2012

januari – Veel koken uit de Krat en afhaalchinees, thais eten van Ko Chang, groenekoolrol met oude kaas en mmm moelleux
februari – Wintersalade met bloemetjes, eten in Zouthaven, pizza van La Perla, eten maken voor het kookboek van Eke Mariën en veel kaas in Wengen van de Chäse Grübi maart – nog een paar dagen in Wengen met pizza en penne met taleggio, inktvis, pizza van La Perla, doubles met pulled pork uit Home Made Winter, zelf gepaneerde schnitzels en vissticks
april – worst en wijn bij Worstcafé, poussin San Remo van Juliet, een vuurtje in Twente om groente en vis te grillen, verjaardagsdiner bij Aan de Amstel
mei – oeufs cocotte van Rachel Khoo voor ontbijt, borrel met potjesvlees bij Worst, injera bij Walla Ibex (Etiopisch), Kiete doet boodschappen en kookt, rabarberlunch van Mister Kitchen, raapstelen
juni – is Holland Festivaltijd. Dat betekent: weinig tijd om te koken, laat staan te eten of te onthouden wat ik at. Ik herinner me nog wel het voortreffelijk diner bij Hotel de Goudfazant, een stamppot in de Zouthaven en een groot stuk kipfilet met dikke frieten in Stanislavski. En de zondagmiddaglunch bij De Ysbreeker
juli – eten bij Norbert, bij Sawaddee Ka, koken voor 4 meiden/voor MM&M/voor familie Van Boven, koken met Kayan, eten in Hotel de Goudfazant, lunch in Zouthaven, aan het einde van de maand koken uit Ottolenghi en Annabal Langbein
augustus – sapvasten 😦 inktvis, couscousballetjes, fish & chips in Engeland en een Schotse kip in Wales, kaaj sjottel in Limburg en lunch bij Kokusai
september – Yum woon sen, vis van Flying Fish in Uithoorn, empanada’s, lamsrack met veel kruiden naar recept van Ottolenghi, pizza van Rosa & Rita, polderkip en bread+butterpudding, nog een keer eten bij Kokusai, Kiete maakt verse tortellini voor na de Damloop en krokante kip
oktober – pappadums met andijviecurry, cavolo nero met spekjes van de boerenmarkt, pastinaakchips, gehaktballen van de vegetarische slager, een superdiner bij De Kromme Watergang en superlunch bij Nopi in Londen
november – De eerste vier dagen Aziatische gerechten: Yum Woon Sen en Chinees uit het kookboek van Ching met loempiaatjes waar lychees in zitten.
december – Al Bacáro (Venetiaanse osteria) en Yokiyo (nieuwe Koreaan op de Oudezijds Voorburgwal)

zaterdag 1 januari saté babi met zelfgehakte pindasaus. snack uit Home Made Winter: mont d’or met tijmkoekjes foto foto

zondag 2 januari beetje rijst, gehakt met champignons, knolselderijpuree en mont d’or met tijmkoekjes

maandag 3 januari merguez, opperdoezers en gegrilde witlof

woensdag 5 januari Omdat ik momenteel meer dan tien uur per dag werk, kwam de bezorgchinees met foe yong hai met garnalen

donderdag 6 januari Bietensalade en andijviestamppot

vrijdag 7 januari Groenekoolrol met oude kaas, Vlaamse stoofpot en ovenfrites. foto

maandag 9 januari Krijg geen genoeg van ovenfrites. Vandaag met zuurkool, gestoofd met vlierbesazijn, sherry en sjalot. foto

dinsdag 10 januari be celeng base manis (gestoofd varkensvlees in zoete ketjap) met gegrilde paprika en witte rijst.

woensdag 11 januari Pizza

donderdag 12 januari krabbensoep en varkensfilet-paksoi-sushirijst

zaterdag 14 januari Panga in zoetzure saus bij Ko Chang in de Westerstraat

zondag 15 januari Vlees gestoofd met bier, witlof gegrild en aardappels tot frites gesneden en in de oven gebakken.

maandag 16 januari Gegrilde jodenhaas, gekruide bloemkool (komijn-koriander-venkel) en gekookte aardappels foto

dinsdag 17 januari Boerenkoolstamppot met worst.

woensdag 18 januari Kipgehakt met doperwten/tomaat/soort waterspinazie

donderdag 19 januari Spaghetti bolognese

vrijdag 20 januari Gevulde tilapia (bij Tel gehaald) met in de oven gebakken wortel, prei en paprika, witte rijst

zaterdag 21 januari Merguez, in de oven gebakken wortel en prei (bevalt goed!)

zondag 22 januari Pompoensoep met kokosmelk, risotto met gemengde paddestoelen, le moelleux

woensdag 25 januari nasi goreng seafood (met garnalen en inktvis)

donderdag 26 januari spagheti met gehaktballetjes en tomatensaus

vrijdag 27 januari andijviestamppot tempura met courgette en aubergine stoofpeertjes (via castellucci)

zaterdag 28 januari voor: jonge spinazie met gerookte mosselen hoofd: aardappels met zuurkool na: stoofpeertje met mascarpone

zondag 29 januari longhaas met gevulde portobello en schiaffoni pasta

maandag 30 januari Skreifilet met romescosaus in de oven gegaard met spruitjes en rijst

dinsdag 31 januari Rijst met gestoofde boerenkool en vissticks

woensdag 1 februari Tomatensoep met groenten en boerenkoolstamppot

donderdag 2 februari Merguez worstjes, beetje boerenkoolstamppot, salade met sjalot, noten en kaas

vrijdag 3 februari Gebakken kool/mais/wortel en kip met witte rijst

zaterdag 4 februari Wintersalade met bloemetjes, schiafoni, gehaktballetjes met tomatensaus

zondag 5 februari Salade met sobanoedels, rauwe kiemdingen, witte kool

maandag 6 februari Pittige rode kool met veel soorten chili, hete kip met roze peperkorrels en rijst, roerei

dinsdag 7 februari Thaise biefstuksalade (Gasconner rund) met ijsbergsla, wortel, ui en munt

Thaise biefstuksalade

woensdag 8 februari Spaghetti bolognese (zoals ik altijd maak), wintersla (konmatsublaadjes), mozzarella, parmezaanse kaas

vrijdag 10 februari Schafioni met Italiaanse worstjes van Siem, witlofsalade met rode grapefruit, honingwalnoten en yoghurtknoflooksaus. Kiete maakt klepon in twee kleuren, de rode met kleurstof en grapefruitzest

zaterdag 11 februari Witte rijst met gebakken witte kool, wortel, zwarte bonensaus en kalfschnitzel

zondag 12 februari Prei uit de oven met bechamelsaus/parmezaanse kaas en eigen paneermeel. Gebakken verse kabeljauwfilet van Frank’s smoke house en spaghetti

maandag 13 februari Laat thuis: rodelinzensoep met kokos uit De Krat, inktvis gebakken met prei en witte rijst

dinsdag 14 februari Zouthaven: ravioli met citroen en ricotta, wilde zeebaars. En een half kaasplankje

woensdag 15 februari Varkensvlees gemarineerd met zwarte bonensaus, gebakken met Chinese kool en kai soi

