai op de brug. Loempia, massaman kip en garnalen met groenten in oestersaus

zaterdag 1 juni
Pizza met prosciutto, mozzarella en tomaat

zondag 2 juni
M: groene en witte asperges in eibotersaus met gekookte aardappel en gehaktballetjes

maandag 3 juni
Artiestenfoyer: vis met groente en gekookte aardappel

dinsdag 4 juni
Artiestenfoyer: Gehaktbal, aardappel uit de oven, bonen

juni 13-4

woensdag 5 juni
Hannekes boom: zeebaars met posteleinstamppot en antiboise en tuinbonen

donderdag 6 juni
Dagschotel van Zouthaven: parelhoen met gehakt, aardappel, groente

vrijdag 7 juni
Pad thai met varkensvlees bij Ocha

zaterdag 8 juni
In Zouthaven Nine Rivers diner: sla met venkel en zeeharder met groente en aardappeltaartje

zondag 9 juni
M kookt: zalm, asperges met hollandaisesaus en gekookte aardappels

maandag 10 juni
Gehaktballetjes met ingelegde citroen, bulgur, spinazie gebakken met humus en wortel

dinsdag 11 juni
Verse pasta uit de krat, gebakken rauwe ham, geroosterde aubergine, mozzarella, avocado en basilicum

woensdag 12 juni witte rijst, kippendij uit de oven met ketjap, aubergine geroosterd en gebakken met witlof, wortel, tomaat en peterselie

donderdag 13 juni
Gebakken tahoe, gamba’s met citroengras, wortel en groene theenoedels

vrijdag 14 juni
Burrito en taco van The Burrito Maker

zaterdag 15 juni
Gestoofde lamsschouder, lamsworstjes, aubergine, tomaat, ingelegde citroen en bulgur

zondag 16 juni
Neighbourfoodmarket: hamburger met smokey garlic saus, bao met geroosterd buikspek, bloedworst met langoustine en ingelegde ui
Gebr. Hartering:
op houtskool gegrilde prei met saus van het groen en olie met snippers van verbrande prei
boterboon, verse doperwten, sperzieboon, rucola en anchoiade
asperge met jonge korenaar, aardappelpuree, saus van eigeel met azijn
tarbot van houtskool met zeegroente en venkel, opperdoezers met ansjovisboter
eendenmaagjes met bonen en chiliolie
beenmerg met gepofte knoflook en gefrituurde peterselie
schimmelgeitenkaas
crème brûlée met vanille
vanilleijs met slagroom, chocola en pistachenoten

IMG_9132

maandag 17 juni
Artiestenfoyer: orzo met peterselie, rib eye, witlof met ham, taugésalade

dinsdag 18 juni
Caférestaurant Amsterdam: varkensworst en merguez met frites en zuurkool en sla

woensdag 19 juni
Zouthaven daghap: orzo, vleesragout, groente

donderdag 20 juni
Van de lin-wa Chinees: Foe yong hai

vrijdag 21 juni
Artiestenfoyer: kipfilet, groente, pasta

zaterdag 22 juni
Sawadee ka: viskoekjes en yam woensen met tofu en groenten

zondag 23 juni
Salade van roodlof, komkommer, pistachenoten en rode ui in appelazijn / ribkarbonade / ovenfrites

maandag 24 juni
Bitter eten: quinoa, roodlof, heekfilet, tuinbonen, rode ui in appelazijn

IMG juni 13-23

IMG_9173

dinsdag 25 juni
Gegrilde kip van Marqt, geroosterde biet met limoen, bieslook en olijfolie, spinazieknödel

woensdag 26 juni
Restjes van gisteren en eergisteren met gebakken aubergine en aardappel

donderdag 27 juni
Lamschouder gekruid met koriander en komijn / paprika, ingelegde citroen / lollo biondo met zeekraal / bulgur

vrijdag 28 juni
Koude en warme schotel in boulevard café/feestje HF: zalm, haring, sla, rijst, stoofvlees en een bord vol chocoladetaart, aardbeien met chocoladesaus, abrikozentaart met custard en een soort cheesecake

zaterdag 29 juni
Witte rijst, tuinbonen in peul gestoofd met ui, tijm, citroen en bouillon

zondag 30 juni
Crepinette met ingelegde rode kool, komkommer, witte rijst en de tuinbonen van gister

maandag 1 juli
Bami met lamsvlees, spinazie en gemengde groenten uit een potje bij Toko Poort in de Bijlmer

dinsdag 2 juli
Massaman uit een van de twee laatste pakjes! met kippendij, bloemkool en witte rijst

woensdag 3 juli
Eten met Jidske, Hendry, Nikki en Djé: zalm, penne, courgette, champignons en paprika

donderdag 4 juli
Na borrel met hapjes nog een paar inktvisjes gevuld met couscous, noten, peterselie met gebakken knoflook en chilipeper, worst met zwarte peper van B&L, tentakels, bieslook, ingelegde citroen

