2015

januari – De eerste paar dagen van de maand zitten we nog in de Dolomieten voor een paar vijfgangendiners. Bloedworst en coquilles bij Bistro Zuidlande, ovenfrites uit de nieuwe oven
februari – Op de eerste dag van de maand ben ik nog in Berlijn. ’s Middags vertrek ik pas weer naar Amsterdam en daarom is er genoeg tijd om uit te slapen, te wandelen door de buurt en te brunchen bij Alpenstück. Wanneer ik weer in Berlijn ben wil ik in het restaurant ervan eten.
Terug in Amsterdam: koken uit De SoukBoekoe Kita, eten in Radijs
maart – Veel uit eten (Tolhuistuin, Hemelse Modder, Bojo) en heel veel uit kookboeken gekookt (o.a. bietenrisotto uit Home Made)
april – Veel koken uit Comptoir Libanais, Homebaked, Plenty, eten bij de Veenfabriek, Zuid-Tiroler diner uit De streken van twee gulzige Italianen en eten in Wenen, Krems en Dürnstein
mei – Koken in Italië en uit Plenty, Homemade Zomer, Comfort Food, Kiete kookt een paar keer en aan het eind van de maand volg ik een kookworkshop kibbeh in de Holland Festival Eetclub
juni – In de Holland Festivalmaand vrij vaak thuis gegeten (makkelijk), kip in de Bierfabriek, twee keer in het Bimhuis en aan het eind van de maand lunch en diner in nieuw restaurant Choux in Amsterdam én een huwelijksdiner in Parijs
juli – Lunch bij Hummus Bistro, Kasteeltje Hattem. Twee keer diner bij Plato Loco.
augustus – Eten in berghutten en aan het Gardameer. Bij thuiskomst Indisch koken uit de Boekoes en weer lunchen bij Hummus Bistro.
september – Kookclub, man’oushe opdracht 1001 smakenmarkt, inktvis
oktober – veel thuis eten: verse ravioli met pompoen, gado gado, Bill Grangers gefrituurde aardappelballetjes met gember en groene peper, mangochutney, geroosterde kip à la Juliet met roze knoflook en dijon mosterd, Smitten Kitchens aspergepizza en kibbeh bij Marres in Maastricht

donderdag 1 januari
Eigenlijk zitten we nog vol van het copieuze diner van Sylvesteravond, maar we ontbijten toch maar, en we lunchen toch maar met pizza – bij Las Vegas – want we moeten energie hebben om veel te boarden, onder andere de Lagazuoipiste.’s Avonds valt het 5-gangendiner zwaar:
– saladebuffet met restjes octopus en st jakobsschelp van gisteren
– gedroogd hertenvlees, champignonsoufflé en zoete saus
– appelricotta met speck
– Wiener schnitzel met gekookte aardappel en gestoofde paprika / kwartel met dezelfde contorni
– ananascarpaccio met limoensorbet op een soort poffertje

vrijdag 2 januari
De laatste dag in Selva, we doen de Sellaronda nog een keer, nu tegen de klok in. Lunchen met een pizza en ’s avonds het laatste 5-gangendiner:
– saladebuffet
– gepaneerde en gefrituurde champignons met remouladesaus
– pompoensoep / polenta dumpling met gorgonzolasaus
– filet de porc met pepersaus, aardappelpuree en bloemkool met bloemetjes / rosbief met bloemetjes met rucola en aardappelpuree
– yoghurtbavarois met echte vruchtensaus en een lange kletskop.

zaterdag 3 januari
Na een autorit van 16 uur: gebakken ei met spek en kaas

zondag 4 januari
Geïnspireerd door het slabuffet uit het hotel, maak ik een beetje sla: rauwe koolrabi met wortel. Daarna mosterdpeterselieworst van Mr Kitchen met spaghetti

maandag 5 januari
Sla met gerookte zalm en tapenade van kalamataolijven
Ovenfrites met gegrilde witlof

dinsdag 6 januari
Sla met geitenkaas en paprikachilichutney wortelsoep met geroosterde kikkererwten

woensdag 7 januari
Wortelsoep en broodje tonijnsalade

donderdag 8 januari
Broodje paté, sla met geitenkaas, spek en rode paprika
Beetje rigatoni met spinazie, gedroogde tomaten en room

vrijdag 9 januari
Uit eten in de Zouthaven: vegetarische ravioli gevuld met aubergine en scamorza met geroosterde groenten

Het is druk op mijn werk – deadline volgt na deadline, ik hoop dat ik nog weet wat ik afgelopen week heb gegeten?

zaterdag 10 januari
Otak otak, een recept van een Haags Indonesisch restaurant met roodbaars

zondag 11 januari
M kookt nasi goreng uit Boekoe Bangsa met gebakken sjalotjes 

maandag 12 januari
Voor dansles: little gem met eendenborst, erna: couscous, geroosterde bataat met een soort pesto (basilicum, parmezaanse kaas en amandelen)

dinsdag 13 januari
Voor de voorstelling Maria Stuart van Toneelgroep Amsterdam: eten bij Maria en Sophia. Zuurkoolstamppot met spekjes en een stukje kalf uit de Ardennen, toe: madeleine

woensdag 14 januari
Uit eten voor Ms verjaardag bij Bistro Zuidlande: bloedworst met gegrilde coquilles en drie vegetarische gerechten: aardappelpuree met kastanjes, wilde rijst met spinazie en geitenkaas, geroosterde groenten (o.a. biet)

donderdag 15 januari
Eten mee naar het werk – beetje pasta met een hoop paprika en wat olijven

vrijdag 16 januari
Na lang werken om half 11 ’s avonds nog een spinazie-met-gehaktsoep gemaakt met kokosmelk

spinaziegehaktsoep

zaterdag 17 januari
Ovenfrites uit de nieuwe oven. In plaats van 45 minuten, was het al in 25 minuten klaar. Superknapperig! Met gebakken spinazie (met de laatste Speck, wat olijven en zongedroogde tomaten) en spruitjes met knoflook en wijn. Jammergenoeg is de Speck op.

speck is op

zondag 18 januari
Uit Boekoe Kita: roedjak manis met appel, komkommer en peer
daging ketjap manis van lamsvlees met zelfgemaakte seroendeng

maandag 19 januari
Maandag dansles om 19.30. Als ik ervoor salade eet en daarna de rest heb ik nergens last van.
Sla met geroosterde rode ui, geitenkaas en notendressing
Na de dansles: linguine met broccoli en lardo tirolese

dinsdag 20 januari
kippendij gebakken met gember en de roedjak manis dip. wortel, Chinese kool en rice sticks

woensdag 21 januari
Sla met gerookte zalm, kapperappels en mierikswortel
Geconfijte venkel en rode paprika, venkeltijmworst van Mr Kitchen en ovenfrites

donderdag 22 januari
Farro met geroosterde wortel, ui en broccoli en een lekkerbek

vrijdag 23 januari
Alpenpizza uit De streken van twee gulzige Italianen – met gruyère en crème fraîche
En pizza met mozzarella en serranoham

zaterdag 24 januari
Uit De streken van twee gulzige Italianen – brood met makreel, gefrituurde porcini (gedroogde geweekt) en papperdelle met kastanjechampignons en speck

zondag 25 januari
Uit De streken van twee gulzige Italianen – Eisacktalersuppe (met room en witte wijn)
Zuurkool (savooiekool met appelsap en wijnazijn), worst

maandag 26 januari
Avondeten op werk: fruit taart broodje met eiersalade

dinsdag 27 januari
Wijnsoep met brood – getoaste pasta met lardo, champignons en room

woensdag 28 januari
Bij Marieke:
– Linzenpompoensoep
– Rib eye en haas van rund, gekookte krieltjes met dijonmayo, gestoofde venkel, spinazie met knoflook, citroen, zest, rozijnen, salade met dressing van olie balsamico en anchoïade
– Appeltaart met vanille-ijs

donderdag 29 januari
– Artisjok – makreel met rucola
– Boerenkoolstamppot met gebakken speck en lardo, gorgonzola met bieslook

vrijdag 30 januari – Berlijn
lunch in Café Einstein – frühstück Einstein met gekookt ei, broodjes, croissant en jam, gerookte zalm met mierikswortel, ham, salami, serrano, kipfilet, yoghurt met fruit
diner Lokal: schweinefilet met groente en appel en rode kool
wildsweinrücken met peterseliepesto (romig en gegrild) met groente gepureerde spinazie – rode kool twee keer de een rauwer dan de ander / gepureerde rode kool / gele biet / koolrabi / topinamboer

zaterdag 31 januari – Berlijn
ontbijt / lunch bij Café Fleury en een pastel de nata aan de overkant bij Galão
diner bij Schneeweiss – crodino spritz
witte tomatensoep met verschillende lekkere dingen: shiso gerookte vis basilicumolie / skrei met boudin noir mierikswortel gele biet risotto

zondag 1 februari
“fitnessontbijt” van de Bäckerei van Alpenstücke
1. muësli met yoghurt
2. versgeperste jus d’orange
3. 2 sneden zuurdesembrood met bieslookroomkaas en tuinkers en fruit
Het brood kreeg ik niet op en nam ik mee samen met stukjes appel en sinaasappel. ’s Middags op het vliegveld kreeg ik weer trek..