donderdag 16 februari Stamppot rode kool en raapstelen met lamsmerguez

vrijdag 17 februari Roerbakrecept van Eke: kip/broccoli/ gele en rode paprika/champignons en shii take/cashewnoten

zaterdag 18 februari Eten in Roermond: tomatensoep, quiche Lorraine, spinaziesalade

zondag 19 februari – lunch: kropsla met radijskiemen, avocado, oude kaas en bleekselderij – diner: lamscurry met aardappels later: een stoofpeertje en vanillekwark

maandag 20 februari lamscurry van Eke, nu met rijst en de yoghurtsaus met komijn en gembersiroop later: een stoofpeertje en vanillekwark
dinsdag 21 februari gnocchi met olijven en rucola en parmezaanse kaas

woensdag 22 februari rijst met kip en prei

donderdag 23 februari spaghetti bolognese

vrijdag 24 februari pizza van La Perla: Margherita en Porchetta

zaterdag 25 en zondag 26 februari In Wengen: spaghetti met gehaktsaus, tomaten en broccoli lunch met worst en rösti

maandag 27 februari gnocchi met biefstuk, parmezaanse kaas en pijnboompitten

dinsdag 28 en woensdag 29 februari penne met taleggio (uit de Chäse Gruebi) met superpancetta

donderdag 1 maart pittige pizza met Suzy/Sol/Pierre in Sina’s Place

vrijdag 2 maart penne met taleggio (uit de Chäse Gruebi) met superpancetta

zaterdag 3 maart Als we terugkomen van vakantie, eten we meestal bij Ko Chang: viskoekjes en Tom Ka Kai Moe Pad Krapau (gehakt varkensvlees met basilicum) Pad Thai Koeng (gebakken noodles met garnalen)

zondag 4 maart Inktvis gebakken en gepaneerd met witte kool/wortelsalade en rijst

maandag 5 maart Pizza met stracchino en varkensworst bij La Perla

woensdag 7 maart Gehaktballetjes, groene kool en courgette met veel kruiden (salie, oregano), rijst

donderdag 8 maart Pasta met pittige tomatensaus, gehaktballetjes, bloemkool en paprika

vrijdag 9 maart Nam Kee bezorgt: soep met visballetjes/chinese loempia’s/mihoen singapore/garnalen in zoetzure saus

zaterdag 10 maart Kiete kiest: Ha Kau vooraf Daarna: varkensvlees gemarineerd met zwarte bonen, gebakken met chinese kool uit De Krat

zondag 11 maart Veel eten maken uit Home Made Winter: Broussekaas met perenpickles en jonge spinazie Doubles met pulled pork, zuurkoolsalade met hazelnoten en hazelnootolie, coleslaw Chocoladetaart met kaneelroom

maandag 12 maart Doubles met pulled pork en zuurkool

dinsdag 13 maart Gnocchi met pancetta van de Lindenhof, rucola uit De Krat, zwarte olijven, parmezaanse kaas en pijnboompitten

woensdag 14 maart Tomatensoep, witte rijst, rundervink en gestoofde prei/oranje paprika, chocoladetaart met peer en mascarpone

donderdag 15 maart Spaghetti bolognese met mozzarella

vrijdag 16 maart xx

zaterdag 17 maart xx

zondag 18 maart xx

maandag 19 maart xx

dinsdag 20 maart xx

woensdag 21 maart xx

donderdag 22 maart zelf schnitzels gepaneerd, met paneermeel uit de keukenmachine en salie, ovenfrites met cajunkruiden, kropsla met sterrekers en persille

vrijdag 23 maart gebakken sliptong, pasta, kropsla met sterrekers, persille

maandag 26 maart andijviestamppot, eendenbout met sjalot en appelsap, snelle appelchutney met rode ui en gember

dinsdag 27 maart rundvlees gestoofd in wijn met knolselderij en wortel, andijviestamppot

woensdag 28 maart vissticks van kabeljauw, gegrilde aubergine, wortel uit de oven, gemarineerde artisjok

donderdag 29 maart vissticks van kabeljauw, frites uit de oven en sla met groenten van gisteren

vrijdag 30 maart frites uit de oven, kippendij, pancetta en doperwten

zaterdag 31 maart pizza

zondag 1 april pompoensoep rösti met koolvisfilet, raapstelen met ui en kurkuma

maandag 2 april bij Kayan eten: bruine rijst met choy sum, verse tuinbonen met peper en een soepje

dinsdag 3 april eerst noodles (lemongrass), later gebakken ui/gemengde paddestoelen/biefstuk en peper

woensdag 4 april frietjes gesneden en in de oven gebakken, bioknakworstjes, tomatensalade met rode ui

donderdag 5 april M kookt: fusilli, gegrilde witlof, lamsmerguez

vrijdag 6 april M kookt: cavolo nero met spek en bouillon (half uur stoven), rijst

zaterdag 7 april Ontbijten met een gepocheerd ei en een viooltje. Notenbrood van Menno. K kiest: soep met wonton. gefrituurde garnalen en courgette met chilisaus (van Ching’s snelle keuken)

maandag 9 april Kippenbout uit de oven met geschaafde courgette, cherrytomaten en rijst

dinsdag 10 april Worst en wijn bij Worstcafé: sobrasada, lomo, kruidige leverworst, Spaanse salami, Osvaldo ham en ganzenrillette met gekarameliseerde roodlof

woensdag 11 april Ovenfrites met kropsla, tomaat, viooltjes en een slavink van Estafette

donderdag 12 april witte rijst met sambal tahu/groene asperges taotjo

vrijdag 13 april xxx

zaterdag 14 april merguez met gegrilde roodlof

zondag 15 april ovenfrites ..

maandag 16 april xxx

dinsdag 17 april lunch met een focaccia cipolle van Panini gebakken forel met gemengde champignons, gemengde salade (roodlof, bindsla, viooltjes, geroosterde nootjes. de dressing bestond uit: mosterd, hazelnootolie en balsamico azijn), geconfijte aardappels met koriander

woensdag 18 april witte rijst met kalfsgehaktballetjes uit de oven. ook in de oven gedaan: gekookte prei gerold in plakje kiprollade of cervelaat, bechamelsaus erover, broodkruim en parmezaanse kaas

donderdag 19 april Witterijst, kippedijfilet met ketjap en sesamzaad en courgette

vrijdag 20 april Paarse noedels met gebakken garnalen, paprika, wortel en rode ui

zaterdag 21 april Kip San Remo met mosterd en dragon van Juliet met ovenfrites en salade – bindsla, roodlof, gele kerstomaten

zondag 22 april De kater weggewerkt met paarse noedels en kip SR. ‘s Middags op de Neighbourfood Market een paar pintxo’s gegeten en als zoet lekkere madeleine, roommastel en een knapperig kaneelbroodje van Levine. Van BreadLab nam ik macarons mee. ‘s Avonds: beetje saai dat het hetzelfde is als gisteren, maar er was nog over – ovenfrites en San Remo kip en bindsla met kerstomaten en honingmosterddressing

maandag 23 april poussin San Remo, gebakken aubergine uit De Krat met bosui en witte rijst * Brood gebakken. Met ei en melk, tarwebloem en speltmeel.