20130705-060355.jpg

vrijdag 5 juli
Bij Latei Indo eten van Warung Wanto: tempé, atjar, nasi dua, makreel, groenten met Javaanse pindadressing. Pistacheijsje bij Tofani

zaterdag 6 juli
In de middag een patatje in Amsterdam Noord bij biosnackbar Pontstation

IMG_9235

Diner: gekookte aardappelen, gebakken spinazie met jonge ui, gember, rijstwijn en sesamolie, met tong, varkenshoofd en andere organen gevulde worst

zondag 7 juli
Eten bij Ko Chang gehaald: viskoekjes, mix van voorgerechten, kippensoep, pad thai met varkensvlees en kai phad krapauw

maandag 8 juli
Spaghetti bolognese met oma, mam, K&M

VAKANTIE! SCHOTLAND!

dinsdag 9 juli
Fish n chips op de boot naar Newcastle

woensdag 10 juli
Superverse makreel en chips bij Fisherman’s Pier in Tobermory op het eiland Mull

20130710-194122.jpg

donderdag 11 juli
Restaurant Am Birlinn op Mull: crab claws en lobster met kaascognacsaus

vrijdag 12 juli
Café Fish in Tobermory: Crabcakes, scheermessen met sojasaus en gember, linguine met mosselen, langoustine en chili en room, smoked fish platter, coquilles met spinazie en limoen

juli 13-12

zaterdag 13 juli
Lunch aan het meer bij Lochleven Seafood Café vlakbij Kinlochleven: tomatensoep, hummus met pita, grilled parloudes, coquilles, mosselen, een hele bruine krab

juli 13-13 lunch 2

20130713-222204.jpg

Diner in de chalet: gehaktballetjes en veel groente uit de oven met basmatirijst

zondag 14 juli
Lunch bij een bergriviertje: een snee brood met cheddar en een banaan.
Diner in de chalet: tomatensaus van verse tomaten, linguine, worstjes en paarse broccoli

maandag 15 juli
Lunch hoog in de bergen met een banaan.
Diner in de chalet: gebakken rijst, groene paprika en courgette gebakken met chili, gember en citroengras, kippenvleugels, -dijen en -poten ingesmeerd met paprika in de oven.

dinsdag 16 juli
Lunch in Mallaig/The Fish Market: Scampi’s in broodkruim met chips / zalm met haverkoekjes/groentecrèmesoep/lasagne.
Diner in la chalet: spaghetti met pesto, pancetta, parmezaanse kaas, salade met komkommer, tomaat en mozzarella

woensdag 17 juli
Na beklimming van Ben Nevis: een lamsbout. Met krieltjes, wortel en sugar snaps. En aardbeiencrumble met double cream toe.

donderdag 18 juli
Dinner in Lime Tree, Fort William. De kok had in z’n vorige restaurant een Michelinster gekookt. Als amuse: olijven Black pudding als kroketje,  duivenborst met ingelegde prei Hoofd: pork belly met black pudding Toetjes delen we: strawberry daiquiri, carrot cake en iets met witte chocola

20130719-195408.jpg

vrijdag 19 juli Na bergwandeling: Haggis! In King’s House Hotel.

juli 13-19

In de chalet een soort tjampoer met alles wat nog over is: lamsbout, wortel, maïs, tomaat, citroengras, gember, sjalotten, chilipeper en peterselie

zaterdag 20 juli
Dinner in The Gathering Place, Braemar. Schotse ober in blouse met fantasierijke ruitjes serveert het voorgerecht. Kiete en ik delen loempia met een soort Chinees gekruide saucijs erin. Maarten heeft om to die for so lekker: kippenleverpaté met pickled red onion. Hoofd: Pasta met zalm.

juli 13-20 2

zondag 21 juli
Dinner in The Braemar lodge hotel:
cullen skink tartelet (gerookte vis en aardappel in bladerdeeg) cajun pork filet met pulled pork bonbons (bitterbal), butternut squash puree en gratin dauphinois

juli 13-21 2

20130722-181505.jpg


maandag 22 juli
Ontbijt met spiegelei en bloedworst

juli 13-22 ontbijt

Dinner in Glen Clova hotel: prawn cocktail, lasagne met fazant en prei K: haggis in een dumpling

20130723-080231.jpg

dinsdag 23 juli
Thais eten in Edinburgh bij Dusit: tod man pla, Tom kha kai, groene curry met kip, Dusit curry met biefstuk

woensdag 24 juli
Diner op de boot: meegenomen van Waitrose: Caesar salad met kip en edamame/adukiboonsalade

donderdag 25 juli
Thuis: rijst met tahoe/tempé, witte kool, prei en verse doperwten met Thaise basilicumsaus

vrijdag 26 juli
Nieuwe aardappels met steinpilze, kipfilet met tuinbonen en rode paprika

zaterdag 27 juli
Verjaardagseten: sushi e.a. bij Kokusai, Amstelveen

zondag 28 juli
Aardappelsalade met mayo/yoghurt/Dijon mosterd en kappertjes, spekjes uit Zwitserland, broccoli gebakken met ansjovis en knoflook met pijnboompitten, kipfilet gemarineerd in rozemarijn, knoflook en olijfolie

maandag 29 juli
Gegrilde makreel en courgette en nog wat broccoli van gisteren.

dinsdag 30 juli
Pizza. Kiete maakt supertomatensaus. Verder salami, mozzarella, paprika, ham, ansjovis

donderdag 1 augustus
Dorade met aardappel, courgette, tomaat en gekruid met rozemarijn en tijm.