’s Avonds weer in Amsterdam:
Uit De Souk kippensoep met kikkererwten en citroen
spaghetti met lamsgehakt en 7-kruiden

maandag 2 februari
Rigatoni met olijven, broccoli en ricottasaus (gisteravond gemaakt: knoflook bakken met een blik gepelde tomaten, zout/peper en een laurierblad, als de tomaten zacht zijn een bakje ricotta erdoorheen roeren).

dinsdag 3 februari
Geroosterde aardappel en pompoen – in de heteluchtplusoven is het binnen 30 minuten gaar – anders 45 minuten op 175˚C
mosterdpeterselieworst van Mr Kitchen
sla met avocado en geroosterde rode ui (met de aardappel en pompoen meegeroosterd)

IMG_3779

woensdag 4 februari
Ik rook foe yong hai en kreeg daar trek in. Het werd geroerbakte groenten met garnalen en inktvis, “wokei” met knoflook en sushirijst

donderdag 5 februari
Vandaag ook Aziatisch eten. Uit Boekoe Kita: bali: pittige ketjapsaus met kipfilet, rijst en mango en ernaast: sambal goreng oedang taugé

vrijdag 6 februari
Met Sarah Faye eten bij Radijs. Alles gedeeld:
– kokkels en vongole & risottokoekjes (soort arancini)
– rode poon met geroosterde pastinaak & vegaburger van linzen met frites en sla
– moelleux au chocolat met ijs en rode bessen

zaterdag 7 februari
Gisteren best veel gegeten – tezamen met witte wijn. ’s Ochtends eet ik 1 stukje appel en een chocolat chip cookie bij Mirella. ‘
— ik schrijf een briefje vol recepten die ik deze week ga/wil bereiden en maak de boodschappenlijst
’s Middags een milkshake met al het fruit van vanochtend en kwark / wat rijst en de taugé van donderdag. ’s Avonds bloemkoolsoep met taleggio. Het recept is van Janneke Philippi uit haar Soepboek. Ik voeg brokjes taleggio toe die langzaam wegsmelten.

IMG_3799

zondag 8 februari
Cream chicken curry van Table9 via food52 met witte rijst, geroosterde pompoen en wortel, wilde paddestoelen

maandag 9 februari
Spaghetti Bolo met saus van Emiko met veel witte wijn (>food52)

dinsdag 10 februari
Grilled peanut tofu van Enbe en ginger miso salad / Food52 + flatbread met semolina (moest zondag eigenlijk 3 baguettes worden, maar de gist was niet werkzaam meer)
IMG_3811

IMG_3809

Na het avondeten maakte ik voor het eerst een pekelbad waarin een pond kippenvleugels de nacht konden doorhalen. Het recept komt van The Kitchn en maak je met verse gember, citroen, veel zout en nog wat dingen.

woensdag 11 februari
KFC – Korean Fried Chicken wings maar dan zonder de Koreaanse peperpasta, in plaats daarvan: sriracha. Zo lekker! Volgende x wil ik deze van Gizzi Erskine bakken. Of deze van Momofuku.

donderdag 12 februari
Voor de voorlichtingsavond over profielen op school: Farro speltpasta met gebakken spinazie, bleekselderij, wortel, courgette en spek

vrijdag 13 februari
Witte rijst – gebakken tempé, courgette, overgebleven KFC en als dessert chocoladepudding van Smitten Kitchen – wow, ik wist niet dat pudding zo makkelijk te maken was.

zaterdag 14 februari Mijn moeder komt eten en brengt saté, garnalen en kroepoek mee. Met de satésaus maak ik een pindahoisinsaus voor de verse loempia’s. Als dessert: gestoomde rijstcake uit het boek Citroengras & gember met vanille-ijs.

zondag 15 februari
Eten in de Hummushemel (Restaurant Day) van Jonne en Lotte:
≈ Turks brood met twee soorten hummus
≈ paprikasaffraansoep met room
≈ gestoofd lam met couscous
≈ zoet: sinaasappel met kaneel/chocola met pistache en rozenblaadjes / filogebakje met abrikozen (lghribia?) en kardemomkoffie

maandag 16 februari
Iets snels.. voordat ik dansles heb, maar ik weet niet meer wat. Misschien bamisoep met een gepocheerd ei.

dinsdag 17 februari
Vergeten..

woensdag 18 februari
Vergeten..

donderdag 19 februari
Er komen 7 meisjes eten. De boemkoolsoep van vorige week opgepimpt met miso en gebakken rode ui / somen met spitskool, gestoomde tofu en dressing met gember / verse loempia’s met o.a. hoisinkip, garnalen en veel groente en sausjes / vanilleijs met dawetsiroop en granola

vrijdag 20 februari
Twee voorgerechten bij Hannekes Boom: gerookte eend en makreel met wat groenten en kaasstengel. Daarna naar een onbegrijpelijke film van Jean Luc Godard. Volgende keer inlezen.

zaterdag 21 februari
Uit Boekoe Kita: Sambal goreng kol met noedels en in boter/olie met rawit gebakken verse makreel

zondag 22 februari
Uit Chez Rachel: eendenborst a la orangina – met ovenfrites en veldsla/kerstomaatjes

maandag 23 februari
Voor het dansen eet ik snel een paar slierten so-oen met gestoomde makreel en sojasaus. Terwijl ik het eet bereid ik alvast wat voor uit Chez Rachel: cassouletsoep met kalkoenworst. Omdat het er zo lekker uitziet kan ik het niet laten om toch nog wat te eten voordat ik aan m’n pliés ga werken.

dinsdag 24 februari
Speltpasta met gestoofde venkel en pancetta

woensdag 25 februari
Gebakken groenten (wortel, courgette) gemengd met het laatste restje pindahoisinsaus, met makreel en so-oen.

donderdag 26 februari
Met Kiete naar de film – Michiel de Ruyter. Daarna eten we bij de Bakkerswinkel quiche Lorraine en een broodje ossenworst en nemen glutenvrije cakejes mee (van rijstemeel).

Geen tijd meer voor avondeten voor de opening van Sonic Acts in het Stedelijk Museum. Na de laatste performance eet ik met vrienden in Café Welling kaas met augurk, olijven en nachos.

vrijdag 27 februari
Geroosterde bataat en ovenfrites ≈ kip van Marqt ≈ sla met avocado, komkommer en geroosterde rode ui ≈ vanilleijs met dawetsiroop

zaterdag 28 februari
Telo (gefrituurde cassave) ≈ uit elkaar gehaalde kibbeling met saus van tomatenpuree, visbouillon, trassi, piment en laurier ≈ gekookte snijbonen en taugé

zondag 1 maart
bietenrisotto uit Home Made
chocolate eclairs goddlijke huisvrouw

maandag 2 maart
Pasta (2 soorten – casarecci en penne) met vanalleswattessaus: worst met mosterd en peterselie van Mr Kitchen gebraden in stukjes. De worst uit de pan halen. Saus maken van ui, wortel, knoflook, pancetta, tomaten en crème fraîche en verse oregano. Na een half uur de worst erbij en opdienen met de pasta.

dinsdag 3 maart
Uit Boekoe Kita sambal goreng telor, maar wel aangepast. Erbij: gerookte makreel, sugar snaps en basmatirijst

woensdag 4 maart
Uit Boekoe Kita gele kip en uit Boekoe Bangsa sperziebonen in kokossaus. Met basmatirijst.