dinsdag 24 april andijviestamppot met spekjes en gepaneerde kalfschnitzel. Het paneermeel is van oud brood

woensdag 25 april uit het nieuwe boek van Ching-He Huang snel wokken met kogelbiefstuk uit De Krat, gemarineerd in dikke en lichte sojasaus en shao-xing, met geroerbakte paprika, tomaat, maïskorrels en bosui. en witte rijst erbij

donderdag 26 april runderworst in kleine stukje gebakken met ui en knoflook, rode wijn, salie, tomatenpuree en crème fraîche. eikenbladsla en tomatensalade erbij

vrijdag 27 april moeder neemt sateetjes en gebakken garnalen en kroepoek mee. we eten er een snelle atjar van komkommer, rode ui, rijstazijn, suiker en limoensambal bij en het restje groente van woensdag

zaterdag 28 april in Twente vuur stoken met vriendinnen: courgette, paprika, worstjes en zalm van de grill en bloemkool tussen de kooltjes

zondag 29 april diner bij Aan de Amstel. zuiglam, oesters, onglet, slibtong met wilde rijst, rabarbercrumble en kaasplankje

zaterdag 30 april lunch: avocado en een gebakken ei in de wok op geroosterd brood – geen tijd brood gebakken, met gekarameliseerde appel, olijfolie en chocola, gestoomde kabeljauw, tajine met lamsvlees, gele courgette en paprika.

zondag 1 mei xxx maandag 2 mei xxx woensdag 3 mei xxx donderdag 4 mei xxx

vrijdag 5 mei Ovenfrites, biefstukpuntjes, een kippendij, lollo rosso met trostomaat en pijnboompitten. Als dessert: appelmuffin gemaakt door Kiete met boterroomkaramelsaus

zondag 6 mei Stamppot met prei en rucola, spekjes en paddestoeltjes

maandag 7 mei oeufs cocotte bij het ontbijt: 1 el crème fraîche, beetje cavolo nero, 1 ei. in een ramekin/kopje/ovenbestendig bakje. de bakjes in een grotere schaal plaatsen. kokend water tot de rand van de bakjes schenken en een kwartier in de oven op 180 graden.

oeuf en cocotte

dinsdag 8 mei Salade met gerookte forel, rijst met sambal en uitjes

woensdag 9 mei kipfilet ingesmeerd met zure room en mosterd, door broodkruim met verse tijm, peper, zout, cayennepeper en chilivlokken, gesmolten boter erover, 20 min in oven 175 graden

donderdag 10 mei eerst potjesvlees van konijn en kip gemaakt door de Pasteibakkerij met wortel en Riesling bij Worst. thuis spaghetti gekookt, tomatensaus gemaakt, rest van kipfilet van gisteren en gevulde olijven met tonijn erdoor. Beetje mozzarella uit Groningen en basilicum.

vrijdag 11 mei met Marieke en Lotus ingera met lam/rundergehakt/kip gegeten bij  Walia Ibex in de Pijp

zaterdag 12 mei couscous met zoute citroen, gebakken koolrabi met ras el hanout en kerstomaat, gestoomde makreelfilet van Frank’s Smokehouse

zondag 13 mei tajine met kalfsnek en auberginepuree en couscous

maandag 14 mei gebakken kipfilet met wortel en rijst

dinsdag 15 mei witte rijst met bloemkool/paprika in zoetpittige saus

woensdag 16 mei penne met saus van verse tomaten, gebakken courgette, bloemkool en lamsmerguez

donderdag 17 mei Kiete doet boodschappen en kookt: tomatensoep met ei en nori, gebakken groenten met gember en cashewnoten, dungesneden biefstuk

vrijdag 18 mei veelgroente: tuinbonen, graffiti aubergine, bosui, koolrabi met witte rijst en bakchorizo

zaterdag 19 mei 3-gangen rabarberlunch van Mister Kitchen / diner: zeewolffilet van Frank’s Smokehouse gebakken in boter met veel groente: wilde spinazie, wortel, bosui en quinoa

zondag 20 mei quinoa, bakchorizo, bindsla met witte radijs, tomaat en pijnboompitten

maandag 21 mei  zalm gestoomd met bosui, tomaat en sojasaus, witte bonen met bindsla en bouillon

dinsdag 22 mei Thaise Green Hustle op het werk. Veel groenten in oestersaus

woensdag 23 mei tajine met kalfspoulet, asperges, wortel en hazelnoot

donderdag 24 mei ribollitasoep van De Kleine Soepfabriek

vrijdag 25 mei aubergine, jonge prei, witte bonen en zeevruchten

zaterdag 26 mei In de Zouthaven: gebakken tarbot, wortel, groene asperges en snijbonen

zondag 27 mei asperges met ham en ei en jagersworst/chorizo van Brandt&Levie

maandag 28 mei hamburger, gegrilde witlof en eikenbladsla met kerstomaten en humusdressing

dinsdag 29 mei soep van aspergebouillon met daarin rode paprika, ui, raapstelen met gambas, beetje couscous en cashewnoten

woensdag 30 mei biefstuk, champignons met zilvervliesrijst

Juni is Holland Festivaltijd. Dat betekent: weinig tijd om te koken, laat staan te eten of te onthouden wat ik at. Ik herinner me nog wel het voortreffelijk diner bij Hotel de Goudfazant, een stamppot in de Zouthaven en een groot stuk kipfilet met dikke frieten in Stanislavski. En de zondagmiddaglunch bij De Ysbreeker

zondag 1 juli Lollo biondo met gemarineerde kogelbiefstuk (vissaus, rode peper, suiker, munt), champignons en komkommer

maandag 2 juli eten in de foyer van Het Muziektheater Amsterdam tijdens de opera Parsifal: penne pasta met pesto, kip, tomaat en mozzarella

dinsdag 3 juli lollo biondo, geraspte wortel met dressing van sojasaus, rijstwijn en sesamzaadjes, kipdrumstick gemarineerd in sojasaus, sesamolie, vijfkruidenpoeder en gefrituurd, witte rijst

woensdag 4 juli rijst gemengd met saus van mayonaise, mosterd, ansjovis, kappertjes, citroensap en bosui. gegrilde courgette en hamburger

donderdag 5 juli witte rijst, worstje van Brandt&Levie, gebakken daikon/chinese kool/wortel

vrijdag 6 juli frites van nieuwe aardappelen uit de oven met salade van geraspte koolrabi en wortel plus zelf ingemaakte augurk, geroosterde hazelnoten, pancetta, citroensap en notenolie

zaterdag 7 juli amaranth, lamsmerguez en coleslaw (zomerspitskool, wortel, ui, zelf ingemaakte augurk, mayonaise, mosterd, groene rawit)

zondag 8 juli stukje warmgerookte forel, roodlof met tomatensla (stoven met knoflook en balsamicoazijn)

maandag 9 juli 

dinsdag 10 juli spaghetti met saus van gestoofde venkel, ui en wortel met rode wijn, coeur de boeuftomatensalade met olijven

woensdag 11 juli eten bij Norbert: gemengde sla met pijnboompitten, gerookte kipfilet, kappertjes, gegrilde paprika / pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta met tomatensaus en kaas / pavlova met slagroom/aardbeien/bramen