IMG_9819

vrijdag 2 augustus
Caballa marinada a la naranja – ceviche van verse makreel met sinaasappel. Met bulgur en tomaten en bloemkool

zaterdag 3 augustus
Zeebaars gekruid met verse peterselie, basilicum, citroen en knoflook met stukken bataat in de oven. Salade met komkommer, ingelegde rode kool, bosui

zondag 4 augustus
Sardines in saor met gekookte aardappels en gebakken cavolo nero met ui

aug 13-4 2

maandag 5 augustus
Merguez worst van Brandt&Levie met tomatenkomkommersalade

dinsdag 6 augustus
Laatste stukje spek uit Zwitserland, met maïskolf, biet, broccoli en zilvervliesrijst

woensdag 7 augustus
Bloedworst van de workshop, witte rijst, gebakken sperziebonen en champignons

donderdag 8 augustus
Eten bij Maria: gestoofde kip met wortelen, verse laurier en wortelen met zwarte rijst (met champignons, tomaat en peterselie)

vrijdag 9 augustus
Geroosterde worst en bataat met quinoa

zaterdag 10 augustus
Gerookte varkensbuik met 5kruiden, bami met paksoi en wortel

zondag 11 augustus
Gegrilde makreel, sperziebonen met kokosmelk, witte rijst en een halve maïskolf

20130811-201228.jpg

maandag 12 augustus
Gehaktballetjes uit de oven (rundergehakt mengen met brood, ei en van alles en nog wat waaronder perendadelbierchutney en parmezaanse kaas), rijst, sperziebonen en wortel met koksossaus

dinsdag 13 augustus
Gekookte aardappels, sperziebonen, gehaktballetjes van gisteren en pesto gemaakt in de vijzel.

woensdag 14 augustus
Geitenkaastaart met overgebleven gehaktballetjes, pesto, bosui. De bodem is van zanddeeg gemaakt.

20130814-213526.jpg

donderdag 15 augustus
Wonton gevuld met aardappel, wortel, ui, gember, sesamolie, kombu en gekookt in bouillon. balletjes van de rest van het mengsel door panko gerold en gefrituurd. meergranenrijst met gierst en gebakken sperziebonen.

vrijdag 16 augustus
Tofu met groenten en cashewnoten in lichte sojasaus bij Me Naam Naan

zaterdag 17 augustus
Verhuispatatje mayo curry met een rundvleeskroket in Malden

zondag 18 augustus
Tarte tatin

aug 13-18 taart

Biefstuk met courgettewortelparmigiano

maandag 19 augustus
Geitenkaassoufflé op zanddeeg

dinsdag 20 augustus
Grote inktvis gevuld met worst, brood, gekookt ei, inktvistentakels. Gebakken broccoli erbij.

aug 13-20 1

aug 13-20

woensdag 21 augustus
De andere grote inktvis met broccoli en pasta

donderdag 22 augustus
Eten bij Amaro op de Parade: Iberico rack met rucola, rozevalaardappel en biet

vrijdag 23 augustus
Bbq in Westerpark met Kayan: gegrilde makreel (van Henry), aubergine, paprika en courgette, aardappelsalade met mayo en mosterd, dressing van limoensap, komosbloemsuiker, rode peper, koriander, gember

zaterdag 24 augustus
Lunch met K&M bij Hello Sushi met o.a. soft shell crab sushi
Diner: tomatensoep (Jamie), beetje makreel van gisteren

zondag 25 augustus
Gekonfijte venkel, zeetong (versgevangen door boot Sophia – even aanbakken daarna 10 minuten op 200 graden in de oven met peterselie, knoflook en citroenrasp), artisjok, fregola

20130827-064253.jpg

maandag 26 augustus
Hamburgers eten met de Theunissen family bij Hannekes Boom

dinsdag 27 augustus
Kipfilet gevuld met spinazie en ricotta, pasta en tomaten

20130827-231155.jpg

woensdag 28 augustus
Schol uit de oven. 10 min met tomaat, citroensap, olie, peterselie, basilicum, kappertjes en maïs met de megalekkere limoendressing. Rijst gemengd met wilde rijst

20130828-220442.jpg

donderdag 29 augustus
Artisjokken met de megalekkere limoendressing, makreel gegrild, bulgur met bosui

vrijdag 30 augustus
Lunch bij Fifteen: koude tomatensoep, boerderijkip met couscous, panna cotta