donderdag 5 maart
Ovenfrites met cajunkruiden, salade van gekookte wortel, witte kool en broccoli met croûtons (stukjes zuurdesembrood gebakken in olijfolie met knoflook en bieslook)

vrijdag 6 maart
Op de Zeedijk in Amsterdam zit afhaalcentrum Oosten. Uit de vitrine kies een paar soorten verse visballen, uit de vrieskast hele-garnalendimsums en uit de koelkast gefrituurde tofu. Een soort hotpot gemaakt met Thaise bouillon, choi sum, rice sticks en silk tofu

zaterdag 7 maart
saté van hamlap (marinade van oa sesamolie, citroengras, gember, soja en citroensap), geroerbakte wortel met choi Sum, zijdetofu en ricesticks. dessert: ganachetaart met aardbeien en slagroom

zondag 8 maart
pizza met zuurdesem. lekker!

maandag 9 maart
pasta met gehaktballetjes en kaas en rucola

dinsdag 10 maart
uit Bismilla Arabia shaksuka met spinazie, ei en feta. Met couscous.

woensdag 11 maart
Uit eten: Nevel – Restaurantweek
voor: prei van de barbecue met karnemelkdressing
tussen: ratte aardappel met gebakken cantharellen en een ei (62˚C)
hoofd: gebakken zeebaars cassoulet (witte bonen) en varkensvlees met mousse van pastinaak of koolraap, du puy linzen en gratin
dessert: hangop met bloedsinaasappel en sticky granola

donderdag 12 maart
Hotdog van Brandt & Levie met baguette, zuurkool en versgebakken uitjes

vrijdag 13 maart
Uit eten: Tolhuistuin
Kroketjes met inktvis en Hollandse garnalen – Indische kleefrijst met gestoomde groenten, tofu en tempé, Crabcakes en een stuk chocoladetaart met meringuestaafjes, hazelnoten en een bodem van Oreokoekjes

zaterdag 14 maart
Uit eten: Hemelse modder – Restaurantweek
voor: huisgerookte zalm met speltsalade (en rode kool?)
tussen: romige soep met koolraap? en gefrituurde courgettebloem
hoofd: filodeegtaart met groenten
dessert: hemelse modder met meringue

zondag 15 maart
uit Souk – kippendij met veel kruiden, granaatappelpitjes en verse koriander / gerookte paprika en amandelpasta / witte rijst.

maandag 16 maart
snel gegeten na het dansen en voor de film:
tartaar (mwah) met de saus van de kip van gisteren, paprikapasta en witte rijst Chez Rachel

dinsdag 17 maart
uit Chez Rachel – boulettes de viande avec une sauce piquante et des pâtes d’Alsace

 

woensdag 18 maart
op m’n werk de boulettes van gisteren gegeten met de groenten die uit de saus waren gehaald

donderdag 19 maart
zuurdesembrood met paprikapasta – gestoofde zuurkool met rode ui en peterselie eroverheen en plakjes chorizoworst van Brandt&Levie

vrijdag 20 maart
pasta vongole. de pasta: bucatini van De Cecco, gevonden bij Cose Buone in de Van Woustraat (daar haalde ik gisteren baba rum en een gebakje van duizend velletjes dun knapperig deeg met slagroom)
overgebleven pasta met spinazie gebakken en een gebakken makreel (de kuit apart gebakken met wat bloem) mmm

zaterdag 21 maart
Uit: De streken van twee gulzige Italianen
– Eisacktalersuppe
– Pasta e fagioli
– Mascarponetoetje met amaretti en versgebakken polentakoekjes

zondag 22 maart
Uit: Polpo
ciccetti: geroosterd zuurdesembrood met rauwe ham, verse vijgen en munt
gehaktballen met venkelzaad in tomatensaus
salade met hüttenkäse, radijs en venkel met citroensap en munt
toetje van gisteren: mascarpone met amaretto en bitterkoekjes, geraspte chocola en polentakoekjes

maandag 23 maart
Beetje zuurkool en worst van vorige week.

dinsdag 24 maart
Uit eten: De Zwijger
kiptajine met zoete aardappel, paprika en rozijnen

woensdag 25 maart
Om 18:45 verzamelen bij Europarking voor de bus naar Haarlem (toneelstuk Stilte). Bij Dapur Kita op de Elandsgracht menu 2 genomen. Naar keuze rijst, bami, nasi goreng, nasi koening, met twee soorten groenten en vlees. Voor € 7,50 en 0,50 ct extra voor nasi goreng. Het smaakte goed. De groenten en tofu knapperig, de aubergine lekker pittig, het vlees (ajam ketjap en iets met varkensvlees) sappig.

donderdag 26 maart
Bij Marqt zalm in salieolie gehaald. Die was niet lekker.
Erbij: witte rijst gebakken met veel groene asperges

vrijdag 27 maart
Voor de voorstelling van Club Guy & Roni (Mechanical Ecstasy) bij Bojo Indisch gegeten: cumi cumi. mmm

zaterdag 28 maart
Bij Feb & Inge in Breda: calzone, pasta met garnalen en pasta amitriciani van restaurant Girasolle.

zondag 29 maart
Salade: little gem – gekookte aardappels – gerookte sprotjes – augurk – bosui – peterselie en dressing van mayonaise en paprikasenf
Fregola met Hollandse garnalen, gegrilde groene asperges, geroosterde rode ui, olijfolie en balsamico

maandag 30 maart
sobanoedels met gebakken tempeh, wortel, bleekselderij, rode ui en taugé + gestoomde makreel

dinsdag 31 maart
vooraf: little gem, spaghetti met olie, chilivlokken en Hollandse garnalen
hoofd: geroosterde ovenfrites en zoete aardappel / gebakken gele paprika en groene asperges met gerookte paprikapoeder / worst met venkel en peterselie

woensdag 1 april
als ik thuis kom, is M aan het koken uit Comptoir Libanais:
– rucola met verse vijgen, gegrilde halloumi en een dressing
– geroosterde pita bedolven onder gegrilde aubergine, labneh en granaatappelpitten

donderdag 2 april
Gisteren had ik al lekkerbek meegenomen van de biologische markt in Zeeburg, maar daar kwamen we niet aan toe, omdat bij thuiskomst al Libanees werd gekookt. De lekkerbek werd warm gemaakt in de gietijzeren koekenpan (weer eens opgediept), erbij witte rijst en een ingekookte tomatensaus met chilivlokken en veel gekookte broccoli

vrijdag 3 april
Vrij! Tijd voor het maken van een épi van gistdeeg en een desembrood naar recept uit Homebaked (1e rijs: 4 uur / 2e rijs: 3 uur) en sushi. Voor het laatste hadden we verse tonijn (oh oh… maar wel duurzaam gevangen) en gerookte paling van de biologische markt, bij Marqt haalden we IJslandse zalm en bij de Volendammer viswinkel surimi en tong. De rijst werd gewassen en gekneed, er werd maki (rol) gemaakt en oshi (platgedrukt). Erbij: misosoep en een mooi bordje met sashimi.

zaterdag 4 april
De Veenfabriek bestaat tien jaar. In drie uur tijd kregen we veel muziek, maar niet zoveel eten (in een tulpenbak wat kiemen en Leidse kaas – tomatensoep met basilicum in een blikje tomatenpuree – bitterbal met mozzarella – sushi (die van Kiete waren lekkerder :-). Thuis nog snel wat opgewarmd: rijstvermicelli met gebakken tonijn en tong (van gisteren ja) en aubergine met sojasaus.

zondag 5 april
ontbijt: gele eieren uit Boekoe Kita met kokosmelk en geelwortel
lunch: heel gezond – gestoomde wontons van rijstevellen gevuld met tofoe, spinazie, wortel, shiitake en gember
koekjes: uit Homebaked – kletskoppen en botergalettes
Uit twee Ottolenghiboeken:
– salade met tomaat en geblancheerde en geroosterde citroen
– taart met harde en zachte geitenkaas en drie bollen gekonfijte knoflook (!)

maandag 6 april
ontbijt: Eggs benedict uit Homemade met zuurdesembrood
diner: eendenborst met sinaasappel en sumak met tagliatelle, gebakken spinazie en zure room

dinsdag 7 april
eten met Miriam en Mirella bij De Pizzabakkers: antipasti misti en pizza van de maand met gegrilde courgette en pittige salami

woensdag 8 april
In Marqt keek ik voor het eerst op die receptenkaartjes, want ik had geen inspiratie en ook geen tijd om te bedenken wat ik wilde eten. Het werd een snelle ragout met kippendij en prei met witte rijst

donderdag 9 april
Little gem met gebakken groente  courgette en rode paprika gegrilde kippenvleugels van Marqt

vrijdag 10 april
Orzo met gebraden varkensgehakt en groente

zaterdag 11 april
Uit Comptoir Libanais – prei gekookt in de oven met tahinyoghurtsaus en sambusak (soort pasteitjes) met aardappel, feta, halloumi en za’atar. Eroverheen sesamzaad en sumak gestrooid.