donderdag 12 juli rijst met gebakken spitskool/chinese kool en gehaktsaus

vrijdag 13 juli loempia’s en viskoekjes van Ko Chang en hetzelfde als gisteren

zaterdag 14 juli Eten bij Sawaddee Ka op de Overtoom: Mix van Thaise loempia’s, pang sit, viskoekjes, saté en gefrituurde kip / Tom Yam Koeng (garnalensoep met champignons, bosui en citroen) / Yam Woensen (vermicelli met kip, inktvis, pinda’s, paprika) / Pad Thai Ka (gebakken mie met kip en pinda’s)

zondag 15 juli macaroni van m’n moeder, saus van ricotta met tomaten (tomaten gestoofd in knoflook) en basilicum, gebakken kalkoentournedos

maandag 16 juli foe yong hai besteld (beter zelf maken de volgende keer)

dinsdag 17 juli Koken voor Julie, Jonne, Matthia en Kyra: Kettle chips met zelfgemaakte humus (volgens recept uit Bismilla Arabia) en harissa / geroosterd speltbrood met zelfgemaakte pesto, olijven, chorizo / courgettesoup met geroosterde hazelnoten en paõ de queijo / kropsla met feta, in balsamico gestoofde kerstomaten en geroosterde hennepzaden / zuppa inglese met rode bessen

woensdag 18 juli hetzelfde als gisteren

donderdag 19 juli potsticker (gebakken dumpling), tomatensoep uit 100x Hollands (tomaten bakken met knoflook, room en water), andijviestamppot met spekjes, laatste restje zuppa inglese

vrijdag 20 juli tomatensoep van gisteren met extra basilicum en slagroom / ijsbergsla, wortel, komkommer, verse doperwten met dressing van mayonaise, ansjovis en peterselie / gepaneerde andijviestamppotballetjes met worst van Brandt&Levie

zaterdag 21 juli Koken voor Miriam, Marieke, Mirella en Maarten: Aperol spritz, olijven, humus met harissa (uit Bismilla Arabia), no knead bread van witte bloem, volkorenmeel en roggemeel) / lollo biondo met biet, augurk en dressing van yoghurt, geraspte komkommer, munt, citroensap, olijfolie / spaghetti met vossepaddestoelen uit Tsjechië (geplukt aldaar door Marieke) gebakken met sjalot, rode wijn, tijm en room en snijbonen, geblancheerd en gegrild en gemarineerd met basilicum, citroensap en olie en geserveerd met gehakte geroosterde hazelnoten en pecorino / roomijs (uit Annabel Langbein) met rumrozijnen en frambozen en meringues

zondag 22 juli linguine met Nieuw Zeelandse spinazie en verse schelvis

maandag 23 juli Koken voor Marijke, Ton, Rosa, Pepijn en Maarten: Aperol Spritz, no knead brood met volkorenmeel & humus (uit Bismilla Arabia met geweekte kikkererwten (500 gram gedroogde erwten = iets van 3 liter gekookte erwten), garnalen met peterselie, knoflook en rode peper / gebakken polenta (gemaakt met pecorino en melk), pulled pork (Al eens eerder gemaakt, recept uit Homemade Winter), zuurkoolsalade met ciderazijn, notenolie en geroosterde hazelnoten, hot relish (heel hot), gegrilde courgette en aubergine. Marijke had dessert meegenomen: abrikozen/pruimentaart met meringue

dinsdag 24 juli gebakken polenta, buikspek uit de oven (had ik eigenlijk 2 dagen moeten laten staan), gegrilde aubergine en courgette

woensdag 25 juli runderworstjes, brood en humus

donderdag 26 juli Koken met Kayan: gebakken potstickers, gebakken gamba’s met hot relish / mosselen in de wok gebakken met zwarte bonen, knoflook, peterselie en gember – Ching’s fast food met witte rijst en gekookte broccoli, snijbonen, gebakken jonge aubergine en courgette

vrijdag 27 juli Eten met Toon en Riet in Hotel de Goudfazant: auberginekaviaar met filodeeg en gegrilde groenten / gerookte wilde Alaska zalm met gekookte komkommer (iets minder lekker) en aardappel/appelsalade / amandelmandarijnentaartje met pistache panna cotta

zaterdag 28 juli Lunch in de Zouthaven met een Thaise visburger / diner voor Toon en Riet: bloemkool met een zelfbedachte soort pangrattato (bloemkool bijna gaar gekookt, daarna een ‘muts’ van broodkruim gemengd met melk, kappertjes, ansjovis, peterselie en pecorino en een kwartier in de oven), worst van Brandt&Levie, penne met een tomatensaus / zelfgemaakte vanilleijs met zelfgemaakte rabarberjam

zondag 29 juli omelet met saffraan en snijbiet (Ottolenghi)

maandag 30 juli eikenbladsla met halfgedroogde tomaten en feta – Ottolenghi, ovenfrites – Annabel Langbein en stukje omelet met snijbiet en saffraan – Ottolenghi, vanilleijs – Annabel Langbein met in wijn gepocheerde nectarines en pruimen – Ottolenghi

dinsdag 31 juli ovenfrites – Annabel Langbein, maar nu met currysaus, feta en bosui in ringetjes erover als soort voorgerecht, cellofaannoedels gebakken in de wok in een saus van o.a. gember, tamarinde, citroensap met sperziebonen, wortel, peterselie, munt – saus en idee Ottolenghi

woensdag 1 augustus
Ik ga sapvasten, vandaag eet ik nog een paar licht verteerbare gerechten zonder vlees of vis en drink ik een fles zuurkoolsap leeg.
Diner:
Knoflook, stuk gember bakken met sjalot en kleine stukjes wortel. Gedroogde koriander, komijn, laos en kentjur meebakken. Puntpaprika in ringen erbij. Scheutje sojasaus en vissaus. In bouillon verder stoven. Na 10 minuten maïskorrels, kerstomaten en selderijblad erbij. Serveren met wat witte rijsten gebakken uitjes.

woensdag 8 augustus
Ik mocht weer eten. Behalve wat rijstwafels, komkommer en fruit een gepureerde soep:
Flespompoen en aardappels in stukken een uur op 200 graden geroosterd in de oven. Daarna nog even gekookt met groentebouillon en de stengels van bladpeterselie. Verder zacht laten worden en pureren met bladpeterselie en salie.

donderdag 9 augustus Voor de burenborrel had ik humus, inktvis (sepia) à la horas (Home Made Zomer) en gevulde inktvis gemaakt. De vulling was met couscous. Coucous gemengd met een mengsel van: gebakken ui en knoflook, tentakels, bladpeterselie, citroenrasp en harissa, krokante panko.
Verder at ik: tabouleh, tortilla, albondiga (niet heel veel ivm opbouwen)

vrijdag 10 augustus Couscousballetjes (tabouleh van gisteren gemengd met ei en gerold in panko), courgette en wortel met kaneel, steranijs en laurier in de oven gestoofd, beetje pesto en aubergine/yoghurtsaus

zaterdag 11 augustus Caesar salad, spaghetti pesto, polderhoenscharrelkippebout.