 

 

aug 13-30 lunch

Turks brood met worst van de bbq bij Kim en Sam in Landsmeer

zaterdag 31 augustus
Op de laatste dag van de maand augustus bestond het diner uit een snel samengestelde tjampoer van: kleine beetjes rijst, bulgur, geitenkaas, tomaat, olijven, gegrilde aubergine, ricotta en wakamé

zondag 1 september
Sla met burrata. Indische lamspoulet met sperziebonen en witte rijst. Vijg met amandel en honing.

maandag 2 september
Nasi met saté (met kruiden van vanilla venture) onder de grill, komkommer met rode ui en rijstazijn en kokosbloemsuiker

dinsdag 3 september
Van alles wat: sla met burrata en kerstomaten, lamsboutcurry met sperziebonen, gehaktballetjes, kipfilet, aardappels uit de oven

woensdag 4 september
Hapjes op het feest van Neil en Vanessa in Rotterdam: beetje bouillon, stokbrood met tapenade, saté, garnalen, cupcake

donderdag 5 september
Crostini met petit doruvael, rode ui en olijfolie, makreel en sardine uit de oven met tomaat, ui, peterselie, dille en citroensap. Broccoli met fregula, ansjovis en kappertjes

vrijdag 6 september
Linquine met gehaktballetjes (met wortel, broodkruim, Italiaanse tuinkruiden), gegrilde aubergine en gegrilde tomaten. K maakt Nigella’s sticky toffee pudding.

zaterdag 7 september
Met K ravioli gemaakt (veel te veel: 500 gram bloem, 2 eieren, kop water en zout = voor 4 keer / en ik heb ook nog eens 500 gram tot raviolipasta gemaakt!). Vulling van K: tomaat, mozzarella, serranoham. Mijn vulling – uit Recepten van Italiaanse osteria’s – met ricotta, peterselie en worst van De Pasteibakkerij met knoflook en peterselie. Toe: sticky toffee pudding

20131018-075328.jpg

zondag 8 september
Met K bapao gemaakt voor de lunch.
Trouwdiner in Lastage: koningskrab en pulpo / varkenswang / kikkerbilletjes / thee met friandises

maandag 9 september
Mihoen goreng met rest gehakt van de bapao, courgette, wortel, koriander, limoen en pinda’s

dinsdag 10 september
Linguine met gebakken pancetta, tomatensaus, gekonfijte venkel met olijven, wat serranoham en parmezaanse kaas

woensdag 11 september
Gekookte aardappels met gegrilde paprika en courgette met dressing van olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, chilivlokken en verse munt. En in de oven bereide varkensrug met been erbij, van de Lindenhoff

donderdag 12 september Bij Maria: crackers met guacamole, gegrilde aubergine, courgette en rode paprika, gekookte venkel, artisjok. Daarna met Esther gegeten bij Pizza Pazzani: pizza quattro formaggi (voor de helft opgegeten)

vrijdag 13 september
Vreemd diner van rest aardappels, varkensrug en rammenas uit de oven

zaterdag 14 september
Voor het eerst koken uit Polpo: linzen (Curated gift) met salsa verde (munt, peterselie en basilicum van eigen vensterbank) en gebakken kabeljauw (van Vis van Henry natuurlijk). Erbij nog wat fregola gaargestoofd in verse tomatensaus

zondag 15 september
Ravioli (zelfgemaakte, uit de diepvries) met linzen en een beetje salsa verde, sla en focaccia (’s ochtends gebakken)

maandag 16 september
Een beetje van alles: zalm met wakamé, rijst met kip en een stukje maïskolf en ragout met runderpoulet en linzen

dinsdag 17 september
Linzenburger (linzen en aardappel)

woensdag 18 september
Fregola met caponata (aubergine, tomaat), olijven en gehaktballetjes uit de diepvries

donderdag 19 september
Pindasoep (’s ochtends rauwe pinda’s geroosterd en gemalen) met kip van Marqt, spelt, maïs, spinazie en taugé

vrijdag 20 september
Lontong met pindasoep, taugé, komkommer en gebakken tempé met sambal en suiker

zaterdag 21 september
Mam nam saté mee en kroepoek, lontong erbij, paprika

zondag 22 september
Diner bij Ricardo’s in Odeon: brood met reuzel, cornichons en olijven, zelfgemaakte kroepoek van Hollandse garnalen met een kokossaus en wat curry. Hoofdgerecht: Sunday Roast – ribeye, met geroosterde aardappel, wortel, haricot verts, aangemaakte prei. En nog een rozijnbroodje met een blauwschimmelkaas en tomatenjam

maandag 23 september
Kippendij met ras el hanoutkruiden, rode ui, knoflook, koolrabi, pastinaak, ingelegde citroen en een artisjok. Bulgur met ingelegde citroen, munt, peperolie en koriander

dinsdag 24 september
Risotto met eekhoorntjesbrood en geconfijte venkel

20130925-082313.jpg

woensdag 25 september
Frites uit de oven (aardappel met rode schil), schol van Henry (even bakken in rijstolie, daarna 15 minuten in de oven, onder de frites), romanesco (eerst gekookt en later meegeroosterd in de oven bij de schol). De piccalilly van Streep opgemaakt.