zondag 12 april
Uit Comptoir Libanais – kibbeh met labneh (en olijven en munt), komkommer en radijs met yoghurtsaus en za’atar, gestoofde broccoli en pita

maandag 13 april
De kibbeh van gisteren maar dan gebakken in de oven (30 minuten op 190˚C) aangevuld met een salade met feta, olijven en kerstomaten.

dinsdag 14 april
Linzenpuree met zilvervliesrijst van Stach

woensdag 15 april
uit eten: Antipasti en lasagna bij Veri Sapori in Amstelveen (voor schoolmusical Grease)

donderdag 16 april
Aardappelpuree, spinazie met crème fraîche en kabeljauwnuggets met paneermeel van zuurdesembrood

vrijdag 17 april
Eten gehaald bij Kemang, en nieuwe Indonesische afhaaltent: bami met saté, kousenband met tempé en nasi koening met orak arik, sambal goreng boontjes en rendang. Bij allebei een ei in tomatensaus.

zaterdag 18 april
Gekookt voor Marijke en Ton. Maarten maakte het meest, Kiete het pizzadeeg en ik de focaccia:
– borrelen met salami en bergkaas uit Oostenrijk
– bagna cauda met rauwe wortel, bleekselderij, witlof, gekookte biet en gebakken aubergine
– focaccia met verse rozemarijn en zuurdesem (uit Larousse Brood)
– Eisentack Weinsuppe
– pizza met crème fraîche en gruyère, salami en rode ui
– mascarpone met amaretto, verkruimelde bitterkoekjes, geraspte chocola, aardbeien en polentakoekjes

zondag 19 april
Restjes witte rijst en bruine rijst met:
– gebakken paddestoelen van gisteren met rode ui, asperges (3 min in de magnetron en laten staan in heet water) en salami
– bagna cauda met rauwe groenten
– piepklein beetje mascarponetoetje van gisteren

maandag 20 april
Er zijn nog zoveel beetje eten te vinden in de koelkast. Drie kwartier voor de dansles eet ik wat rauwe witlof, wortel met basilicum, een paar schijfjes gebakken halloumi, een restje aardappelpuree, een schep crème fraîche met gruyère en een kibbeh. Na het dansen : nog wat rode biet, gebakken halloumi, sneetje griesmeelbrood met crème fraîche in de koekenpan

dinsdag 21 april
Bloemkool- en zoete aardappelsoep met raz el hanout, kurkuma, verse koriander en peterselie en crème fraîche + gehaktballetjes van rundergehakt met verse tijm en basilicum

woensdag 22 april
Uit de diepvries: kipvleugel in kerriekokossaus. Extra: rijst en kalkoengehaktballetjes en gebakken courgette en asperges uit Limburg

donderdag 23 april
Zowat alles geroosterd wat in huis was: aubergines met za’atar, zoete aardappel, kruimige aardappel en tomaten en rode ui voor de salade met restjes worst en bergkaas met little gem en komkommer

vrijdag 24 april
Business lunch in Wenen/Labstelle: rillette met varkensvlees / Belga linzen en ingelegde groenten zoals wortel en biet – gehaktballetjes met aardappel met crème fraîche

In het appartement in Dürnstein gekookt; spaghetti al amatriciana met lekkere Oostenrijkse spek

zaterdag 25 april
Lunchen in Krems: knödel met ei
’s Ochtends een verse zalmforel in Traismauer gehaald (auf dem Hof gekauft) en ’s avonds gevuld met noten, broodkruim, citroenrasp en in de oven geroosterd; recept uit De streken van twee gulzige Italianen. Erbij: broccoli gestoofd met chilipeper en ansjovis

zondag 26 aprilLunchen na een lange wandeling in Gutenbrunn: bloedworst met brood, mosterd en verse mierikswortel
Borrel met verrukkelijke hapjes bij de familie Wolffenberger in Krems: geroosterde aubergine, courgette, salade met ei, worsten, kaas, guucamole, brood, gerookte forel, schmalz
’s Avonds weer een stuk van de gevulde forel

IMG_4278
maandag 27 april
Ontbijt: alles opmaken – yoghurt, gekookt eitje met laatste stukje desembrood, bodempje wijn, de forel.

IMG_4284

Lunchen met een stuk Sachertorte in Hotel Sacher in Wenen
’s Avonds een broodje worst op de Weense vluchthaven
In Amsterdam om een uur of 11 toch nog honger en heerlijke spaghetti aglio olio gemaakt.

dinsdag 28 april
Geroosterde kippenvleugels, gebakken kikkererwten met mirepoix, kappertjes en ansjovis en wat ovenfrites erbij

woensdag 29 april
Op m’n verjaardag werd er voor me gekookt uit De Souk:
– salade met peer en gegrilde halloumi en gepofte gecarameliseerde walnoten
– soep met kip en kikkererwten
– garnalen en chorizo gestoofd in wijn

donderdag 30 april
noedels met aubergine, paprika en paksoi – biopangasius met hoisin en gember

vrijdag 1 mei
Spaghetti aglio olio en verse mozzarella van Biancolatte

zaterdag 2 mei
Asperges met ham, eendenborst, ei en aardappel bij Maria
Dessert: clafoutis met bramen

zondag 3 mei
Vage dingen uit de diepvries – inktvis in romige saus met rijst en wat groenten in kokossaus met rijst

maandag 4 mei
Kiete kookt: gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti en een sausje van worcestershiresaus met olie en verse peterselie

dinsdag 5 mei
Vrijheidsmaaltijd in Zouthaven: parelhoensaltimbocca met salie en ham, gnocchi en groente

woensdag 6 mei
potstickers: loempiavellen gevuld met gekruide kalkoengehakt, gemengd met paprika, knoflook, lenteui en koriander > stomen en daarna in olie bakken
boekweitnoedels met gestoomde tofu, rode paprika met sojasaus en sesamolie en gestoomde minipaksoi
En we aten de mandarijnencake met olijfolie en rozemarijn die ik voor Juliet had gemaakt en bewaard.

donderdag 7 mei
speklapjes met vijfkruidenpoeder, geroerbakte paksoi, gele paprika en tofu, met basmati rijst

vrijdag 8 mei
kip masala met basmati rijst 

zaterdag 9 mei
Kiete kookt uit Boekoe Kita: roedjak manis, katjang goreng, ikan goreng manis en klepon

zondag 10 mei
Varkensbuik met chinese vijfkruidenpoeder en groente met bruine rijst

dinsdag 12 mei
uit Arabi en De Souk: gefrituurde courgette met gefrituurde knoflook en yoghurttahinsaus / gegrilde halloumi met munt, tomaten en olijven / gecarameliseerde appel met merguez

donderdag 14 mei t/m zondag  17 mei
Italië

maandag 18 mei
witlof met roquefort en walnoot
macceroni met pancetta uit Lucca en Parmezaanse kaas

dinsdag 19 mei
geroosterde zoete aardappel, aubergine en chorizo met een soort pesto van verse munt en zonnebloempitten met olijfolie en granaatappelstroop

woensdag 20 mei
gefrituurde eend met sinaasappelsaus en rode paprika
gebakken rijst met soja, ei en garnalen

donderdag 21 mei
vrijgezelleavond van Maria in Noorderlicht: o.a. rendang met nasi kuning, stuk rundvlees met spinazie, wat vis, frites met mayo

vrijdag 22 mei
kip van Marqt (veel te zout ) en geblancheerde en geroosterde brocolli en wortel met miso-eendenvet

zaterdag 23 mei
uit: Comfort food: orzotto (risotto van orzo) met pompoen en roquefort
zabaione met frambozen en bosbessen

zondag 24 mei
uit Homemade Zomer: asperges met ham, ei, aardappel en geklaarde boter
beetje zabaioneijs

maandag 25 mei
uit Plenty kikkererwtensoep met venkel, wortel en oud zuurdesembrood
Kiete maakt bread en butterpudding, en uit hostariaboek: geblancheerde perziken met chocola en bitterkoekjes

dinsdag 26 mei
ik kwam laat thuis, alleen gegeten wat M had gekookt: kikkererwten met spinazie en rucola, yoghurtsaus en bruine rijst

woensdag 27 mei
Kip gekruid met cajuinkruiden en paparikapoeder, half uur roosteren in de oven. Met asperges en spinazie en pul biber en freekeh

donderdag 28 mei
Eten met Sarah in Het Gegeven Paard/TivoliVredenburg: vegaplank (aspergesoep – soepstengels met pittige mayo, chips en groentenchips, kaaskroket, bladerdeeg met aardappel, rauwe groente, brood) met frietjes.