zondag 12 augustus Chipolataworstjes van varkensvlees, biet (Egyptisch, uit dekrat, in plakjes 25 minuten in de oven op 200 ˚C met rozemarijnolie, peper en zout) en witte rijst

maandag 13 augustus ENGELAND The Wykeham Arms in Winchester: iets met inktvis, pork belly slow roasted met couscous en harissa

dinsdag 14 augustus Pizza en pasta in Oxford

woensdag 15 augustus WALES Thais in Cardiff

donderdag 16 augustus The Sloop Inn in Porthgrain: golden calamari and breaded whitebait / our own beer battered cod with mushy peas & home made tartar sauce

vrijdag 17 augustus The Bishop in Saint Davids

zaterdag 18 augustus Een week koken in Blaenau Ffestiniog: spaghetti met soort bolognesesaus

zondag 19 augustus Worst, komkommersalade met een picklesdressing, courgette en rode ui uit de oven, evenals frites

maandag 20 augustus Maiskolf met rijst en ..

dinsdag 21 augustus Weer pasta voor de nodige koolhydraten, want er moet geklommen worden: penne met gehaktballetjes (aangemaakt met brood, pickles, rode ui), soort parmigiani melanzane met aubergine, mozzarella en tomatensaus

woensdag 22 augustus Terug van de Snowdon: een hele Schotse kip in stukken gehakt. Met citroen en peterselie en aardappels in de oven gedaan. Erbij een salade met komkommer en mayonaisedressing

donderdag 23 augustus Van de kipresten kunnen we nog een paar dagen eten: Met aardappel, verse tuinbonen met ui. Eroverheen ee droog gebakken broodkruim met knoflook en peterselie

vrijdag 24 augustus Het laatste beetje kip door rijst gemengd met tomatenpuree, verse chilipeper, knoflook en peterselie. Maiskolf en sla erbij.

zaterdag 25 augustus Onderweg naar huis vieze pizza margherita bij de eurotunnel

zondag 26 augustus Thais besteld bij Som Tam Thai: verschillende voorgerechtjes (viskoekje, sate, loempia), Tom Kha Kai, Pekingeend met groente, gebakken rijst met beef en basilicum (mwah..)

maandag 27 augustus Rijst met geroerbakte aubergine en paksoi en kabeljauw. Kruiden: gember, laos, komijn, gembersiroop, vissaus, rijstwijn)

dinsdag 28 augustus Take away van Indo Jaya: sate, tempe, ikan boemboe bali, sajoer lodeh, boontje en tauge met seroendeng

woensdag 29 augustus ravioli (zelfgemaakt met Kiete) gevuld met prosciutto, mozzarella, tomaat en basilicum

donderdag 30 augustus kaaj sjottel in Heel met de Van Boven familie: asperges in hamrolletjes, huzarensalade, gevulde eieren, kalfsvlees met champignonroomsaus, rauwe ham en meloen, druiven, ananas, paté

vrijdag 31 augustus lunch bij Kokusai: kip karaage, sushi met garnaal/paling/omelet, gunkan wakame, temaki paling, maki paling, maki california, maki met zalm, gefrituurde tofu in miso, edamamebonen, gebakken seafood met udon, aardappelkoekjes, sashimisalade, gefrituurde inktvis, tempura garnalen, gyoza dumplings
diner: spaghetti met verse tomatensaus en basilicum, parmezaanse kaas en gebakken prosciutto

20120901-195743.jpgzaterdag 1 september Mijn variatie op Yum Woon Sen – gebakken glasnoedels met zeevruchten en ground meat. Ui bakken, rundergehakt bakken met vissaus, sojasaus en suiker en knoflook, blikje minced crab met kruiden, sperziebonen en geweekte glasnoedels en citroensap. Bij gebrek aan Thaise basilicum gewone basilicum erdoor gedaan. Chilipeper en koriander zat hopelijk in de kruiden bij de krab.

zondag 2 september Worstday! Een worst van Brandt&Levie met kikkererwten/zuurkool/aardappelsalade en cheesecake met aardbei.

maandag 3 september Kipdrumstick met ras el hanout. Regenboogpenen erbij met knoflook en rozemarijnolie. 30 minuten in de oven. Erbij platbrood van semolina en bloem, gebakken in de koekenpan.

dinsdag 4 september Kiete bedacht dat we kleine gerechtjes gingen eten. Zij maakte nigiri met zalm en crabsticks (gekocht bij Flying Fish in Uithoorn, want daar waren we toch) en dumplings met kipgehakt en shiitake, lenteui en gember. Ik veranderde flespompoen in beignets (recept uit Home Made Zomer) en abon (uit De Indonesische keuken). Erbij nog wakame, sojasaus, wasabi, saus van Chinese sojasaus en chiliolie voor de dumplings.

woensdag 5 september Het plan is om empanada’s te maken met gehakt en aardappel, erbij frites en stukjes pompoen uit de oven en sla met komkommer en alfalfa. Die empanada’s lukten niet, want het deeg moest 2 uur rusten. Geen tijd. Frites sneed ik met de nieuwe fritesschijf voor de Magimix. Het werd een soort rösti. Pompoen en regenboogwortel met ui en knoflook en rozemarijnolie in de oven lukten nog wel.

donderdag 6 september De empanada’s gemaakt met halfomhalf gehakt en aardappel. Goed gelukt. Gauw nog eens maken. Erbij: lollo biondo met komkommer en alfala. Dressing van olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, suiker en wat mayonaise.

vrijdag 7 september Snelle curry: kabeljauw bakken. In een andere pan ui, knoflook en rode peper bakken. Kerrie en koriander meebakken. Paprika erbij in stukjes. Kokosmelk toevoegen. Afmaken met lenteui, bladselderij en peterselie. Kabeljauw meewarmen. Eten met witte rijst.

zaterdag 8 september Op de Zuidermarkt haalde ik een lamsrack van 4 ons (à € 22,50) bij de kraam van De Lindenhoff. Ottolenghi had een recept met veel kruiden. Daar varieerde ik wat op en de hoeveelheden zijn niet gewogen. Marinade maken in de keukenmachine: peterselie, bladselderij, koriander, ras el hanout van Raïnaraï, sojasaus, honing, citroen. De lamracks in delen van 2 ribs moeten eigenlijk een hele nacht marineren, maar ik had dit gisteren niet bedacht. Na marineertijd kruiden er wat afkloppen, vlees aanschroeien in een grillpan en op 200 ˚C 20 minuten. De dikke zijn dan rosé. Erbij Opperdoezers in de schil gekookt en gebakken spinazie met abrikozen en yoghurt.

zondag 9 september Zelfgemaakte tagliatelle met gehaktsaus op basis van vulling empanada’s

maandag 10 september Mosselen gebakken in de wok met marinade van de lambsrack. Dikke Frites erbij van de snackbar.