donderdag 26 september
Ravioli gevuld met courgette en ricotta, munt en basilicum, sardines en saor erbij

vrijdag 27 september
Sardines en saor, geroosterde courgette en wat verse pasta

zaterdag 28 september
Casarecce (pasta) met verse tomatensaus, stukje kalfschnitzel

zondag 29 september
Witte rijst met kipfilet, groene paprika, bleekselderij en ricotta

maandag 30 september
Kippenbout uit de oven. De een ingewreven met zout en peper, de ander met een beetje ketjap. Met gebakken spitskool en rijst

dinsdag 1 oktober
Wat crostini met ricotta, kip, peterseliepesto en sardièle en saor. Later op de avond nog wat kip en rijst.

woensdag 2 oktober
Ovenfrites, gebakken spitskool, gehaktballetjes

donderdag 3 oktober
Pizzette met geitenkaas, met mozzarella, met bleekselderij, rode ui en ansjovis en sla met olijven en wilde tomaten

vrijdag 4 oktober
Gewokt: tempé met sambal en kokosbloemsuiker, wortel, bleekselderij, courgette, koolrabi met geroosterde pinda’s en gestoomde broodjes (volgens recept bapao)

zaterdag 5 oktober
Ontbijten met geroosterd zuurdesembrood met geitenkaas en mozzarella, tomaat en vijgen.

20131005-224605.jpg

K doet boodschappen en kookt: dim sum met varkensgehakt, viskoekjes van kabeljauw (met citroengras en gember), gebakken groente met gemarineerde tofu (in hennep- en chiliolie) en toe: klepon

20131005-224548.jpg

zondag 6 oktober
Een broodje caprese, wat chips rond een uur of 5 / om 11 uur nog meer chips, dim sums en stoombroodje met groente

maandag 7 oktober
Behoefte aan substantieel voedsel: penne, gebakken champignons, sjalot, knoflook en roma tomaat met gegrilde kip en parmezaanse kaas

dinsdag 8 oktober
’s Ochtends kleefrijst in water laten weken. ’s avonds de rijst in 40 minuten gaargestoomd. gebakken spitskool, wortel, citroengras, gember, sjalot en knoflook erbij en in de oven gebakken makreel

woensdag 9 en donderdag 10 oktober
Met quinoa, kaas en paprika gevulde pompoen uit de oven

vrijdag 11 oktober
Uit de nieuwe Marqt in de Wolvenstraat: gebakken zalmmoot, kleine inktvis, broccoli en wortel

zaterdag 12 oktober
Koken voor de meiden. Vrijdagavond begonnen met het maken van yoghurtparfait van Yvette van Boven.
Aperol spritz en cichette: lavendelworst, chips, focaccia, kikkererwten met ansjovis uit Polpo, stukje kaas
Pizzette uit Polpo met dikke tomatensaus (ook Polpo), courgette, mozzarella en Parmezaanse kaas en chili
Linzensalade (deels van Ottolenghi) van Beluga linzen met half gedroogde tomaten (oven 150˚C, 1 uur met olijfolie, zout en rozemarijn) en geblancheerde groene kool

20131018-075414.jpg

20131018-075454.jpg

Polpette di melanzane van Antoinette met yoghurtsaus (yoghurt, citroensap, munt en zout en peper)
Pastarol met pompoen en geitenkaas uit Delicious
En toe de yoghurtparfait

zondag 13 oktober
Stukjes biefstuk, rest linzen met kool en tomaten gebakken met ui en tomatensaus. Van de pastavellen was nog een stukje deeg over waar ik taglitalle van heb gedraaid. Een plak parfait toe.

maandag 14 oktober
Groenten (broccoli, pompoen, courgette) gestoofd met yoghurt, kip uit de oven, zilvervliesrijst en yoghurtparfait

dinsdag 15 oktober
Gegrilde aubergine, courgette en paprika, pasta met tomatensaus en knakworst en nog een klein stukje yoghurtparfait

woensdag 16 oktober
Frites met cajunkruiden uit de oven, soort salade met groene kool, wortel, olijven, zwarte linzen, rode ui in azijn en chèvre, kipschnitzel van marqt

donderdag 17 oktober
Kiete maakt dimsum met vegetarisch gehakt van de vegetarische slager en sushi met zalm. Van een paar sushi hebben we sushitempura gemaakt