vrijdag 29 mei
Top Thai bezorgt: viskoekjes, pittige gehakte kip en garnalen met broccoli met witte rijst

zaterdag 30 mei – Holland Festival 2015
Kiete kookt spaghetti met gehaktballen in tomatensaus uit Pulpo

zondag 31 mei
Kookworkshop – Holland Festival Eetclub – met Nadia en Merijn: verschillende kibbehs met gehakt, pompoen en aardappel, labneh en fattoush. Buikje vol gegeten

maandag 1 juni
M kookt hele wok vol: parelcouscous met gemalen amandelen, basilicum en parmezaanse kaas. Met garnalen en asperges. We eten er bijna de hele week van.

dinsdag 2 juni
Restjes kibbeh, rijst met ei en wat parelcouscous

woensdag 3 juni
Parelcouscous met gegrilde kip en asperges

donderdag 4 juni
Achter m’n bureau: beetje parelcouscous en uit het Bimhuis wat groente (spinazie, kool, champignons)

vrijdag 5 juni
Geroosterde aubergine, chorizo, salade met avocado en pijnboompitten (dressing met olijfolie en molasse), pompoenpuree met peterselie

zaterdag 6 juni
hartige cake met Franse salami, gedroogde pruimen en pistachenoten en linzensalade met rode biet en geitenkaas

zondag 7 juni
pompoenkibbeh – gevuld met zoet gebakken ui, bleekselderij en pancetta, veel za’atar erover
sla met restje linzensalade

maandag 8 juni
Chinese kool en bleekselderij met gehakt en koriander en freekeh

dinsdag 9 juni
tortilla knapperig gebakken in de oven met reepjes schnitzel, nierbonen, guacomole met komkommer, roomkaas, geraspte kaas en tomaten

woensdag 10 juni
for old times sake: wokgroente uit de zak met gekookte dikke noedels en kipfilet met teriyakisaus en honing

donderdag 11 juni
asperges en aubergine dungesneden en gegrild – gemengd met casarecci en roomkaas met kervel / gerookte zalm erbij (dikke plakken van marqt, mmm)

vrijdag 12 juni
De eerste keer festivaleten in het Bimhuis: mix van frietjes, bami, vis, en veel sla en groenten

zaterdag 13 juni
gestoofde snijbiet met tuinbonen en room en verse geitenkaas met houtas / zilvervliesrijst

zondag 14 juni
geroosterde artisjok gevuld met broodkruim, parmezaanse kaas en kervel / pizza met tomatensaus, venkelworst en courgette en chilipeper

maandag 15 juni
boerderijkip met frites in de Bierfabriek

dinsdag 16 juni
sla met gekookte taugé en zalm en forel

woensdag 17 juni
lamsworst met doperwten en wortels en orzo

donderdag 18 juni
soort macaroni Riet met spek, gehakt, tomaat, broccoli, tuinbonen en casarecchi

vrijdag 19 juni
in bimhuis: frietjes met mayo, draadjesvlees, vis, sla, soort andijvie

zaterdag 20 juni
rijst met granen en doperwten, geroosterde wortel, kippenvleugels met paprikapoeder en venkelzaad

zondag 21 juni
van de Syriëworkshop: kibbeh met lamsvlees en kibbeh van pompoen met spinazie en gekarameliseerde ui, labneh met olie en sumak en volkoren platbrood

maandag 22 juni
geroosterde rode biet en aubergine – geitenkaas en droge worst – freekeh/rijst met granen – verse basilicum en olijfolie

dinsdag 23 juni
lunch in Choux: gepocheerd ei met pijnboompittenschuim, doperwt en korenaar/aspergesoep met lamsoor

woensdag 24 juni
diner in Choux: harder/scheermes/zeewier/citroenthijm
rode poon/rivierkreeft/inktvis/spitskool

donderdag 25 juni
borrel met bitterballen – diner: pompoenkibbeh en linzensalade met geitenkaas van Stach

vrijdag 26 juni
lunch in Parijs bij Aubergeade: pastasalade met aioli, entrecote met haricots verts
diner met Jessica, Sara, Frank en Maarten ergens in Rue de Mazarins: chipirones met sla

zaterdag 27 juni
bruiloftsdiner bij P’s moeder: zalm, kreeft, kip. Veel hapjes vooraf: zoete cracker met foie gras. na afloop ijs met frambozen en veel zoetigheid

zondag 28 juni
diner in een bistro met 48 uur in soja gemarineerde eend met frites en sla. perentaartje van de boulanger toe

maandag 29 juni
lunch met escargots en kreeftensalade bij Benoit – vlakbij Centre Pompidou / diner op het vliegveld bij Ekki: stuk quiche met courgette en zalm

dinsdag 30 juni
crunchy kippenvleugels en drumstick: insmeren met granaatappelsiroop en bestrooid met veel zuurdesempaneermeel, 30 minuten in de oven 180˚C, erbij: salade met witte bonen, doperwten, citroen, dille en komkommer

woensdag 1 juli
somen met misosoep en gebakken aubergine en champignons (met gember, knoflook, rode ui), tofu en garnalen

donderdag 2 juli Uit Comptoir Libanais: Taboule met tomaat en peterselie, sla met gebakken halloumi en in ciderazijn gemarineerde vijgen

vrijdag 3 juli
Eten bij een nieuw restaurantje in mijn hood – Plato Loco: empanada met kip. Er zat een beetje poedersuiker op. Jamaicaanse jerk chicken met gebakken rijst waar kardemom en rode bonen inzaten, gebakken banaan erbovenop

zaterdag 4 juli
Eten bij Marieke: salade met artisjokken en feta / caprese / gegrilde kip – Grüner Veltliner en pruimenwijn erbij

zondag 5 juli
Twee salades, een zoete met geroosterde wortel, rode ui en pecannoten en een knapperig zure met verse doperwten en tuinbonen

maandag 6 juli
Voor de dansvoorstelling uit eten bij Puri Mas: nasi goreng menu met soep en gefrituurde wonton / kipsaté, babi ketjap, martabak, atjar en nasi goreng

dinsdag 7 juli
Ik heb anderhalf uur om te koken en te eten voordat ik naar een dansvoorstelling ga: aardappel en zoete aardappel in rechte stukken snijden met bloem en cajunkruiden 40 minuten in de oven op 180˚C / met sambuca geflambeerde gamba’s en tomaten en verse doperwten

woensdag 8 juli
na een borrel met bier en bitterballen had ik 20 minuten voordat ik naar een dansvoorstelling ging: stukje geitenkaas met tomatenchutney, toastjes met eiersalade, frites van gisteren opgebakken met een gebakken ei

donderdag 9 juli
maccheroni met broccoli en inktvis

vrijdag 10 juli
Uit Comptoir Libanais: fattoush en pita met lamsgehakt en baharat

zaterdag 11 juli
Lunch: salade van gisteren met haring, abrikozen en dressing
Diner:
– in boter gebakken St Jakobsschelpen met waterkerssaus (via NRC uit Sally Butchers boek Salmagundi
– 
fattoush
– kokkels met tuinbonen en maccheroni met broccoli van donderdag

zondag 12 juli
Lunch bij Hummus bistro: pita met aubergine en groene tahinsaus, hummus met aubergine en Siniya (lams- en rundergehakt met kruiden en pita met za’atar)
Diner: variatie op sarde in saor met rode mul en witte wijn
Pasta van donderdag, verse tuinbonen en wortel
Laat op de avond nog een paar madeleines gebakken met beurre noisette uit Home Baked

maandag 13 juli
Heekfilet met chorizo en aardappelen in witte wijn met tuinbonen
Ik had ook nog aubergines gegrild, maar heb die in de oven laten staan..