dinsdag 11 september Pizza bresaola en tartufo met rucola- en venkelsalade bij Rosa & Rita

woensdag 12 september Hutspot met gebakken plakjes ontbijtspek en merguezworstje gegeten bij Maria

donderdag 13 september Gemarineerde repen runderuis gebakken met aubergine, breekwortel en paksoi. Erbij: witte rijst

vrijdag 14 september Pompoensoep, venkelchiliworst van Brandt&Levie, preikoekjes (Ottolenghi)

zaterdag 15 september Borrelen bij Flinders: blokjes brandnetelkaas, kaas-, garnalen- en gewone kroketjes, calamaris, olijven, dadels met geitenkaas, brood en aïoli en een fles wijn

zondag 16 september Polderkip met rug in de oven met peterselie, kervel en ui. Gnocchi en romanescobloemkool

maandag 17 september bakchorizo, frites uit de oven met bloem, olie en rad el hanout, romanesco bloemkool

dinsdag 18 september plakjes chorizo met paksoi, rode ui en groene paprika met witte rijst

woensdag 19 september gebakken paksoi en witlof met omelet, geroosterde noten, pindasaus en witte rijst

donderdag 20 september zelfde als gister + venkelchiliworst van Brandt&Levie

20120921-213736.jpgvrijdag 21 september Linguine met gehakt en tomaten en bread+butter pudding (eindelijk)
Saus: ui bakken met rode peper, knoflook bakken, ansjovis smelten, gehakt bakken en kerstomaten erbij. Plus olijven en basilicum
Bread+butter pudding van krentenbollen en bruine suiker. Ik heb nooit genoeg oud brood over om b+b pudding te maken, maar dit keer wel, omdat we niet genoeg krentenbollen eten.
Oven voorverwarmen op 180˚C. Vier bollen door de breedte snijden. Half liter melk kloppen met 4 eetlepels crème fraîche, 3 eieren en 50 g zachte boter. Ovenschaal invetten, brood erin leggen en het melkmengsel erover schenken. Bruine suiker erover en 40 min. bakken. (onze oven kan niet naar 180˚C, 20 min. op 175˚C en daarna 20 min. op 200 ˚C.

zaterdag 22 september Sushi en alles wat we nog meer wilden eten bij Kokusai in Amstelveen. 24 stuks gedeeld met z’n drieën: sushi unagi (paling), 2x gunkan wakame, california temaki, california maki, unagi roll, crispy roll, miso soep, 2x edamame, 2x tori teriyaki, usuyaki (beefroll), gegrilde inktvis, gefrituurde groenten, ebi tempura, gebakken rijst met beef en voor Kiete een halve kokosnoot gevuld met kokosijs

20120924-114431.jpg

zondag 23 september Een perfect diner bereid voor na de Damloop door Kiete. Uit Twee gulzige Italianen: tortellini gevuld met karbonade/mortadella en spitskool. Met saliebotersaus en parmezaanse kaas. Erbij rauwe champignons flinterdun gesneden en besprenkeld met olijfolie, citroensap, peper, zout en bladpeterselie (ook uit de Gulzige Italianen)

maandag 24 september Bietjes uit de oven met tijm, knoflook, rode wijnazijn en olie. Aardappels gekookt (15 min.) en een kwartier in de oven met wat olie. Forel uit de Krat met citroen en olie 5 minuten onder de grill. Bindsla met tomaat, olijven en sjalot. Honingmosterddressing van Biobandits.

20120927-084818.jpg

woensdag 26 september Boodschappen doen en koken met Kayan. Eerst loempia’s met garnalen en paddenstoelen
Laat de paddenstoelen een nacht van tevoren weken. (Moet ook van Kayan, maar heb ik niet gedaan..)
Daarna duurde het nog twee uur voordat we noedelsalade met krokante eend konden eten.

donderdag 27 september Noedelsalade met krokante eend en extra morning glory.


20120929-141718.jpg

vrijdag 28 september Nog meer Asian food: stir fry met garnalen, ei en morning glory
Wok: gember en knoflook licht bakken. Omelet maken. Omelet eruit halen. Chinese aubergine in schijven bakken. Weer gember en knoflook bakken. Daarna rauwe garnalen erbij plus donkere sojasaus, sesamolie en zout. Morning glory, rijst meebakken en als laatste taugé en koriander. Omelet en aubergine erdoor roeren.

zaterdag 29 september Raapstelenstamppot met kippenbout uit de oven. Bout ingewreven met tijm, oregano, salie, chilipoeder en olie. Met Chinese aubergines en tomaten in de oven. Eerst een half uur met aluminiumfolie op 200˚C en daarna een half uur zonder op 175˚C

zondag 30 september Op de Neighbourfoodmarket een worst met mosterd en peterselie van Mr. Kitchen
’s Avonds hamburger uit De Krat, beetje raapstelenstamppot, sneetje roggedesem, tomatensaus van coeur de boeuf, koriander en balsamico. Salade met Romeinse sla, ricotta en olijven.
Dessert: appelkruimelgebak

maandag 1 oktober Knoflooksoep van de Kleinste Soepfabriek aangevuld met pastinaak, cavolo nero en peterselie
Voor Kiete maïskolf (mooie donkergele korrels/vers uit Nederland en biologisch), wij: gebakken spek met cavolo nero en een rode peper. Witte rijst of quinoa erbij.

20121002-203037.jpg

dinsdag 2 oktober Pappadums gebakken met een andijviecurry (ui bakken met knoflook en rode peper en gember. kaneelstokje, kardemompeulen, kurkuma en koriander erbij. Dan tomaten en water en tot slot de andijvie) en komkommersjalot met citroen, suiker en sambal

woensdag 3 oktober Uit de diepvries: empanada’s en loempia’s. En pastinaakchips:
pastinaak schillen en heel dun snijden, met olie bestrijken, eventueel kruiden en 25 minuten op 180˚C in de oven

donderdag 4 oktober Kipgehaktballetjes uit de oven, speltbulgur, gebakken aubergine en broccoli met dadel, noten en ras el hanout
Kipgehaktballetjes: oud brood weken, mengen met kipgehakt, sjalot, peterselie, peper, zout en stukjes zwarte olijf. Half uur op 200˚C in de oven bakken

vrijdag 5 oktober Gehaktballen van de Vegetarische Slager (gevestigd in Den Haag, maar de producten zijn te koop bij o.a. Ekoplaza) met rijst, broccoli en verse maïs

zaterdag 6 oktober Koken voor Toon, Riet, Marijke, Ton en ons (KME):
borrel: focaccia (niet volgens recept van Mijn Little Italy, want daar ontbrak 250 ml water, volgende keer weer proberen), maar hij was wel heel lekker! met Italiaanse worst en mozzarella, paté van Diny Schouten en kaas uit de Pyreneeën
diner: linguine met tomatenamandelsaus (& kappertjes, ansjovis, basilicum, rozemarijn, oregano) – gestoofde snijbiet en spinazie, gebakken met knoflook – dungesneden champignons, mozzarella en tijm onder de grill – recept van Nigellissima: gegrilde en gemarineerde lendebiefstuk (of entrecote). marinade: olijfolie, oregano, peper, zout
dessert gemaakt met Kiete: dezelfde taart als afgelopen zondag, maar dan gevuld met appel, peren (doyenne du comice) en rode bessen

zondag 7 oktober De restjes van gisteren

20121008-203225.jpg

maandag 8 oktober We zitten in Oostburg en eten van alles een beetje: pompoenpastinaaksoep met worst, gegrilde roodbaarsfilet en spinazie en beetje pasta van zaterdag

dinsdag 9 oktober Goede eetdag. ’s Ochtends naar de markt (3 stallen) in Aardenburg. Tas met kaas, zuivel, Zeeuwse mosterd, zelfgemaakte sambal, versgebrande noten / groenten en fruit / verse sliptong
Diner: ovenfrites met chilipeper, schorseneren met roomsaus en kaas, jonge maïs en de verse sliptong

woensdag 10 oktober Gefietst naar de Groene Polderwinkel om verse groenten (die ochtend van het land gehaald) te kopen en door de boerin gemaakte sap en jam. ’s Avonds aten we bij De Kromme Watergang! Een glas cava met appelmunt, verveine en limoen, drie amuses en een vijfgangenmenu.