20131018-075108.jpg

vrijdag 18 oktober
Verse pasta, speltpasta / gestoofde wortel, ui, tomatenpuree, fregola, groene kool en linzen / laosworst van Brandt & Levie

zaterdag 19 oktober
Linguine met bolognese

zondag 20 oktober
Herstelthai van Ko Chang: kai pad ped

maandag 21 oktober – Venetië
Venetië! Convivo.. met verse pistachenoten
amuse: golfslagbad van brood met worst
primo: lasagne met twee verschillende paddestoelen / sardines en saór met zoete uien, zure uien, ingemaakte bloemkool en witte polenta als zachte kussens
secondi: bacallau met pruimen, aardappel en pistachenoten / gegrilde calamaris en kleine met aardappelsaus en basilicum
kaas: schilfers peer, parmezaan met twee marmelades (een met sinaasappel en peper en de ander met peer)
dolce: tiramisu / creme brulée
en ptosecco rn witte wijn em geweldig en woensdag rm donderdag dicht.

dinsdag 22 oktober
al Ponte: spaghetti met mosselen en gran misti met vis en groenten: gerookte makreel en sardine, garnalen, zalm, octopus,1 St. jakobsschelp, gegrilde courgette, tomaat, ui, aubergine met verse ansjovis, wat hete groene peper, paprika en bleekselderij. fijn, goed. drukke kleine bar

woensdag 23 oktober
Lunch bij Corte Sconta: verschillende vis en schelp/schaaldieren – octopus, kleine garnalen, grote garnalen (wit), witte ansjovis, sardines, creme van cod, ingelegde ui met minutis shrimp, cuttlefisg roes, musket octopus dried codfish mousse, witte en gele polenta, sardines en saor
fried doft Shell crab en gevulde inktvis met rode wijn en kastanjes
Diner bij …. baby octopus in tomatensaus / tonijntartaar, spaghetti met vrusschelpen / gegrilde inktvis, witvis, vier drie soorten garnalen waaronder langoustine, paprika, courgette, aubergine rn wortel

donderdag 24 oktober
Lunch bij barretje op Giudecca met thee en een schiacetto (plat brood? met warme mozzarella, prosciutto, gegrilde courgette en aubergine
Diner bij a figli delle stelle: sardines en saor/puree van favabonen met olijfolie en pittige gegrilde groenten (oa spinazie), spaghetti al sieppe nero/spaghetti al buscara (pittige garnalen), spirali worst uit Puglia met geroosterde aardappel/inktvis gestoofd in inkt met zachte polenta en een fles traminer

vrijdag 25 oktober
Lunch bij 4 … pasta met garnalen en artisjokken (saus van artisjokkencrème, olijfolie, ui, knoflook en peterselie), pompoentaart met gember/panna cotta met caramelsaus en gehakte hazelnoten
Boers eten bij Trattoria Ca d’Oro: allebei een polpete, soort kroket met vlees, bucatini a almatriciane, lever en ui met witte polenta

zaterdag 26 oktober
Lunch Anise Stellato – ontdekking van de hemel: babyoctopus op tuinbonencrème en gestoofde chichorei/tonijn met hazelnootkorst en roodlof, seafood risotto en toe chocolademousse (wit en bruin), pompoen en pistache, uvetta, rozijnen, grappa

Diner: niet. Na concert in Muziekgebouw wat chips en dimsum met vegetarisch gehakt

zondag 27 oktober
Spaghetti, gekonfijte venkel met ansjovis, gehaktballetjes

maandag 28 oktober
Ovenfrites met paprikapoeder, ook uit de oven: aubergine, tomaat, mozzarella en parmezaanse kaas, champignons en stukjes gehaktbal

dinsdag 29 oktober
Chinese mie met prei, paksoi, taugé en kip

woensdag 30 oktober
Gefrituurde spiering, speltcassarecci met artisjokkencrème en broccoli met halfgedroogde tomaten uit de oven

donderdag 31 oktober

vrijdag 1 november
Pasta ?

zaterdag 2 november
Ravioli (van diepvriesdeeg) gevuld met laoschaosworst met cavolo nero of ricotta, in tomatensaus

zondag 3 november
Gestoofde eend volgens een recept van een Italiaanse osteria met tomaat, rozemarijn, laurier en salie met spaghetti en geconfijnte venkel

maandag 4 november
Chorizo, kipdrumstick, zilvervliesrijst, courgette met tomaat en munt

dinsdag 5 november
Sushi van Jo Sushi

woensdag 6 november
Ik trakteer mezelf op een vrije middag en lunch bij Jacques Jour: crapaudine, chiogga en gele biet, gerookte zalm en zwam / buikspek met risotto op groene kool en anijspaddestoelen.