dinsdag 14 juli
Eten bij Giulia: couscous (geweld in sinaasappelsap, water en olijfolie) met taggiasche olijven, sinaasappel en munt (eigenlijk radicchio) / aardappels met olijven en feta
pasta alla Norma (met linguine en ricotta salata) & tiramisu

woensdag 15 juli
Lunch bij Kasteel Hattem met een hoop familie van Boven/Theunissen:
– tonijntartaar met garnalen en rivierkreeftjes
– kabeljauw met aardappel, snijbonen en paddestoelen
– chocoladeparfait met rabarberijs en vruchten
‘s Avonds: beetje pad thai met rice sticks

donderdag 16 juli
Parelgort met de Thai Curry worst van Brandt&Levie, salade met rode biet, radicchio, sinaasappel en dressing van de fattoush (met granaatappelsiroop)

vrijdag 17 juli
Pad thai met rice sticks

zaterdag 18 juli
BBQ in Malden

zondag 19 juli
Weer bij Plato Loco gegeten: Jamaicaanse jerk chicken met Cubaanse bonen, sla en rijst met gebakken banaan

maandag 20 juli
Gekookt bij Miriam en James en baby Lennon: aspergesoep geroosterd brood en een gepocheerd ei / salade met kikkererwten, ook geroosterde, feta en basilicum, rode peper, rode ui en tomaat / dessert: chocoladekokosijs van Prof Grunschnabel

dinsdag 21 juli
Lunch bij Wilhelmina: Thaise pompoensoep
Diner uit De Souk: Lamskotelet (gemarineerd met tijm en granaatappelmelasse), volkoren pita, witlof en radicchio met geitenkaas uit de oven, auberginedip met geroosterde paprika en granaatappelpitten

woensdag 22 juli
Lunch bij Café Zürich: Donkerbruin desembrood met merguez worst en pompoen, harissafudge en gremolata
Diner – lang geleden: 1 van de negen recepten
Pasta met gehaktballetjes (met peterselie, geraspte sjalot, ei en worcestershiresaus) in tomatensaus + watermeloensalade met honingcitroengeitenkaas en basilicum, olijfolie en ciderazijn

-> vakantie in de Dolomieten en aan het Gardameer
vrijdag 24 juli
Flammkuchen in Duits hotel

zaterdag 25 juli
3 gangendiner in Hotel bij La Braies:
saladebuffet
er zijn per gang drie keuzes, dus we bestellen alle gerechten zodat we kunnen delen:
soep met een grote knödel / pasta (trofie – langwerpig) met pomodoro en pesto / verse pasta met porcini en prosciutto
fegato alla veneziana (lever) met pilafrijst en groente / geroosterd stukje kalf / gegrilde kaas met courgette en paprika
toe: cheesecake met rood fruit

Alta Via-eten:

zondag 26 juli
Rifugio Biella. Ik bestel 
twee primi, maar alsnog is het zoveel! Gerstesoep en spaghetti bolognese. 

maandag 27 juli
Voor K’s verjaardag gebak gegeten in rifugio Pederü: strudel met vanillesaus, linzer torta en een taartje van boekweitmeel met jam.
Rifugio Lavarella: 
Doordat de stroom was uitgevallen was het aanbod van het avondeten minder groot: spaghetti met tomatensaus voor K, M goulash met de grote knödel en ik knakworst met lekkere schijfjes gebakken aardappel. En toe – want het is feest én vakantie – kaiserschmarren met preiselbeeren. 

dinsdag 28 juli
Rifugio Laguizoi: keuze uit twee gerechten per gang:
heerlijke pasta’s, sparerib met polenta, gegrilde kaas en wat paddestoelen. toetje: stukje taart en soort eiwitijs met preiselbeeren.

woensdag 29 juli
Lunch in Cortina d’Ampezzo bij L’Osteria met salade en stukjes kip
Rifugio Lagazuoi: pasta en gnocchi als primi. Kip en kalfsvless met aardappelpuree en bonen en strudel toe.

donderdag 30 juli
Rifugio Nuvolau: Minestrone, salade, spinaziespätzle met room en spek / polenta met goulash, gebakken ei met spek en gebakken aardappels (zeg maar frites), gepaneerde schnitzel met zoute! gebakken aardappels

vrijdag 31 juli
Rifugio Citta di Fiume: 3 primi: penne pomodoro, penne ragu, minestrone
2 secondi (want 3 was echt te veel om te delen): goulash met tomaat en kruidnagel mmmm! met polenta, biologische kaas en een paar hamsoorten

zaterdag 1 augustus
Lunch bij een boerderij onderweg met een broodje kaas van diezelfde boerderij.
Rifugio Coldai – lunch: bord minestrone, goulash soep en gnocchi met beurre noisette
diner – minestrone / spaghetti ragu / soep met twee canederli: grote bollen van aardappel, brood, spek en wat groente. Secondi: aardappel gekookt, in plakjes met wat kruiden gekookt? of licht gebakken met goulash en gemengde paddestoel / frites met kotelet / pizza Montana: polenta met gesmolten kaas en gebakken paddestoelen + een grote schaal sla

zondag 2 augustus
Lunch in rifugio Coldai met eieren en patat
Diner: spaghetti ragu-canederli-minestrone. twee keer kotelet met patat en eieren en spek met aardappel plus sla

maandag 3 augustus
Lunchen bij rifugio Tissi: gnocchi met gerookte ricotta en burro nocciale mmmmm
Rifugio Vazzoler: minestrone / spaghetti aglio olio pittig!! / spaghetti bolo
polenta met 3 soorten kaas / schnitzel met patat / Italiaanse worst (pastin) met patat
dessert: ijsssss rum en choco / panna cotta / strudel

dinsdag 4 augustus
Rifugio Carestiato: lekkere minestrone. M denkt dat er gepureerde aardappel en courgette doorheen zit /  lasagna mmm
polenta met goulash en polenta met verse kaas. panna cotta toe. 

woensdag 5 augustus
Rifugio Pramperet: lunch – 
gnocchi en wat geraspte ricotta en gesmolten boter
in de middag latte macchiato met warme strudel
Diner: soep met gerst en bonen / pasta met pastin, een Italiaanse worst en courgette / goulash met erwten / goulash met polenta gebakken kaas met erwten. warme chocomel toe.

donderdag 6 augustus
Lunch bij pian del forto: gerstesoep de lekkerste tot nu toe. pasta ragu. pastin met zachte polenta.
Rifugio Bianchet: 
pasta ragu / groentesoep /
polpette met peperonata met gebakken aardappel en gefrituurde kaas met polenta
dessert: crema catalana / panna cotta / tiramisu (mwah)

vrijdag 7 augustus
Lunch in Belluno in Enoteca Il piacere: met spinazie en ricotta gevulde verse grote ravioli met zachte tomatensaus / bistecca met gebakken aardappel / panna cotta met creme caramel
Hotel Lago di Braies:
saladebuffet
zwart rijst met groente en garnale en citroen / spaghetti alla puttanesca / courgette en inktvis
gefrituurde garnalen en vis / gekookt rundervlees met aardappels, groente en groene saus / gerookte tonijn / citroensorbet met ananas

zaterdag 8 augustus – Gardameer
Lunch bij het water op terras van hotel Forbiscella: spaghetti puttanesca, caprese, mixed meat met brood, salade nicoise
Diner in appartement: sla met bresaola en parmezaanse kaas, spaghetti met rauwe tomaat, gebakken dunne plakjes aubergine en gefrituurde salie en oregano die Kiete in de bergen heeft geplukt en gestoofde kip met citroen met verse kruiden als tijm en rozemarijn. mmmmm

zondag 9 augustus
Sla met bresaola en parmezaanse kaas
mozzarella met tomaat – wat een snaak!
gerstesoep met groene paprika, wortel en grote witte bonen
gnocchi – vers uit koelbak – met beurre noisette waarin verse salie is meegebakken en parmezaanse kaas

maandag 10 augustus
drie gangen: sla met parmaham en parmezaanse kaas / gerstesoep / riso nero met gebakken aubergine, bonen, tomaten en mmm pancetta.

dinsdag 11 augustus
Lunchen in Taverna Kus. lekker!!!! tip van Giulia.
auberginerolletjes met ricotta / gemarineerde aal, gebakken vis uit het meer / grote pastarol met ganzenragout – diverse kazen met mostarda en kastanjehoning / vis met groente in soort deegrol met wijnsiroop / ravioli gevuld met kaas met veel truffel eroverheen
diner: caprese – met basilicum geplukt op de binnenplaats – Kiete een stuk maïskolf – rijst en groente en pancetta van gister gemixt met gebakken inktvistentakels – gebakken in boter met knoflook, bouillon en chilivlokken lekker!!! erbij riesling van Masserino

woensdag 12 augustus
‘s Avonds steken we de barbecue aan: worstjes, paprika, octopus en sardines

donderdag 13 augustus
Lunch in Verona met beetje droge zelfgemaakte ravioli gevuld met kreeft. De inktvissaus is wat zout. melanzano parmigiani met garnalen
We eten twee keer ijs!
Diner: restjes opmaken. caprese. rijst met worst en groente. 