donderdag 11 oktober Gebakken sliptong, bloemkool uit Zeeland met pittige saus (ui en knoflook met gember bakken, kruiden met sambal, koriander, komijn, laos, limoenblad, verder ketjap, suiker, rijstazijn en water) en witte rijst

vrijdag 12 oktober The Kitchn is een geweldig blog met foto’s en tekst die direct uitnodigen om de keuken in te stappen. Bijvoorbeeld voor de ‘pizzabodem‘ van bloemkool. De bloemkool die ik van de week in Zeeland haalde, is nog niet op en gebruikte ik voor deze bodem, gemengd met amandelpulp (wat overbleef na het maken van amandelmelk), eieren en verse oregano. Ik bakte een hamburger in kleine stukjes en deed er stukjes tomaat bij. De saus werd een restje cream cheese. Over de ‘pizza’, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met parmezaanse kaas. Het was luchtig en knapperig, maar het smaakte teveel naar ei. Volgende keer daar wat minder van.

zaterdag 13 oktober Met Miriam gedeeld in het WG café: 3 auberginerolletjes met mozzarella, pesto en tomatensaus en een een kom frites met mayo

zondag 14 oktober Quinoa sushi met kropsla, humus, biefstuk, bosui en sesamzaad

maandag 15 oktober
Paarse noedels met biefstukreepjes, gemarineerd in citroensap, sojasaus en koriander. En roergebakken bloemkool en broccolis met komijn, koriander, ui en knoflook.

dinsdag 16 oktober
Kikkererwtenburger – megalekker van de guerrilla foodtruck Kok au Van.

20121016-144846.jpg

’s avonds: ovenfrites (van de Zeeuwse frietaardappelen), warmgerookte makreel en gebakken bloemkool, paprika en bloemkool

woensdag 19 oktober Gebakken Chinese kool met mozzarellanuggets en zilvervliesrijst

donderdag 18 oktober Canneloni gevuld met fijngesneden gehaktballetjes (over van Café Voltaire) en de Chinese kool, met tomaten- en bechamelsaus en parmezaanse kaas

vrijdag 19 oktober Geluncht in Café de Prins met Bas: garnalenkroketjes.
Diner: Kip in klei! 5 uur gemarineerd, 2,5 uur in de oven. Heerlijk zachte kip met een vulling van witte wortel, prei, gember, paprika en Chinese champignons

zaterdag 20 oktober Zeeuwse krootjes, rettich en witte wortel geroosterd in de oven met rozemarijnolie, beetje suiker en Thaise basilicumazijn. Geserveerd met kropsla. Witte rijst en de rest van de bedelaarskip van gisteren. Stukje pruimengebak als dessert (Anna Langbein)

zondag 21 oktober Gehaktbal van Schotse Hooglander gemengd met oud brood en koriander, groentecurry en witte rijst

maandag 22 oktober risotto met radicchio en pancetta

dinsdag 23 oktober Hongaarse goulash met paprika, tomaat, runderpoelet en savooiekool

woensdag 24 Oktoberfest ovenfrites (gekruid met ras el hanout en chilivlokken), nieuwe rookworst van Brandt&Levie, gebakken broccolischeuten met prei en tomaat en humus

donderdag 25 oktober In Londen: quinoa met jonge gebakken broccoli, ui, tomaat en pecorino

20121025-235436.jpg

vrijdag 26 oktober Penne (glutenvrij) met gebakken aubergine, broccoli, tomaat en wijn met geraspte pecorino

zaterdag 27 oktober Lunch bij Nopi: dikke plakken aubergine met pickled onion en yoghurt, pompoen met tomatenjam, bietenpuree met amandel, makreel met venkeldruivensaus en foreleitje, burrata met paarse koolrabi
Dinner: geroosterde lamsbout met heel veel kruiden en knoflook, tomaten uit de oven, gekookte boerenkool, aardappeljeruzalemartisjokdauphinois

20121028-005928.jpg

20121028-144151.jpg

zondag 28 oktober Spaghetti met pancetta en gebakken shiitake

maandag 29 oktober Verse scholfilet via Frank’s Smokehouse met rijst en gebakken Chinese kool  met geroosterde kruiden (venkelzaad, korianderzaad, karwijzaad, komijnzaad, peper)

dinsdag 30 oktober Rodekool gestoofd met spekjes, gember en geroosterde kruiden, hamburger en ovenfrites met cajunkruiden

woensdag 31 oktober Soep met savooiekool, rundergehakt en eendenbouillon, flatbread en humus

donderdag 1 november Yum Woon Sen met gemarineerde kipfilet, Chinese kool, paprika en so-oen

vrijdag 2 november Yum Woon Sen gepimpt met garnalen en savooiekool en wortelchips

zaterdag 3 november Koken uit Ching’s snelle keuken:
– zoetzure soep met ingelegde kool en tahu
– krokante chilikip met pittige rode kool en sojabonen en witte rijst
– vanilleijs met mango en lycheeloempia’s

20121104-003503.jpg

zondag 4 november De soep en kip met rode kool van gisteren

maandag 5 november Canneloni uit de diepvries, in de oven met geblancheerde bloemkool. Eroverheen mengsel van broodkruim, bosui, peterselie, olijfolie, peper en zout.

;

dinsdag 6 november Witte bonen met peterseliewortel, laurier en tomaat

woensdag 7 november Spaghetti met tomaat en olijven, dikke plakken geroosterde aubergine en Jägersworst van Brandt en Levie.

donderdag 8 november Quinoa met eend en ingelegde kool

vrijdag 9 november In de Verkadefabriek/Den Bosch: zalmkoekjes met noodles – groenterisotto – halve Bossche bol

zaterdag 10 november In het Groote Genoegen/Den Bosch: Vlaamse ribkes met frites en sla

zondag 11 november Gestoofde hertenpoelet, boerenkoolstamppot en bietenpuree. Bieten en hert afgelopen donderdag gemaakt. Hert met rode wijn, laurier, kruidnagel en piment gestoofd. Bieten gestoofd in de oven, en nog verder gekookt tot het zacht was. In de keukenmachine gepureerd. Met wat yoghurt erover leek het heel erg op de bietenpuree van Ottolenghi die ik twee weken geleden in Londen at.

maandag 11 november Joyce nam eten mee: nasi kuning, pittige kip, kroepoek, satesaus en pudding van hun kwee meel met pandan en banaan. Gekookte bloemkool, wortel en verse makreelfilet erbij.

dinsdag 12 november Saté van mamma, witte rijst en groenten (gebakken sjalot, rode kool, wortel en sojabonen met saus van de pittige kip