20131106-233616.jpg

Diner: geconfijte eend, aardappels gebakken in eendenvet, uit de oven: aubergine, courgette, tomaat, ui gekruid met knoflook en rozemarijn en olijfolie. Bij opdienen: verse basilicum en munt erover gestrooid

donderdag 7 november
Fefrituurde met kaas gevulde peppadew, salade met pompoen en een Bossche bol in de Verkadefabriek

vrijdag 8 november
Lunch: pompoensoep bij Brownies & Downies
Diner: verrassingsmenu van Brasserie Méprise – tartaar, gamba, sojagelei, krabmousse en ‘aarde’ van olijf / fazant, aardappelpuree met truffel, zuurkool, pompoencrème en spruitjes / kastanjebrownie, chocoladevla, ijs, dennennaalden en paddestoelschuimpje

zaterdag 9 november
Kruimelvlaai, tomatensoep en macaroni bij Toon en Riet

zondag 10 november
Lunch met een Bossche bol. Friet met haché op de markt van Den Bosch. Thuis nog een beetje linzen met een gebakken ei, kipfilet en plukjes eend

maandag 11 november
Witte en wilde rijst, kipfilet met noten geroosterd in de oven, gebakken snijbiet met tomaat, kikkererwten en raz el hanout

dinsdag 12 november
Cassarecci pasta met artisjokkencrème, gehaktballetjes van rundergehakt en kalfsgehakt met ontbijtspek, gegrilde aubergine, geblancheerde venkel met munt en citroen

woensdag 13 november
Couscous (gestoomd), geblancheerde venkel en wortel met munt en ingelegde citroen, gegrilde halloumi en speklapje 

donderdag 14 november
Aardappelpuree, worst van Brandt & Levie met appel en jeneverbes, sla met pitten en noten en tomaat en avocado-olie en zweitgelt azijn

vrijdag 15 november
Sushi met gerookte en verse zalm en surimi. dimsum met vegetarisch gehakt vooraf

zaterdag 16 november
Gevulde inktvis (brood, tomaat, ui, knoflook en basilicum) gestoofd in de oven met witte wijn, calamaris met knolookmayonaise, kleefrijst gebakken met ui, knoflook, saffraan, wortel en andijvie, sla met komkommer en noten

20131117-154127.jpg

zondag 17 november
Zilvervliesrijst met poon (van de Goede Vissers) gestoofd in Indiaase gele kruidensaus

maandag 18 november
Frites uit de oven met cajunkruiden, biefstukreepjes met bieslook, speklap in reepjes uitgebakken met italiaanse kruiden, groente (ui, knoflook, wortel, tomaat, spitskool, andijvie met een beetje bouillon)

dinsdag 19 november
Gebakken wilde eendenboutjes, knolselderijpuree (met magere kwark), gekookte rode biet met artisjokkencrème, jonge artisjokken met mosterdvinaigrette, knolselderijchips

woensdag 20 november
Pasta met snelle ratatouille van tomaat, ui en aubergine. Mozzarella en basilicum erbij.

donderdag 21 november
Geroosterde artisjok, gele paprika, ui en kippenvleugels. Gekookte taugé erbij.

vrijdag 22 november
Lunch: een piadina met tomaat, aubergine en rucola van Assagio. Diner: vegabouillon met boekweitnoodles, tofu en paksoi bij Oodlz met Miriam (idfadiner)

zaterdag 23 november
Kabeljauw met krieltjes, knolselderij en koolrabi in de Zouthaven

zondag 24 november
Pasta met gehaktsaus (met veel bleekselderij en wortel), champignons gebakken met eend, sla met warme stevige ricotta

maandag 25 november
Aardappels kort koken, in de oven 45 minuten bakken op 200˚C met olijfolie en rozemarijn – spitskool gebakken met ui, knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenpuree, beetje water – weiss wurst van Brandt&Levie

di 26 november
Viskoekjes: brood met vijfkruidenpoeder – gemalen inktvis en zeewolf
gebakken paksoi bleekselderij

wo 27 november
In engelenbewaarder met Marleen en collega’s fregola met paddestoelen diperwten geitenkaas kroketje met schimmelkaas. kokoscake en chocoladesalami

do 28 november
Avocado mangosalade – gestoomde makreel en gerookte zalm – gegrilde courgette met kaas van Sarah

vr 29 november
Tempura – aubergine paprika inktvis surimi kabeljauw

za 30 november
Gestoomde couscous met lam en wortel uit de tajine

zondag 1 december
Nasi kuning, rendang, ei, gado gado (wasted diner)

maandag 2 december
Quinoa1 met komkommer tomaat wortel
Quinoa2 met feta munt cashewnoten rode ui

dinsdag 3 december
Pompoensoep
In ganzenvet gebakken aardpeer met za’atar chili peterselie

donderdag 5 december
Zwarte rijst met chorizo, doperwten, courgette en garnalen

vrijdag 6 december
De Zwijger: pizza caprese en penne Quattro formaggio

zaterdag 7 december
erwtensoep met brood

zondag 8 december
schol gevangen door de goede vissers uit de oven met champignons, tomaat, citroensap, olie en kappertjes en boekweit

maandag 9 december
krieltjes uit de oven, gebakken makreel, geblancheerde groene kool en winterwortel met piccalilly