vrijdag 14 augustus
Lekkere lunch met verse calamari fritti bij een camping in San Felice + verse pasta en ravioli
Avondeten in Polpenazze. tip van Masserino. Ristorante Rustico: heeeerlijk eten – verse pasta met pistachesaus en garnalen. eend met balsamico. Kiete heeft papperdelle met garnalen, spek en rozemarijn.

zaterdag 15 augustus
met brood en worst en chips in de auto. we slapen langs de snelweg en eten snelwegeten: pommes frites met curryworst, krakauer worst en een knusperschnitxel met zigeunersaus 🙂

zondag 16 augustus
Weer thuis! Frikandel pan uit Boekoe Kita met haricot verts en rode paprika in kokossaus met zilvervliesrijst

maandag 17 augustus
Lekkerbek met gebakken venkel, courgette en frites uit de oven (aardappels in frites snijden, bestrooien met bloem en gerookte paprikapoeder, olie erover en 45 minuten bakken in een 180˚C hete oven)

dinsdag 18 augustus 
Voordat de film begint: hotdog van Bulls & Dogs/Foodhallen. Niet bijzonder. De pretzel was droog en smakeloos (niet zoet, niet zout), chorizoworst smaakte niet echt naar chorizo.. Maar na de film! Spaghetti met mosselen en ravioli gevuld met ricotta en daaroverheen gesmolten boter en gefrituurde salie, glas valpolicella erbij en huisgemaakte limoncella toe. Bij Spaghetteria in de Jan Hanzenstraat.

woensdag 19 augustus
Bij Miriam: Mirella neemt gazpacho en stokbrood en kaas mee / M maakt pastasalade met zongedroogde tomaten, kappertjes en olijven. Ik grill courgette gemarineerd in olie, dille, knoflook, wat peterselie, peper en zout

donderdag 20 augustus
Op het Sailterrein een naakte hond van Brandt&Levie. Thuis biefstuk en sla

vrijdag 21 augustus
M kookt uit de Boekoes: kabeljauw met kruidenpasta en sajoer met spinazie en maïs. Zilvervliesrijst erbij.

zaterdag 22 augustus
rode poon met een tomatenkappertjessaus en rijst met zoete gebakken ui, erbij stoof van flespompoen met wortel

zondag 23 augustus
salade met geitenkaas in as en gebakken vijgen en gebakken pijnboompitten en andere noten
inktvis van de markt en rest van gisteren

maandag 24 augustus
salade met roombrie, gebakken vijgen en noten
linzen met spinazie en kippendij met chin’s masala

dinsdag 25 augustus
salade met fuet en broccoli en gebakken noten
soep met rijstnoedels en kippendij en taugé

woensdag 26 augustus
Duits eten: flammkuchen met spek en ui, braadworst met appel en gebakken aardappel, apfelstrudel met een vleugje marsala

donderdag 27 augustus
Salade met fuet, broccoli, noten en geroosterde tomaten
Flammkuchen van gisteren uitgebreid met broccolisteel, parmezaanse kaas en lardo

vrijdag 28 augustus
Uit Boekoe Kita sambal goreng telor belado – gebakken gekookte ei met tomatensaus

zaterdag 29 augustus
In Groningen bij Annemarie met Sarah Faye koken: pastasalade met olijven, zongedroogde tomaten, geroosterde paprika, gebakken courgette en gemengde sla. Toetje: vannillevla met aardbeien en slagroom

zondag 30 augustus
Sla met gemarineerde vijgen en gegrilde biologische halloumi
Gefrituurde courgettebloem – gevuld met mozzarella en olijven
Gefrituurde inktvis met een pistachenoten/paneermeelkorst

maandag 31 augustus
Sla met gemarineerde vijgen en gegrilde biologische halloumi
Gerstesoep (orzo) met linzen, venkel en wortel
Aardappelsalade met olijven en fijngesneden rauwe venkel
Gebakken rode mul met stukjes citroenschil

dinsdag 1 september
Gegrilde kalfsburger – tomaten/komkommer/avocadosalade
Toe: restje appel van de apfelstrudel van vorige week, in de oven gebakken op bladerdeeg

woensdag 2 september
Bladerdeeg met roodbacteriebrie, gembersiroop en bosui
Geroosterde kippenvleugels met pimentón
Geroosterde zoete aardappel, wortel en rode ui

donderdag 3 september
Uit Jeruzalem gestoofd ei in kalfsgehakt met pijnboompitten en sumak
Apfelstrudel (vorige week gemaakt) toe

vrijdag 4 september 
gnocchi (900 gram aardappel/200 gram bloem/1 ei) met gebakken varkenschipolata en rode paprika

zaterdag 5 september
bruiloftseten van Esther en Kai in Ooij bij Nijmegen: aardappelsalade, rode rijstsalade met bonen, stukje schaap van het spit, beetje zalm, hangop met appelcompôte, crème patissiere met bosvruchten en een beetje epoisse. erbij: biertjes van Brouwerij ’t IJ

zondag 6 september
heek uit de oven met gebakken miehoen en geroosterde paprika

maandag 7 september
sla met gerookte makreel, avocado en granaatappelpitten
gebakken inktvis met zwarte rijst en wortel

dinsdag 8 september
pad thai met kippendij en gedroogde garnalen

woensdag 9 september
Typische The Cultural Lifestyle-avond: 18:00 Fringe-voorstelling in Compagnietheater. Snelle bloemkoolsoep en frietjes met mayo in Stanislavski. Ondertussen wachten of we nog naar Klapvee in de Rotonde van de Stadsschouwburg kunnen. De medewerker komt ons in het restaurant opzoeken: we kunnen erbij!

donderdag 10 september
Frikandel pan, gebakken courgette en wortel met santen, rijst

vrijdag 11 september
Kipsaté, garnaalsaté, geroosterde tofu, pompoen, wortel, rode ui en een chocolate monkey chip cookie toe

zaterdag 12 september
Palermokoekjes van kikkererwtenmeel, gegrild met parmezaanse kaas
Erbij: gestoofde groenten – jonge artisjokken, sperziebonen, maïs

zondag 13 september
verse ravioli gemaakt met bietenpuree, rauwe knoflook, gekarameliseerde macadamianoten
erbij een paar verse langoestines en rode poon uit de oven

maandag 14 september
gebakken kikkererwtenkoekjes met groentesoep (verse artisjokken, maïs, wortel en sperziebonen)

dinsdag 15 september
beetje inspiratieloos koken, het moest snel, want om 8 uur moesten we in Frascati zijn: kippenvleugels met gerookte paprikapoeder in de oven, samen met witlof. nog extra erbij: gekookte maïskolf en een combinatie van zwarte en rode rijst. gelukkig zijn het allemaal goedsmakende producten.

woensdag 16 september
na het avondeten van gisteren moest er weer iets goeds op tafel komen:
– puntpaprika gevuld met geitenkaas, basilicum, ingelegde citroen en olijfolie en peper, eroverheen paneermeel van oud brood > 20 minuten in de oven op 180˚C
– rauwe witlofsalade met avocado, makreel en bosui met een dressing van olijfolie en granaatappelsiroop
– gefrituurde en daarna in knoflook en gember gesmoorde aubergine, op smaak gebracht met sojasaus, azijn en wat suiker, bosui eroverheen

donderdag 17 september
gehakt met fijngemalen bloemkool en granaatappelstroop. erbovenop: cherry tomaten, basilicum en gehakte pistachenoten (let op: nooit meer bloemkool fijnmalen en als couscous of wat dan ook gebruiken)

vrijdag 18 september
ovenfrites, pulled pork van Brandt & Levie, veel gekookte groente (bloemkoolroosjes, fijngesneden sperziebonen, maïskolf) met gebakken bosui (in overgebleven vet van de pulled pork) eroverheen

zaterdag 19 september
de eerste kookclubavond. 5 gangen: venkel/komkommer met mango en octopus – wortelsoep met kokkels en bulghur – gevulde pasta met ricotta en boleet – wilde duif met biet – blanc manger met bosvruchten

zondag 20 september
stukjes flammkuchen met crème fraîche, ricotta, bosui, spek / salami en mozzarella
little gem met tomaat en zongedroogde tomaat
gegrilde rode poon met een beetje frites uit de oven, tomaat, rode ui en citroen

maandag 21 september
drumsticks uit de oven – ingesmeerd met ketjap en chilivlokken, geroosterde courgette, en nog iets van koolhydraten

dinsdag 22 september
Kiete kookt: verse pasta gevuld met ricotta, crème fraîche  en paddestoelen