20121113-234246.jpg

woensdag 14 november kippenvleugels van mamma, paprika, wortel en groente van gisteren met witte rijst

donderdag 15 november lasagne alla bolognese en lasagne met pompoen en artisjok van Lazagne

vrijdag 16 november uit de snackbar: patattekes met een bamischijf en Kiete een satékroket

zaterdag 17 november geroosterde paprika en tomaat en aardpeer en wortel met gebakken tempé. appeltatin met bladerdeeg en vanilleijs toe

zondag 18 november so-oen met speklapjes, garnalen, broccoli en wortel in vijfkruidensaus. yoghurt en stoofpeer toe

maandag 19 november de vijfkruidenspeklapjes met rijst en extra spruitjes (van de stam)

dinsdag 20 november een verse worst, een polderscharrelhoenbout uit de oven, gekookte spruitjes, kropsla met gekookte ei, mayokappertjessaus en olijven, en ovenfrites

woensdag 21 november beetje bout, beetje frites, beetje rijst, beetje vijfkruidenspeklapjes

donderdag 22 november een muskaatpompoen gevuld met oud brood, geitenkaas, room met salie/majoraan/peper/zout. de kap erop en anderhalf uur op 200˚C, de kap ernaast leggen en nog eens 20 minuten op 175˚C. goddelijk!

vrijdag 23 november pompoen met rode quinoa

zaterdag 24 november spaghetti met tomatensaus en hamburger

zondag 25 november rest spaghetti van gisteren

maandag 26 november coleslaw met blommendaalse kool, gebakken kabeljauw (drenken in melk en bestrooid met bloem) met sinaasappelcitroentomaatoljjfsaus en ovenfrites

dinsdag 27 november gehaktballetjes met karwijzaad, vlierbessenchutney en room, rode quinoa en verse pasta voor m&k

woensdag 28 november hapjes bij expo waaronder hamburger. aubergine met geitenkaas, rijstloempia

donderdag 29 november in ketjap gemarineerde kipfilet, gebakken met ui, knoflook, gember, rode peper, rode paprika, andijvie. gegeten met witte rijst

vrijdag 30 november sushi gemaakt met wilde zalm – gekocht bij Marqt – avocado, komkommer. ingelegde gember en wakamé erbij

zaterdag 1 december Andijviestamppot+ gebakken spekjes, rookworst, gebakken portobella, uien gebakken in spekvet, afgeblust met saus van tomaat, sinaasappel, citroen, olijf

zondag 2 december no knead pizza met mortadella en mozzarella met rucola en sla

maandag 3 december Nog wat pizza van gisteren met rucola en sla

dinsdag 4 december tjauw min bami met ei, gehakt en Chinese kool

woensdag 5 december Stoofvlees met aardappel, gevulde en geroosterde flespompoen

donderdag 6 december Uit eten bij Al Bácaro: antipasto misto / Italiaanse worsten, kazen, stokviscrème, sardine al saor, witte bonenpuree met chicorei
primo: plin piemontese
secondo: agnello met aardappel en geroosterde paprika
dolci: chocoladesoes met vanilleijs

20121209-040938.jpg

vrijdag 7 december Voor 2 theatrale concerten in Het Ostadetheater gegeten bij Toko Indo Jaya in de Van Woustraat: nasi goreng met ei, zoetzuur kipfilet en groente – broccoli, maïs, wortel

zaterdag 8 december Uit de diepvries: knolraapsoep en cannelloni. Verse rauwe postelein erbij

zondag 9 december Cote du boeuf van Lindenhoff met gekookte en daarna gebakken aardappel en gegrilde witlof

maandag 10 december glasnoedels met gebakken rode ui, rode peper, rode kool, Chinese kool, reepjes Cote du boeuf met sojasaus en geroosterde pastinaak.

dinsdag 11 december Pastasaus met gehakt, tomaten, wortelpeterselie, ui, ansjovis, rode wijn, runderbouillon en een beetje room. Linguine erbij.
Dessert: slagroomijs, appelperenmoes, noten en een stukje suikerwafel

woensdag 12 december Linguine met Pastasaus van gisteren aangevuld met roodlof en mozzarella uit het land van Abel Tasman. Dessert: zelfde als gisteren + roomsoesjes

donderdag 13 december Kiete had soep gemaakt: bouillon, ei/meel, pasta, tomaten, zeewier. Gebakken kabeljauw met gebakken courgette, wortelpeterselie, rode kool. Dessert: vanillekwark met slagroom en peer

vrijdag 14 december witte rijst met gehakte gebakken kipfilet, gestoomde makreel en gestoofde rode kool

zaterdag 15 december saté en garnalen, kroepoek, atjar van komkommer en rode ui, roodlof gebakken met rode ui, wortelpeterselie, komijn- en korianderzaad, gember en garam massala

zondag 16 december Ik bakte no knead ciabatta.
’s Avonds bakte Kiete pannenkoeken. Erbij: gebakken spekjes/gehakte kipfilet/roodlof/paprika

maandag 17 december Stamppot witte biet en andijvie met rookworst

dinsdag 18 december restje rijst, rode kool en kipfilet

woensdag 19 december hotpot bij Kayan met paksoi, enoki, broccoli, rettich, silken tofu, verschillende dumplings met garnalen, vis en tofu

donderdag 20 december Kerstdiner in Hotel de Goudfazant: makreel met geconfijte tomaat, artisjok en appelstroop, beef met gepofte rode ui, aardappel, gestoomde spinazie, hemelse modder

vrijdag 21 december bamisoepje

zaterdag 22 december Sla met gebakken gele paprika, oerpeen (donkerpaarse wortel) en champignons, geroosterde kip, gerookte spekbokking van Frank’s en gekookte aardappels

zondag 23 december witte rijst, gegrilde witlof met gebrande pinda’s en sesamolie en gebakken meervalfilet

maandag 24 december tempura kip, champignons, wortel met ovenfrites. sesamolie, donkere sojasaus en sojasaus erbij

dinsdag 25 december kerstdiner in Roermond gemaakt: gekookte en gebakken rundvlees, zelfgemaakte sambal tomaat, nasi koening met te weinig geelwortel, groente (wortel, taugé, kankung, jong kokosnootvruchtvlees, jonge sojaboontjes gemengd met limoen, limoenblad, kentjur, zwarte peper
toe: klepon

20121227-040413.jpg

woensdag 26 december Meer Indisch eten: tempeh kering, kipfilet met veel groenten (prei, wortel, champignons, kankung en taugé) met gember en citroengras. dessert: wajik – rijstcake van kleefrijst, kokos en gula djawa

donderdag 27 december Krieltjes in de oven gebakken, worst van Brandt en Levie in stukjes in de wokpan gebakken, daarna in het worstvet ui, wortelpeterselie, oerpeen, spitskool, raapsteeel en selderij met kerrie en zout en limoenblad gebakken

vrijdag 28 december Kikkererwtensoep met omelet en gehaktballetje, worstebroodjes met sla, klepon met chocolade

zaterdag 29 december Koreaans eten voor de voorstelling Cinderella in Yukiyo: Van de barbecue: bulgogi (gemarineerd rundvlees), pork belly met rijst, bouillon en vier banchans (spinazie, taugé, kimchi en zoete aardappel). Bij de bulgogi zat gebakken koningsboleet. En een soep met garnalen, mosselen en venusschelpen, tofu en groente. En soft shell crabs.

zondag 30 december Spaghetti bolognese. In plaats van wortel en bleekselderij: wortelpeterselie, prei en selderij. Met gefrituurde aubergine en geraspte scamorzo

maandag 31 december De laatste dag van 2013:
Gestoofde zuurkool, ovenfrites met cajunkruiden en laosworst

20130102-080603.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s