di 10 december
Hapjes van Wendy. oa platbrood met almogrote, bietenhummus. kievitseitjes met sesamzaad, komijnzaad ea
pasta bolognese

woensdag 11 december
Ouderavond, geen tijd om te koken. ’s ochtends aubergines en paprika gegrild met olijfolie. dat gegeten met beetje pasta en de bolognesesaus

donderdag 12 december
Ik probeer snel te koken: zilvervliesrijst / verschillende groenten (broccoli, paprika, groene kool) gebakken met groene curry en kokosmelk / gegrilde kippenvleugels van Marqt en in de groene curry gebakken

vrijdag 13 december
snel koken: kruimige aardappels in fritesvorm snijden, koken in water, afgieten en bakken in de oven (200˚C) met olijfolie en cajunkruiden / gebakken spinazie met maïs en ui / gemengde sla / schnitzel (van Marqt, maar mijn eigen schnitzels zijn veel lekkerder, deze waren droog)

zaterdag 14 december
Vandaag deden K en ik een wedstrijdje. Apart van elkaar deden we boodschappen. Zij voor sushi met zalm en surimi, ik voor buikspek, aubergine en bulgur. Za’atar heb ik gebruikt voor de buikspek (insmeren met kruiden en zout, vet insnijden, in de oven 20 min. op 230˚C, daarna 2 uur (voor 500 gram) op 150˚C. Voor een kilo is 3 uur goed) Uit Jeruzalem: chermoula (kruidenmix met ingelegde citroen) met aubergine. Bulgur gemengd met munt, koriander, olijven en amandelschaafsel. K won op structuur en subtiliteit. Ik op robuustheid.

20131216-064320.jpg

20131216-064334.jpg

20131216-064346.jpg

zondag 15 december
Uit Runners: parelcouscous met amandelmuntpesto, garnalen, geroosterde amandelen en citroenschil

maandag 16 december
Piadina met gesmolten kaas en olijven
kleine pijlinktvis gebakken met mix van K (sambal, sojasaus, zwart sesamzaad)
rode poon, ook in de mix, gestoomd met groene kool en bosui
zilvervliesrijst

dinsdag 17 december
Uit Runners kookboek: salade van so-oen, sugarsnaps, rode paprika, gele paprika, garnalen, geroosterde witte sesamzaadjes, rode peper, sesamolie, palmsuiker, lichte sojasaus, koriander

woensdag 18 december
piadina met kaas en olijven – erwtensoep met rookworst van Brandt & Levie + extra groenten in currysaus (groene kool, broccoli, bosui) – en een socca

donderdag 19 december Kerstdiner bij Baut: coquille met beurre noisette en bloemkoolpaddestoelencrème / tartaar van ossenhaas en zalm / caprese / risotto met kabeljauw / paddestoelensalade / artisjokkensalade / tournedos? /dessert met crumble / vanilleijs

vrijdag 20 december eten met Jonne bij Bombay Inn: Bombay Inn special: papadum met chutney / Mullagatawney soep / buttered chicken / chicken tandoori / dal / bloemkoolaardappelcurry / gebakken rijst / cassata ijs

zaterdag 21 december eten bij Dave: tonijn met soja, sesamzaad en paprikasaus / rijstvellen met mock duck / enoki / babypaksoi en kimchi / appelcrumble met ijs

zondag 22 december Thai thuisbezorgd: viskoekjes, garnalen in loempiavel, eend in zoetzure saus, pad thai met garnalen

maandag 23 december frites uit de oven. zwarte linzen met paarse spruiten, eendenbout

dinsdag 24 december kerstavond bij Marijke en Ton: oesters, eendenpaté met stoofpeer, soep van topinamboer en geroosterde pastinaak, hazenpeper met aardappelknolselderijpuree en rode kool, kaas met vijgenbrood, crème brûlé

woensdag 25 december koken bij Toon en Riet: dim sum met tempé en wortel / kabeljauw en ui en wortel / gehakt met Thaise basilicum, gemarineerde karbonade met zoetzuurpittige Chinese kool/paarse wortel/komkommer, edamame en taugé, basmatirijst, klepon

20131226-100219.jpg

donderdag 26 december Hamburgerlunch bij Thrill Grill, ’s avonds nasi goreng met rest van kerstdiner

vrijdag 27 december Lunch bij Ermin en Nathalie: paddestoelensoep, kaasstengels met serranoham, sla met geitenkaas, tomaat en asperges, asperges met ham, truffelaardappels met peterselie en geroosterde tomaat
’s Avonds omelet met groene kool, gedroogde garnalen en tomaat met witte rijst

zaterdag 28 december M kookt sissende zalm met mix van quinoa en bulgur en waterkers. K maakt kersttaart van vruchtencake met marsepeinen figuurtjes

zondag  29 december in Winterberg
Spaghetti bolognese

maandag 30 december
Pompoenrisotto met blauwe kaas

dinsdag 31 december
Thaise pompoencurry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s