woensdag 23 september
zurige soep met orzo, prei en rookworst

donderdag 24 september
zwarte rijst met pittige maïs en prei, tempé en een drumstick

vrijdag 25 september
parmigiani melanzane met de pasta die Kiete gisteren voor zichzelf heeft gemaakt

zaterdag 27 september
sla met warme geitenkaas, vijgen en granaatappelmelasse  / soep van broccoli, prei en spinazie met artisjokharten / langzaam in de oven gegaarde schouderkarbonade met piccadillokruiden / in ganzenveer gebakken kastanjechampignons met mosterd / stukje meringuerol van donderdag

zondag 27 september
raapstelen met gerookte poon en wat olijfolie en balsamico azijn
ovenfrites (waarvan een paar heel dun gesneden) met picadillokruiden – zeewolf (supervis!) uit de oven bestrooid met togarashipeper, zout en olijfolie (20 minuten op 175˚C) – gestoofde prei gemengd met restje parmigiano melanzane (wat een goeie combinatie)

maandag 28 september
gegrilde inktvis, gebakken spitskool met paprika en zwarte rijst

dinsdag 29 september
gehaktballetjes (gemengd met mierikswortelsaus, ei, brood, peper en zout) uit de oven
risotto met venkel
gebakken courgette en kastanjechampignons met paprika

woensdag 30 september
geroosterde aubergine met za’atar en sumak – uit de oven geitenkaas erover
gebakken vis (klein visje, ik weet niet meer wat het is, soort poon)
bulgur

donderdag 1 oktober
verse ravioli gevuld met pompoen, parmezaanse kaas, broodkruim en wat rozijnen. salieknoflookboter eroverheen

vrijdag 2 oktober
Eten bij Marres Kitchen
gerookte baba ganoush, kibbeh, eend met sinaasappel, rucola en sla, gnocchi, mascarponetaartje en in rode wijn gestoofde vijgen 

zaterdag 3 oktober
Eten bij Petra en Karel: tomatensoep – parmigiani melanzane – sla – brood – chocolademousse

zondag 4 oktober
gado gado met saté en pindasaus en zilvervliesrijst, gebakken uitjes en kroepoek

maandag 5 oktober
hetzelfde als gisteren

dinsdag 6 oktober
soep met orzo, wortel en gehaktballetjes

woensdag 7 oktober
Eten met The Cultural Lifestyle. Bezorgd via Tante Bep: rijsttafel met o.a. sajoer lodeh, ajam ketjap, atjar en kroepoek van Rice & Spice

donderdag 8 oktober
krokante drumsticks (bloem / ei met basilicum en munt / broodkruim en parmezaanse kaas) uit de oven, gelijk met zoete aardappel in de oven gezet: 25 minuten op 180˚C
zilvervliesrijst, doperwten

vrijdag 9 oktober
uit de voorraad in de vriezer: pittige bouillon, groene groentesoep aangevuld met doperwten, wortel en kip van gisteren / ravioli met pompoen. bruine botersaus met krokante salie / salade van avocado, kerstomaat en komkommer

zaterdag 10 oktober
uit Delicious/Bill Granger: gefrituurde aardappelballetjes met gember en groene peper, mangochutney, gefrituurde kabeljauw en makreel met komkommerraita

zondag 11 oktober
’s Ochtends wat maïsbloem en tarwebloem gemixt en er tortillachips van gebakken. ’s Avonds prikte ik die in een ovenschotel van gebakken andijvie met een ricotta/eieren/parmezaanse kaaslaag. Ervoor eten we wat sla met persilla, brie en gekarameliseerde gepofte walnoten.

maandag 12 oktober
Weinig inspiratie door een hoesterige fase. Ik maak:
– zwarte rijst gekookt in bouillon, zodra het gaar is schep ik er rauwe andijvie doorheen
– biologische falafel met de komkommerraita van zaterdag en wat reepjes persilla
– wortel en gele biet gebakken en geconfijt met gembersiroop en balsamico, zodra het knapperig maar zacht is nog wat bosui en peterselie erdoor

dinsdag 13 oktober
Spaghetti met tomatenvenkelsaus en salami, naar een recept van Jamie Oliver

woensdag 14 oktober
Eten na het bowlen bij Bar Co op een boot. Omdat ik om half vier pas ging lunchen met een broodje falafel van Michel at ik een voorgerecht met haring, haringkuit en wakamé en een bordje met drie soorten kaas.

donderdag 15 oktober
Jee, eindelijk weer een hele kip geroosterd. Een landhoen van ruim een kilo. Zout en peper eroverheen, erin: veel dijon mosterd, koriander, vijf tenen roze knoflook. Aanbraden in boter en daarna met een paar eetlepels boter insmeren en in de oven (160-170˚C) anderhalf uur laten garen. Om de 5, 7 of 10 minuten bedruipen met loskomend vet. (misschien is anderhalf uur te lang of te kort: als je in het dikste deel prikt en er komt roze vocht uit, dan is het gaar). Erbij bulgur met koriander, salade met rauwe witlof, kortgekookte dunne plakjes gele biet, olijfolie en granaatappelmelasse

vrijdag 16 oktober
pompoensoep met Japanse pompoen (met groene schil) gember, rode peper en sereh en erbovenop geroosterde kikkererwten en een beetje hangop +  man’ousche met za’atar

zaterdag 17 oktober
beetje pompoensoep van gisteren voordat we naar de bruiloft van Laura en Jort gaan in Overveen. daar stil ik de rest van mijn honger mer bitterballen en vlammetjes

zondag 18 oktober
kabeljauw met kemirinoten en kurkuma (uit Boekoe Kita), zilvervliesrijst en auberginerolletjes met paprika en uitgelekte yoghurt (uit Mamoesjka)

maandag 19 oktober
rijst van gisteren gebakken met ei en rode ui
moot zalm gemarineerd in sojasaus, togarashipeper en sesamzaadjes

dinsdag 20 oktober
veel groente gebakken: restje pompoen, broccoli. erbij: gegrilde kip van Marqt

woensdag 21 oktober
lamskoteletjes met rijstvermicelli en veel groente: rode paprika en paksoi

donderdag 22 oktober
gestoofde aubergine en speklapje in hoisinsaus + knapperige speklapje en rijstvermicelli

vrijdag 23 oktober
pizza met geschaafde groene asperges

zaterdag 24 oktober
pompoentaart bij toon en riet

zondag 25 oktober
kippendij met hoisinkip en szechuanpeper + gele paprika, bosui, cashewnoten en rijst (bolognesaus voor morgen gemaakt)

maadag 26 oktober
pasta bolognese

dinsdag 27 oktober
bloemkool en spruitjes gekookt en in de oven gezet met een verse bechamelsaus met kaas erover

woensdag 28 oktober
patatje met ketchup bij Pontstation in Noord en thuis nog laat een bamisoepje met een eitje erin

donderdag 29 oktober
geroosterde pompoen gevuld met gehakt, courgette – kaas en broodkruim eroverheen en slagroom erover gegoten – gestoofde cavolo nero met courgette – gehaktballetjes met o.a. sambal oelek, peterselie

vrijdag 30 oktober penne met garnalen en gemalen tomaat met basilicum en pistachenoten

zaterdag 31 oktober dragonsherryroomsaus over gekookte aardappelen, kippendij met bot en vel en dragon uit de oven, gestoomde gele wortel

zondag 1 november sucadelappen met bier uit de oven, Vlaamse frites en sla met tomaat en lardo en groene kruiden

—–

zondag 29 november Wat heb ik gegeten – behalve overheerlijke gerechten in Venetië? Ik heb het niet meer bijgehouden en misschien is dat ook wel een teken. Het is genoeg geweest. Ik eet enorm veelzijdig en het komt zelden voor dat ik twee dagen achter elkaar hetzelfde eet.

Vanavond aten we nasi tjampoer in Lab111 nadat we de film Siti hadden gezien in het kader van de eerste editie van Indonesian Film Week. Aduh, enak!

Gisteren de kookclub met Japans eten en vanavond 4 poussins in de pekel gezet.

maandag 30 november twee geroosterde poussins met gegrilde aubergine en rijst

dinsdag 1 december nog twee poussins gebraden met dragon en mosterd, beetje sla en doperwten. intussen twee kleine octopussen gestoofd met orzo en tomatensaus

woensdag 2 december hamburger en frites bij Nacional

donderdag 3 december filodeegtaart gevuld met gegrilde aubergine, stukjes poussin, artisjokhart, geitenkaas en gecarameliseerde ui met tijm en koriander en olijvenpasta

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s